Anceroh Anceroh komentáře u knih

☰ menu

Šance pro ženu 40+ Šance pro ženu 40+ Ivana Stenzlová

Dozvěděla jsem se nové věci o stravování. Žádné počítání kalorií, žádné nízkotučné jogurty, dát tělu to, co potřebuje pro správné fungování a dobře vyvážená strava dělá divy.
Pomalu zkouším změnit jídelníček a funguje to! Mám víc energie a přitom nemám hlad. Rozhodně doporučuji.

11.02.2024 5 z 5


151 dní po evropských stezkách: Dobrodružství holky s bucket listem 151 dní po evropských stezkách: Dobrodružství holky s bucket listem Lucie Kutrová

Děkuji za humor, kterého tuto knihu provází! Dokonce jsem prohlásila, že tato kniha není čtení na dobrou noc, protože rodinná historka z návštěvy Karlštejna mě rozhodně neuspala, ale hodně a nahlas rozesmála :)))
Děkuji za tipy na traily a děkuji za poznání lidí, kteří s Lucku traily zažili.
Lucko ať ti to dál šlape a dává smysl! Děkuju!
PS: Bucket list je skvělý nápad a velká inspirace! Jdu do toho.

23.02.2022 4 z 5


Zamilujte se do angličtiny Zamilujte se do angličtiny Bronislav Sobotka

Kniha plná motivace a k tomu skvělých tipů a odkazů pro studium angličtiny.
Je to ještě lepší čtení, než jsem čekala! Ani humor zde nechybí, co víc si přát než se zábavně učit angličtinu. Great job!
Tak co, přidáte se?

25.10.2021 5 z 5


Příběh Skákajícího myšáka Příběh Skákajícího myšáka Hyemeyohsts Storm

Inspirativní příběh nejen pro děti o tom, jak vykročit a překonat strach. Jak opustit to, co znám a objevovat neznámé. A co získá Skákající myšák, který to dokáže? Co získáte vy? Nechte se překvapit, vykročte a užijte si tento příběh.

28.11.2020 4 z 5


Ten, který se vrací Ten, který se vrací Andy Andrews

Mám ráda tyto knížky typu: Cesta pokojného bojovníka (D. Millman), Alchymista (P. Coelho) nebo Bůh chodí po světě vždycky inkognito (L. Gounelle), kde je stařík, který provádí a mění životy lidí (k lepšímu samozřejmě ;)).
A tuhle knížku mezi ně ráda zařadím. Líbí se mi, když se odvíjí více příběhů, které se postupně propojí a závěr knihy byl strhující. Takže, ať už máte nebo nemáte rádi výše uvedené příběhy, knihu doporučuji.

26.10.2020 5 z 5


Kouzelník ze Lhasy Kouzelník ze Lhasy David Michie

V knize se odvíjejí dva příběhy, které se v závěru překvapivě protnou. Vždy, když je děj nejnapínavější, nastane čas na pokračování předešlého děje, takže se kniha nedá jen tak odložit, neboť jste zvědaví "co bude dál?!". Líbí se mi protnutí buddhismu a dnešní doby, líbí se mi myšlenky, které lze uplatnit v každodenním životě ;).
Krásná kniha, doporučuji.

14.08.2020 4 z 5


Běž dál Běž dál Phil Hewitt

Bylo fajn si "zaběhnout" pár maratonů alespoň na stránkách knížky. A i když by se mohlo zdát, že je jeden maraton jako druhý, při čtení jsem si tak nepřipadala a rozhodně jsme se nenudila, obzvlášť, když byla četba oživená vtipnými historkami :).

04.04.2020 5 z 5


Konec prokrastinace Konec prokrastinace Petr Ludwig

Už jsem četla víc knih s touho problematikou, takže jsem docela váhala, zda číst další. Rozhodla jsem se: přečíst další. A jsem ráda. Našla jsem tam i nové věci, které jsem ještě neznala. Kladně hodnotím autorovi ilustrace (skečnouty) - jsou fakt skvělý!

27.03.2020 5 z 5


Příručka skečnoutingu (Ilustrovaný průvodce tvorbou vizuálních poznámek) Příručka skečnoutingu (Ilustrovaný průvodce tvorbou vizuálních poznámek) Mike Rohde

Skvělé inspirace. Proč nezkusit zapisovat poznámky tak trochu jinak? Cituji závěr knihy: "Hádejte co! Vy to dokážete. Jo, fakt to zvládnete! Tak se pusťte do skečnoutingu!"
Přestaňte si lámat hlavu s tím, že nemusíte kreslit. Každý skečnout je originál
a hlavně - skečnout je o jednoduchosti :).

27.02.2020 5 z 5


Kráva, která plakala a jiné buddhistické příběhy o štěstí Kráva, která plakala a jiné buddhistické příběhy o štěstí Ajahn Brahm

Moc krásné příběhy, moc krásná poučení a mnoho inspirace, jak přijímat život. Kniha se mi líbila a rozhodně doporučuji.

25.01.2020 5 z 5


Můj okamžik prozření Můj okamžik prozření Jill Bolte Taylor

Díky této knize jsem si uvědomila hodně věcí. Určitě je dobré vědět, něco málo (nebo i více) o tom, jak funguje naše tělo a mozek zvlášť.

30.12.2019 5 z 5


Ven z bludiště Ven z bludiště Spencer Johnson

Kdo má rád malé knížky s velkým obsahem, tak si určitě přijde na své :).
Cituji: "mistrem hlubokých myšlenek v jednoduchém balení". Nejdříve však doporučuji přečíst: Kam se poděl můj Sýr?

16.10.2019 4 z 5


Cesta Cesta Brandon Bays

Kniha je čtivě napsaná (přejela stanici, kde jsem chtěla vystoupit, jak jsem se začetla :). Těžkým příběhem kniha začíná a ještě těžším končí. Autorku obdivuji, jak tím dokázala projít. Je to velice inspirativní. Metoda Cesty mi přijde srozumitelná a věřím jí. Teď už zbývá jen vykročit....

10.06.2019 5 z 5


Moudrost vlků: Jak myslí, jak vnímají a pečují o sebe Moudrost vlků: Jak myslí, jak vnímají a pečují o sebe Elli H. Radinger

Krásná kniha. Knihu jsem dostala, o vlky jsem se nijak zvlášť nezajímala, ale prostřednictvím této autorky mě hodně oslovili. Čtivé a poučné.

09.02.2019 5 z 5


Správné otázky Správné otázky Debbie Ford

Malá knížečka, s velkým obsahem. Autorka se po úvodu postupně zabývá 10 otázkami, které nám pomohou v rozhodování. Ke konci každé otázky jsou pro lepší pochopení příklady ze života. Rozhodně doporučuji.

09.08.2018 5 z 5


RESTART - Jakmile stisknete tlačítko, není už cesta zpátky... RESTART - Jakmile stisknete tlačítko, není už cesta zpátky... Jaroslava Šrámková

Trochu zklamání. První polovina knihy byla převážně o pláči a lahvi vína. Druhá část už měla lepší spád. Nic méně jsem očekávala jisté informace, které jsem se v knize nedočetla. Možná bych do názvu napsala, že se jedná o deník jedné ženy.

24.02.2018 3 z 5


Jíst, meditovat, milovat Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert

Čekala jsem to čtivější. Itálií jsem se musela prokousat, ale Indie se mi moc líbila. Bali také šlo, ale už to bylo trochu zdlouhavé. Film byl pojat o moc lépe.

04.12.2017 3 z 5


Náš život pod pěti kruhy Náš život pod pěti kruhy Emil Zátopek

Emil Zátopek byl nejen pan běžec, ale též skvělý člověk. Děkuji Daně, která nám jejich život dokázala touto knihou přiblížit a připomenout.

07.07.2017 5 z 5


Mágova cesta. Skutečná příležitost, jak nalézt poklad svého nitra Mágova cesta. Skutečná příležitost, jak nalézt poklad svého nitra William Whitecloud

Četla jsem už po druhé a nelze vyloučit, že naposledy. Malá knížka nabytá krásnými a pravdivými moudry. Rozhodně doporučuji :).

17.05.2017 5 z 5


Podnikání z pláže Podnikání z pláže Stanislava Stiborová - Mrázková

Jasné, stručné, výstižné, inspirující a čtivé. Doporučuji přečíst!

25.01.2017 5 z 5