anej anej komentáře u knih

☰ menu

Kočičí kavárna Kočičí kavárna Charlie Jonas

Milá pohodovka, která mě vytáhla ze čtecí krize, která mě přepadla při čtení Analfabetky. Plynulý, milý příběh se stejně milými postavami. Předvídatelný děj, ničím nepřekvapil. Nejlepší závěrečných pár stránek z kočičí perspektivy :-)

12.03.2024 4 z 5


Poslední nosorožec Poslední nosorožec Zuzana Beranová

Hodnocení někde kolem 3,5 hvězdičky. Velmi autenticky popsaný život v Zimbabwe, některé kapitoly byly hodně kruté. A velmi mě překvapil celý závěr knihy. Zajímalo by mě, jestli je příběh aktuální i do dnešní doby.

03.02.2024 3 z 5


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Po dlouhé době jsem četla další díl z této série. Příjemné, oddechové čtení i přesto, že příběhy jsou dost na jedno brdo. Co se mi líbí, že jednotlivé postavy z různých dílů jsou propojené a už se někdy potkaly, má to nějakou spojitost.

21.01.2024 4 z 5


Vše, čím jsme nikdy nebyli Vše, čím jsme nikdy nebyli Alice Kellen

Nečekala jsem, že mě kniha tak chytne. Velmi povedený román s hlubšími myšlenkami a podtextem.

21.01.2024 5 z 5


Vše, čím jsme se stali Vše, čím jsme se stali Alice Kellen

Za mě velmi povedené ukončení celého příběhu. Chvilkama mi přišlo, že nerozhodnost Leah je nekonečná, ale v knížce byla spousta myšlenek, popisu pocitů, nad kterými jsem se musela pozastavit a zamýšlet. Trvalo mi pár dní než jsem celý příběh vstřebala.

21.01.2024 5 z 5


Andělské vodopády / Černé slunce / Dobrý ročník / Orbit Andělské vodopády / Černé slunce / Dobrý ročník / Orbit Nora Roberts

Všechny příběhy se mi moc dobře četly. Díky těmto knihám se dostanu i k žánrům, po kterých bych normálně nešáhla.

31.12.2023 5 z 5


Andělské vodopády / Černé slunce / Dobrý ročník / Orbit Andělské vodopády / Černé slunce / Dobrý ročník / Orbit Nora Roberts

Všechny příběhy se mi četly moc dobře. Díky těmto knihám se dostanu i k žánrům, po kterých bych normálně nešáhla.

31.12.2023 5 z 5


Sedmý hřích se trestá smrtí Sedmý hřích se trestá smrtí Hana Parkánová-Whitton

Knížku jsem dostala na Vánoce, taková lehčí krátká jednohubka zase z jiného prostředí. Zajímavý životní příběh autorky. Ze zvědavosti si pořídím i druhý díl :)

31.12.2023 3 z 5


Koruna Koruna Kiera Cass

Moc fajn pokračování první trilogie. Čtivé, odpočinkové, moc hezky postavěný příběh :)

29.10.2023 5 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

Moc fajn pokračování první trilogie. Čtivé, odpočinkové, moc hezky postavěný příběh :)

29.10.2023 5 z 5


První První Kiera Cass

Jsem ráda, že se příběh rozjel. Zde nebyla nouze o zvraty a autorka natahuje čtenáře do samotného konce.

29.10.2023 5 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Za mě nejslabší knížka celé série. America byla chvílemi otravná puberťačka, která si nemůže vybrat mezi dvěma hračkami.

29.10.2023 3 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Po předchozí knize bylo potřeba něco lehčího. Dlouho jsem měla sérii v hledáčku, ale nebyla k dispozici v knihovně. Bylo fajn přenést se do světa princezen a zároveň utopická představa o tom, že by kastovní systém mohl v budoucnu nastat. Za mě dobře vystavěná myšlenka a pozadí příběhu.

29.10.2023 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

(SPOILER) Dlouho jsem se do této knihy nemohla začíst, ale asi od půlky mě příběh nutil se zamyslet a dělat mezi čtením pauzy. Ihned po dočtení jsem musela vzít lístek a napsat si své myšlenky a i tak mi zůstala dlouho po kůží, než jsem mohla začíst číst něco dalšího.

Můžeme si představovat různé životy, příběhy a scénáře, ale ani knihy vždy nemají jasný závěr. "To je na tom to krásné že? Nikdy nevíš, jak to skončí..."

29.10.2023 5 z 5


Spodní proudy / Jabloňový sad / Vypůjčený čas / Jak upéct dokonalý život Spodní proudy / Jabloňový sad / Vypůjčený čas / Jak upéct dokonalý život David Rosenfelt

Kniha 4 povídek, každá z úplně jiného prostředí. Myslela jsem si, že první povídku o pirátském přepadení nákladní lodi s humanitární pomocí úplně vynechám, ale nakonec jsem byla mile překvapena. Určitě doporučuji.

13.06.2023 5 z 5


Sen porodní báby Sen porodní báby Sabine Ebert

Po delší době další díl o osudech porodní báby a tentokrát tedy přečteno jedním dechem. Hodně záležitostí se v této knize vyřeší a ujasní. Jsem zvědavá na volné pokračování.

13.06.2023 5 z 5


Knihkupectví pana Livingstona Knihkupectví pana Livingstona Mónica Gutiérrez Artero

Hrozně dlouho jsem čtení této knihy odkládala. Nakonec se z toho vyklubal moc hezký příběh s naprosto geniální kresbou. I když se jednalo o klasickou oddechovou zápletku se šťastným koncem a záchranou přistěhovalé dívky do cizí země, tak v rámci knihkupectví s abstraktními návštěvníky to na mě celé dýchlo takovou až kouzelnou atmosférou. Moc hezké čtení :)

13.06.2023 4 z 5


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Romány od Julie Caplin mám hrozně ráda obzvlášť, když přijde čtecí krize. Oddechová četba na 2 dny s romantickou zápletkou a dobrým jídlem. Tentokrát z prostředí farmy a kuchařského kurzu. Knihy vždy splní účel. Paráda! :)

13.06.2023 5 z 5


Všechny stránky Amelie Všechny stránky Amelie Ashley Schumacher

Jsou to asi tři týdny, co jsem Amélii dočetla. Potřebovala jsem celý příběh v sobě nechat uzrát a zpracovat ho. Našla jsem v této knize silný, reálný příběh postavený na naprosto uvěřitelných postavách a zážitcích. Na konci knihy jsem nevěděla, jestli se mám smát nebo brečet.

26.03.2023 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Wau, wau, wau! Naprosto geniálně postavený a vymyšlený svět. Skvěle propracované, čtivé, zároveň místy děsivé a kruté. U poslední věty mi jen proběhlo hlavou "a to je jako všechno?". Konec ukončený a zároveň otevřený pro další díly a pokračování. Už se těším na Faju! :)

28.01.2023 5 z 5