Vše, čím jsme se stali

Vše, čím jsme se stali https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512205/bmid_vse-cim-jsme-se-stali-pCn-512205.jpg 4 60 18

Nech život plynout série

< 2. díl

Už to jsou tři roky, kdy se Leah a Axel viděli naposledy. Leah stojí před dosažením svého uměleckého snu – čeká ji první výstava obrazů v galerii v australském Brisbane. Přese všechno, co se mezi nimi kdysi stalo, si Axel tuhle velkou událost nemůže nechat ujít a potřebuje u toho být. A tak se jejich cesty zase střetnou a společný příběh nabírá nový dech. Leah se musí popasovat s řadou důležitých rozhodnutí, která mohou její život změnit o sto osmdesát stupňů. Nejradši by pokračovala ve svém novém životě v Brisbane a neotvírala už dávno zavřené dveře, ale vzpomínky, které ji s Axelem od dětství spojují, jsou neposkvrněné, krásné a jedinečné. Nedají se jednoduše smazat a čím dál víc v ní začínají probouzet staré city, které považovala za dávno vyhaslé. Protože najednou ho nemůže dostat z hlavy. Protože Axel je moře, noční nebe plné hvězd a vinylové desky Beatles. Protože někdy stačí jen nechat život plynout a získáte všechno, co jste kdy chtěli. Druhý díl série Nech život plynout.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Todo lo que somos juntos , 2020


více info...

Přidat komentář

Michelleee
09.02.2024 3 z 5

Pokračování mi přišlo zdlouhavé, ale ráda jsem se k hlavním hrdinům vrátila.

anej
21.01.2024 5 z 5

Za mě velmi povedené ukončení celého příběhu. Chvilkama mi přišlo, že nerozhodnost Leah je nekonečná, ale v knížce byla spousta myšlenek, popisu pocitů, nad kterými jsem se musela pozastavit a zamýšlet. Trvalo mi pár dní než jsem celý příběh vstřebala.


dooky
23.11.2023 3 z 5

První díl se mi moc líbil a byla jsem natěšená na pokračování. Musím ale říct, že jsem se při čtení docela natrápila a přepadla mě neoblíbená čtecí krize. Za mě příliš natahované hrabání se v myšlenkách a pocitech. Kniha ztratila náboj a čtivost a vlastně jsem se těšila na konec.

Ešína
13.11.2023 5 z 5

Krásné a emotivní pokračování, které se mi opravdu líbilo. Občas už jsem měla trochu dost té nerozhodnosti Leah, ale přesto to bylo moc hezké.
Úplně jim závidím ten život v Byron Bay.

Eve.Z
24.09.2023 4 z 5

Byl špička hvězd.
Která bodá. A bolí.
Ale jindy
Byl srpek měsíce,
jeho úsměv, jeho ústa.
A teplo slunce. Jeho světlo.
Já jsem se chodila po všech těch obrysech,
Ztrácela se v jeho vrcholech,
A zachvěla se pokaždé, když jsem se v něm našla.

Jedná se o druhý díl ze série Nech život plynout. Na pokračování příběhu Leah a Axela jsem se moc těšila, jelikož po konci prvního dílu, kdy se životy hlavních hrdinů rozcházejí po vzájemných neshodách a ublížení jeden druhému, jsem nemohla dočkat, jak jejich životy budou plynout dál a jak se jejich cesty zase střetnou.
Příběh začíná tři roky po odloučení Leah a Axela, oba se v rámci svých životů posunuli dál, ona studuje umění na univerzitě a zároveň maluje obrazy plné emocí a on pracuje v galerii. Neustále myslí jeden na druhého a jejich cesty se protnou a vzájemně začnou spolupracovat. Příběhem nás opět po celou dobu provází jejich vzájemné životní motto: „Let it be“.
Kniha je opět nabitá emocemi, vlastně o popisu emocí, co v dané situaci cítí nebo jak to cítili předtím a jak by to mohli cítit potom, je celá kniha. Jedná se sice o pěkně vykreslené emocionální rozpoložení hlavních protagonistů, avšak někdy je to až zdlouhavé a občas jsem si musela dělat přestávky ve čtení tohoto příběhu. I tak je kniha krásná a jsem ráda, že jsem mohla společně s Leah a Axelem prožívat pokračování jejich opětovného sbližování a dočkat se krásného konce.
Rozhodně knihu doporučuji, protože jejím čtením jsem se mohla znovu přenést k moři a krásnému létu.

monika0181
21.09.2023 5 z 5

Druhý díl je na čtení náročnější ještě než první. Axel sice dospěl, změnil se. Leah si také posunula, ale rozhodnutá, co s životem stále není. Dlouho se "hrabeme" v těchto myšlenkách. Což není špatné, je to podnětné, bohužel dlouhé. Kniha ztrácí na čtivosti. Velká část knihy se odehrává v Paříži, kde je Leah na stipendijním pobytu. Za mě velmi podnětný zvrat, kdy se Axel z Paříže vrátí a věnuje se sobě a ne Leah. Ke konci knihy jsem dokonce zamáčkla pár slz. Za mě čtivé, ale uznávám, že pro někoho může být zdlouhavé a nezábavné. Záleží v jaké náladě Vás kniha zastihne. Rozhodně to není nenáročná oddechovka.

pavlinka04
10.09.2023 2 z 5

To bylo tak utahané a nic se nedělo, stálé rozchazení a sblížení, krok vpřed a potom krok zase vzad. Měla jsem velké očekávání na druhý díl, ale bylo to zklamání, v knížce jsem stále byla na tom stejném bodě. Krásný happyend, ale za mě zklamání. 1. díl 4*, tady musím bohužel 2 odebrat :(

kristy.books
14.08.2023 4 z 5

Na pokračovanie príbehu Axela a Leah som sa tešila, bola som zvedavá, ako to s nimi po tom všetkom, čo sa pokazilo, nakoniec dopadne. 

Vše, čím jsme se stali sa odohráva o tri roky neskôr ako jednotka. Leah i Axel sa vo svojich životoch síce pohli ďalej (Leah študuje umenie, Axel má novú prácu v galérii), no ich vzájomné city ani trochu neochladli. Hoci nie sú v žiadnom kontakte, neustále myslia jeden na druhého. Existuje ešte nejaká šanca, žeby mohli byť spolu, alebo sa ich cesty už naveky rozišli?

Tento diel bol taký horkosladký, moje emócie opäť raz dostali poriadne zabrať. Axel a Leah nedokázali byť spolu, no ani od seba. Bolo cítiť, že sa veľmi ľúbia, ale minulosť sa na nich dosť podpísala a mnohé veci nebolo možné len tak hodiť za hlavu. Obaja si hlavne potrebovali urobiť poriadky vo vlastných životoch. Niektoré scény sa mi čítali dosť ťažko, raz mi bolo ľúto jedného, potom druhého. 

Vôbec sa mi nepáčilo, ako sa k Axelovi správala jeho mama, neustále mu kládla za vinu všetko, čo sa stalo a neverila jeho citom. Niekedy by som ho najradšej objala. Našťastie, aspoň mal skvelého brata, ktorý bol v tomto ťažkom období preňho veľkou oporou. Jeho otec bol tiež sympaťák, hoci bol trochu svojský. 

Leah sa stále hľadala a často sa cítila stratená. Netušila, akým smerom by sa mala ubiehať jej budúcnosť a čo bude robiť po skončení školy. V druhej polovici príbehu ma dosť hnevala, no asi si potrebovala "nabiť nos", aby si dokázala uvedomiť niektoré veci.

Kaja1
11.08.2023 4 z 5

Příjemné pokračování příběhu. Alex i Leah se musí od sebe odloučit, aby poznali, že si jsou souzeni. Myslím, že bylo dobře, že ji dal Alex volnost, aby si mohla prožít studentská léta. To někdy mladým, kteří začnou spolu brzy žít chybí a potom se to snaží dohnat až , když mají závazky a mnohdy to nedopadne zrovna dobře.

nina3905
31.07.2023 3 z 5

Môžem povedať, že prvá časť príbehu bola pre mňa omnoho emotívnejšia, ale druhá časť bola taká "nemastná-neslaná" veľmi rozťahaná, pokojne mohla byť aj kratšia.

Ketfl
30.07.2023 4 z 5

Leah a Axel se tři roky neviděli. Ona studuje na univerzitě a má před sebou první velkou výstavu obrazů v galerii v Brisbane. Přesto všechno, co se mezi hlavní dvojicí stalo, si ale Axel nemůže nechat takovou velkou událost ujít. A tak se jejich cesty znovu střetnou a společný příběh nabírá druhý dech. Jenže život není předvídatelný a životy obou hlavních hrdinů jsou po třech letech někde jinde. Leah navíc stojí před mnoha důležitými životními rozhodnutími. Na jednu stranu je rozhodnutá, že Axela už ve svém životě nechce, jenže na druhou stranu nemůže smazat to krásné, co spolu prožili. Protože Axel je ten, po kterém vždy toužila. Protože někdy stačí jen nechat život plynout a získáte všechno, co jste kdy chtěli.

Po tom, jak skončil první díl, jsem byla moc zvědavá, jak se celý příběh bude dál vyvíjet. Přiznám se, že jsem si dost oblíbila autorčin styl psaní. Text je jednoduše a příjemně napsaný, kapitolky krátké a střídají se pohledy obou hlavních postav, díky čemuž se příběh četl opravdu skoro sám. První polovinu knihy jsem četla téměř bez dechu a čekala jsem, jak se budou osudy ústřední dvojice vyvíjet. Druhá polovina knihy však na mě působila dost těžkopádně. Leah najednou potřebovala objevit sama sebe a její nerozhodnost i chování vůči Axelovi mě kolikrát pěkně vytočilo. Axel sám měl také určité mouchy, které jsem moc nechápala. Celkově mě trochu mrzí, že tento díl ztratil takový ten summer vibe, který prvnímu dílu propůjčila Austrálie a domek na pláži, tady se přeci jen část příběhu odehrává v Paříži a ač je to krásné město, tak ta Austrálie mě prostě bavila víc. Přesto si myslím, že autorka hezky vykreslila v obou dílech emoce. Příběh jako celek na mě svým způsobem opravdu zapůsobil a jsem moc ráda, že jsem se rozhodla si ho přečíst. Zkuste sami a uvidíte, za mě velmi pěkné čtení, i když drobné nedostatky se našly.

Dela90
23.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Leah a Axel se opět potkávají po 3 letech na výstavě jejich obrazů. On je jejím odchodem zdeptaný a jí trvalo dlouho než se dala dohromady. Momentálně má přítele. Jakmile je osud svede opět dohromady jejich příběh nabírá na obrátkách Dočkají se šťastného konce a co všechno je to bude stát. .

Na knížku jsem se moc těšila, protože první díl byl naprosto dokonalý. Až na ten šílený konec, a tak jsem předpokládala, že dvojka mě doslova posadí na zadek. Jenže!

Začátek knihy byl velmi dobrý, a vy máte zase pocit, že jste zpátky a necháváte se unášet jejich příběhem. Knížka je plná malování, obrazů a krásný rad. Taky vzpomínek na minulost, výčitek a lásky.

Část, kdy jsou Ti dva v Paříži mě hodně bavila. Do doby, kdy Leah zase trošku přeskočilo a ona hledala samu sebe - na můj vkus fakt moc dlouho.

Což celý dojem z knihy dost zkazilo a ten závěr jsem si představovala úplně jinak. Prostě to nemělo šťávu a já z ní nebyla tak odvařená jako z prvního dílu, což je opravdu škoda. Protože autorka napsala nádherný první díl a nasadila laťku fakt vysoko a tohle vážně nebylo dobrý. Achjo.

Mě zamrzelo i to, že v knížce je několikrát zmíněna chystaná svatba Olivera a jeho snoubenky a pak se o ní už vůbec nemluví. Kdyby se Ti dva potkali třeba tam, moje romantickému já by se to asi líbilo víc. Ale to jen jen můj názor.

Co musím pochválit jsou krásné obálky. Ty se opravdu povedly!

Zavři oči, vypusť všechny myšlenky z hlavy, pak otevři oči a maluj.

Všichni žijeme ve žluté ponorce.

Lucie.285
22.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Kniha je opět stejně čtivá jako první díl. Děj pokračuje tři roky po první knize. Leah je v posledním ročníku na vysoké a našla si nového přítele. Snaží se žít přesně, tak jak po ní Axel chtěl. On na ní celou dobu čeká a ona si myslí, jak není šťastná, dokud ho znovu nepotká na své výstavě. Příběh je opět psán s obou pohledů, kapitoly jsou kratší. Chvílemi jsem se přistihla, že hlavním hrdinům nerozumím, prostředí výstav se táhlo celou knihou a ke konci už jsem si říkala, že by bylo fajn, kdyby se děj vrátil zpět k moři, surfu a písečné pláži, což se mi nakonec splnilo. Trochu mi i vadilo, že Axel většinu vnitřních rozporů řešil cigaretou a alkoholem a následně měl problémy s migrénami. Zde jsem čekala, že nám autorka ukáže na závěr jeho uvědomění si toho. Ale abych nepsala pouze mínusy. Kniha má spousty krásných romantických částí. Závěr, kdy si Leah konečně uvědomila, co od života chce a Axel začal znovu malovat, byla prostě krása. Celkově se jedná o krásnou romantickou sérii.

michaelakoc
05.07.2023 2 z 5

Za mě musím říct, že trochu zbytečné pokračování 1. dílu. Kniha Vše, čím jsme se stali už nenavázala atmosférou na 1. díl. Chybělo tam hodně - oceán, surfování, pláž, Axelův dům a nějaký zásadnější problém jako tomu bylo v prvním díle.
Tam se řešil velký psychický blok Leah a poté vztah Axela a Leah, ale tady ve druhém díle se vlastně neřeší nic.
Jsme o 3 roky dále v ději a za tu dobu se Leah s Axelem neviděli. Leah se trápí, Axel se trápí. Leah ho miluje, Axel ji miluje. Proč se neviděli dříve?
Nakonec i Oliver souhlasí s jejích vztahem, také Axelova rodina.
440 stránek o tom, aby na konci byli samozřejmě spolu, jen si mezitím střihneme nějaké výstavy, jednoho Landona, trochu vzteku a cestu do Paříže a zpátky.
Hodně je vyčítáno, že se Leah dlouho hledala, ale ono to ani nebylo o tom, že se hledala, ale potřebovala odpustit Axelovi to, co jí udělal na konci prvního dílu.
Promrhali naprosto zbytečně 3 roky jejich životů.
Ale první díl je nádherný, ten moc doporučuji.

havrmoni
03.07.2023 3 z 5

Za mě po prvním díle trochu zklamání. To hledání sama sebe bylo za mě nekonečný. Abych řekla pravdu, s Leah jsem někdy chtěla tak strašně zatřást až to bolelo. Prostě jsem jí moc v tomto díle nepobírala. Takže o pár desítek stran méně a bavilo by mě to víc. Ale to je jen můj dojem.

Airelle
02.07.2023 4 z 5

(SPOILER) okračování jedné z nejlepších romantických knih, které jsem doposud četla. Příběh Axela a Leah mě v prvním díle dostal, konec byl jednoduše k naštvaní, ale aspoň jsme se mohli těšit na druhý díl.

Chybou druhých dílů jsou přehnaná očekávání, pokud je první díl wau, druhý díl to má vždy složitější. Když jsem se pustila do čtení, tak jsem si říkala: ,, Super, tohle není ten případ, že druhý díl stojí za nic!, jenže jsem se pak dostala za druhou třetinu knihy a zůstala koukat na to, co se tam děje. Najednou to bylo zase o hledání a nehledala se ani tak Leah, jako se hledala cesta ke správnému konci.

Po dvou knihách bych čekala eskalující závěr, kdy mě finále úplně posadí na zadek, ale nestalo se tak. Navíc musím říct, že mi zhruba poslední třetina zkazila požitek z celého příběhu. Asi by bylo lepší ukončit první díl happyendem, i kdyby byla kniha o 100 stran delší, než vydávat knihu, která to svým závěrem celé pohřbí.

happy19
30.06.2023 5 z 5

Tolik emocí...procítěné...silné...opravdové!
Skvěle popsané pocity...toho já si moc cením,chápala jsem jak Alexe tak i Leah...
Věkový rozdíl byl znát..každý se hledá...aby se našel...
Nechápu podle komentářů,co je na tom k nepochopení.;-)
Misky vah se naklání a jednoho dne se možná srovnají...nech život plynout...

,,Někdy lidi ukazují sílu jen proto,aby zakryli svůj strach a všechny slabosti."

andrea-juli
19.06.2023 5 z 5

Bože, tak nádherná kniha. Minulý rok jsem přečetla první díl a čekat na tento byly muka. Nejdříve jsem si říkala, co vše v té knize bude, když má skoro 500 stran, ale při čtení poslední jsem si přála aby tam byly další.
Jsem vděčná, že se někdo rozhodl tuto španělskou autorku přeložit, protože to rozhodně stojí za to. Oba dva díly.
Příběh Leah a Axela, kterého jsem skoro celou knihu měla za Alexe je nádherný.
Kniha je jemně napsána a nese známky bolesti, radosti, lží, opuštění a hlavně lásky.
Osobně nemám ráda knihy, kde se jeden příběh táhne přes celou sérii, ale tohle jsem si užila.
Snad se dočkáme dalších děl od této autorky.
Navíc toto je kniha od které jsem se v žádném případě nemohla odtrhnout. Celou dobu mě provázela věta ještě jednu kapitolu a byl skoro konec.

Autorovy další knížky

Alice Kellen
španělská, 1989
2022  80%Vše, čím jsme nikdy nebyli
2023  79%Vše, čím jsme se stali
2024  %My dva na Měsíci

Kniha Vše, čím jsme se stali je v

Právě čtených1x
Přečtených82x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce132x
Chystám se číst75x
Chci si koupit18x
dalších seznamech4x