Ten, který se vrací

Ten, který se vrací https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268541/mid_ten-ktery-se-vraci-268541.jpg 4 20 8

Perspektiva je důležitá věc. Andy Andrews v uplynulých pěti letech při pohledu na každého šedovlasého muže doufal, že si bude moci znovu pohovořit s člověkem, kterému vděčí za to, jak se dále vyvíjel jeho život. Nakonec se v místním knihkupectví setkal s oním mužem – díky kterému se pro Andyho změnilo doslova vše –, s Jonesem, s tím, který si všímal. Jones využívá svého jedinečného nadání všímat si drobností, které mohou způsobit veliké změny. A tyto 'drobnosti' představují pro lidi v alabamském městečku Fairhope dar perspektivy, která dokáže změnit jejich dosavadní život. A tak se rozvrácené rodiny znovu sjednocují, vytvářejí se finanční příležitosti a před čtenáři se předestírají prostá, avšak nesmírně účinná řešení každodenních problémů, kterým všichni čelíme. Jones svými radami pomáhá lidem k nalezení odpovědí na věčné otázky: Jak můžeme změnit svět, ve kterém žijeme? Co je klíčem k úspěšnému a hodnotnému životu? Co když to, co považujeme za konec..., je teprve začátek?... celý text

Vydáno: , Návrat domů
více info...

Přidat komentář

Lerksany
15.06.2022 4 z 5

Ze začátku děj trochu pokulhává, ale pak je to velmi příjemný příběh plný uvědomění.

Anceroh
26.10.2020 5 z 5

Mám ráda tyto knížky typu: Cesta pokojného bojovníka (D. Millman), Alchymista (P. Coelho) nebo Bůh chodí po světě vždycky inkognito (L. Gounelle), kde je stařík, který provádí a mění životy lidí (k lepšímu samozřejmě ;)).
A tuhle knížku mezi ně ráda zařadím. Líbí se mi, když se odvíjí více příběhů, které se postupně propojí a závěr knihy byl strhující. Takže, ať už máte nebo nemáte rádi výše uvedené příběhy, knihu doporučuji.


Mitchie_95
12.12.2019 5 z 5

Druhý díl se mi líbil stejně jako první ! I když možná už byl pro mě o trochu slabší, tak mě to hrozně bavilo. Jonese jsem si zamilovala a čtení jsem si užívala. A i když to nelze brát jako nějaký manuál na šťastný život, a hodně lidí to ani nevnímá jako kvalitní literaturu, tak já bych se s tímhle názorem prostě shodnout nedokázala. Myslím si, že úplně každý si v tom příběhu může najít to své, a věřím, že když má člověk oči otevřené, tak třeba i jen jediná věta z celé knihy může dát odpověď na nějaké otázky, případně pochybnosti. Mně se to prostě vážně líbilo moc a nemyslím si, že by to byla nějaká méně dobrá četba!

freejazz
17.09.2018 4 z 5

když to nečtu jako návod na užití života, ale jako příležitost k zamyšlení, je to fajn. a takové ty americké motivační ornamenty prostě nemusím vnímat. za přečtení stojí.

Kegina
10.12.2017 2 z 5

První díl byl úžasný. Tato kniha mne však přišla jako zoufala snaha autora o další díl. Bohužel pro mě úplně nepovedený.

senora
02.12.2016 2 z 5

Dočteno zhruba do půlky a dále odmítám číst. Celé se to to snaží přes příběh o jakési moralizovaní a moudra, ale do poloviny se k tomu stále jenom chystá. Čte se to moc pěkně, ale tajemný muž, který mění lidem životy, guru nebo promítnutí Boha do postavy? Bohužel, je to jako když natahujete strunu a u mě už praskla.

jarrmilla
06.11.2016 5 z 5

Prostě 5 hvězdiček!

ThrisaManx
21.06.2016 5 z 5

Kniha hodně pojednává o úspěšném životě a také o výchově dětí. V mnohém jsem s autorem silně nesouhlasila, hlavně co se týče té výchovy. I tak mě kniha opět obohatila, poučila a inspirovala a ukázala mi, že někdy opravdu stačí jen trocha perspektivy.

Autorovy další knížky

Andy Andrews
americká, 1959
2013  87%Ten, který si všímal
2015  78%Ten, který se vrací
2017  85%Poutníkův dar
2014  100%Dary cestovateľa v čase

Kniha Ten, který se vrací je v

Právě čtených2x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce9x
Chystám se číst12x
Chci si koupit5x