Andělské vodopády / Černé slunce / Dobrý ročník / Orbit

Andělské vodopády / Černé slunce / Dobrý ročník / Orbit https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37837/andelske-vodopady-37837.jpg 4 47 14

Svazek obsahuje zkrácené verze čtyř úspěšných románů různých žánrů od světových autorů. Jednotlivé tituly jsou doplněny stručnými informacemi o jejich tvůrcích. 1) Nora Robertsová: Andělské vodopády – Po traumatickém zážitku z minulosti připadá Reece Gilmorové poklidné městečko Angel’s Fist obklopené divukrásnou přírodou Tetonského národního parku jako ráj na zemi. Doufá, že se jí tu podaří začít znovu, zklidnit pocuchané nervy a zmírnit úzkost, která se usadila v její mysli. Namísto toho ji čeká další zkouška. Náhodně se stane jedinou svědkyní brutální vraždy, a co víc, vraždy, po které nezůstala jediná stopa. Uvěří jí někdo, když je sotva schopná uvěřit sama sobě? 2) James Twining: Černé slunce – Jak souvisí krádež bezvýznamného obrazu z pražské synagogy s vraždou v londýnské nemocnici a krádeží dešifrovacího přístroje Enigma v americkém Marylandu? A proč si vrahové bývalého vězně z Osvětimi odnášejí mužovo předloktí s vytetovaným číslem? Nenápadná vlákna souvislostí se pozvolna řadí k sobě a vedou Toma Kirka, na slovo vzatého znalce a donedávna lupiče umění, k tajemství pečlivě střeženému už od druhé světové války. Jeho pátrání je o to nebezpečnější, že stejné stopy sleduje i nelítostný protivník, známý ve světě zločinu pod jménem Cassius, jenž má s Tomem navíc nevyřízené osobní účty. 3) Peter Mayle: Dobrý ročník – Ve chvíli největšího propadu své dosavadní kariéry londýnského finančníka dostává Max Skinner vyrozumění o nečekaném dědictví po strýci. Stává se majitelem statku s vinicí v Provence. V idylickém kraji žhnoucího slunce, přívětivé přírody a vřelých, rázovitých obyvatel se Max záhy cítí jako doma a začne podnikat rázné kroky na omlazení révy a vylepšení produkovaného vína. Brzy se ovšem ukáže, že na část dědictví má nárok také krásná mladá Američanka Christie, strýcova dcera, o níž Max neměl až dosud tušení, a že dlouholetý správce vinic Roussel nejedná s mladým Angličanem tak docela otevřeně. 4) John J. Nance: Orbit – Kip Dawson, nenápadný zástupce farmaceutické firmy a otec čtyř dětí nevěří vlastnímu štěstí, když vyhraje místo v komerčním vyhlídkovém letu do vesmíru. Pak ale dojde k nehodě a Kip zůstane na oběžné dráze sám, bez možnosti komunikace s řídicím střediskem. V zoufalství se rozhodne zanechat po sobě dětem pravdivé líčení vlastního života se všemi chybami a omyly, kterých se dopustil. Netuší ovšem, že z notebooku, do kterého svoje vzpomínky píše, se text vzápětí přenáší dolů na Zemi. Zatímco účtuje se životem a zoufale se pokouší o záchranu, stává se bezděky hrdinou, jehož osudy sleduje se zatajeným dechem celý svět.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Reader's Digest Výběr (ČR)
Originální název:

Angels Fall / The Black Sun / A Good Year / Orbit. , 2004


více info...

Přidat komentář

anej
31.12.2023 5 z 5

Všechny příběhy se mi moc dobře četly. Díky těmto knihám se dostanu i k žánrům, po kterých bych normálně nešáhla.

anej
31.12.2023 5 z 5

Všechny příběhy se mi četly moc dobře. Díky těmto knihám se dostanu i k žánrům, po kterých bych normálně nešáhla.


Luigi1
02.06.2023 5 z 5

Tuto knihu mohu skvěle doporučit má moc krásný děj

princeznaaura
17.04.2021 4 z 5

Orbit 4/5, kniha je ctiva, je to scifi, ma to happy end, což bych u tohoto pribehu zrovna nečekala. Já osobně bych do vesmíru byt vystrelena nechtela, i kdyby to bylo zadarmo. Fotky staci. Příběh ma par otazniku, jak neprofesionalni clovek může řídit vesmírnou skořápku, kdyz ma jen asi 14ti denní přípravu, jak může opravit panel s dratky ve skafandru za letu vedle plavidla a nebyt nekde ukotveny. Mnohem skutecnejsi by byla jeho zachrana druhou posadkou z ruske rakety.Bilancovani se zivotem ok.

princeznaaura
13.04.2021 4 z 5

Dobry rocnik 4/5 Zacatek knihy me zaujal,zapletka uz pak nikoliv,ale je to napsano dobre,clovek se prenese z destive Anglie do proslunenych koncin Francie.

princeznaaura
13.04.2021 4 z 5

Cerne slunce 3/5 detektivka s nacistickym pozadim a patranim po pokladu-jantarove komnate, ktery byl ukryt a umisteni zasifrovano i s vyuzitim enigmy. Cetlo se vcelku dobre,akorat jsem byla zmatena z tech postav,neumela jsem si je tak rychle zaradit,kdo proti komu.

princeznaaura
13.04.2021 4 z 5

Andelske vodopady 4/5 Reece mela hrozny zazitek se strelcem,ktery utocil v jejich restauraci,po teto tragedii opousti velkomesto a putuje od meste k mestu a nechce se nikde usadit,pze ma traumata,v jednom mestecku,se vsak zacala cítit bezpecne a zacina se tu zabydlovat,vyráží na vylety, ma novou práci,avsak se stane svedkem vrazdy,ale vrah je mazany,pze jeho kroky vedou k tomu,aby si Reece myslela,ze blazni a blouzni,tak ji chce vystipat z mesta,aby se to ututlalo.

georginaa
31.01.2021 3 z 5

Zkrácené verze 4 příběhů od známých spisovatelů. Andělské vodopády byly i zfilmovány. Moc se mi líbily, s přídavkem detektivního žánru. Nicméně každý příběh má svůj styl a stojí za přečtení.

Staráknížka
30.08.2018

Nejvíce se ni líbil Orbit - neodvedu si představit co takový člověk musí prožívat. Zuřivě jsem mu držela palce. Prostě člověk se nemá nikdy vzdávat i když zřetelně není žádná šance. Ale hezky se četly i ostatní příběhy. Doporučuji i přesto, že jde o zkrácené romány.

danka13
22.04.2018 5 z 5

Celá kniha se mi moc líbila, mohu jen doporučit, Orbit má velmi překvapivý závěr.

Handulenka
09.01.2015 5 z 5

Nejdříve jsem se rozmýšlela, zda mám knihu vůbec číst, protože nemám ráda sci-fi a vesmír mě nikdy nezajímal.Jsem ráda, že jsem se do knihy pustila.Přečetla jsem ji jedním dechem a dost často mě mrazilo.Skvěle napsaná kniha a všem doporučuji.

Ita
25.07.2013 5 z 5

Četla jsem Andělské vodopády. Výborný příběh. Ač nejsem příznivec detektivek, tahle mě chytla hned na začátku a pustila až na konci. :o)

JohnCZ
01.04.2011 4 z 5

Vcelku krátká, ale výborná sci-fi povídka. Zážitky Kipa na palubě vesmírného kluzáku jsou dosti emotivní a i ten závěr byl velmi dobře zpracován, byť to byl klasický happy end.

Brockchen
30.11.-0001

Vydána také pod názvem Zkouška důvěry.

Štítky knihy

zkrácená verze

Část díla

Autoři knihy

Nora Roberts
americká, 1950
James Twining
britská, 1972
Peter Mayle
britská, 1939 - 2018
John J. Nance
americká, 1946

Kniha Andělské vodopády / Černé slunce / Dobrý ročník / Orbit je v

Právě čtených2x
Přečtených79x
Doporučených7x
Knihotéce60x
Chystám se číst20x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x