151 dní po evropských stezkách: Dobrodružství holky s bucket listem

151 dní po evropských stezkách: Dobrodružství holky s bucket listem https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470838/bmid_151-dni-po-evropskych-trailech-a-ho-b0A-470838.jpg 4 258 64

Další kniha úspěšné autorky, ale hlavně cestovatelky Lucie Kutrové je tady! Po návratu z Pacifické hřebenovky v Americe se rozhodla prozkoumat a přiblížit vám spoustu nádherných tras a stezek, které máme přímo pod nosem. Tentokrát vás čeká cestopis po evropských trailech, ale také putování životem holky, které hory, láska a bucket list změnily život. Nečekejte jen tu krásnou stránku, Lucie je ochotná se podělit i o ten opravdový život, někdy krutý a jindy nespravedlivý. Inspirujte se a vydejte se na delší přechod, než je ten od gauče k lednici, nebo od domu do práce. Zkuste si prožít tu volnost, kdy jste to jen vy, těžký batoh, skvělá nálada a hory. Ale pozor! Lůca varuje, že když vyjdete jednou, nebude to naposledy…... celý text

Přidat komentář

KajusaKil
29.03.2024 4 z 5

Lucku znám, je to super holčina. První knihu jsem dosud nedočetla, snad se k ní zase vrátím. Tahle mě zaujala mnohem více, byla psána čtivěji a přišla mi svižnější, vtipnější. Přeci jen - psát každý den z PCT i když je občas ten den nudný bylo zbytečné. Tady vše hezky odsýpá. 3/4 knihy jsou perfektní čtení, kdy mi tekly slzy od smíchu, ale konec, no co si budeme. Zapojení lásky do takového příběhu je za mě nic moc. Chápu, že to čtenáři s autorkou procítí a lépe ji poznají, ale mě to nic moc nedalo a přišlo mi to omleté mnohokrát dokola.

monika_v_trapu
23.03.2024 5 z 5

Lucie Kutrová je česká cestovatelka, zdolala Pacifickou hřebenovku a několik dalších trailů v Česku i zahraničí. Právě o jejích tipech na Evropské traily je tato její druhá kniha.

Od prvních stran je text svižný a vtipný. Lucka vše popisuje s vtipem a humorem ji vlastním a zároveň svými výšlapy na hory, cestováním a životními lekcemi, kterými si prošla inspiruje čtenáře v každém řádku. Máte chuť vyrazit na hory taky. Hned teď! A když ne na hory, tak aspoň na dlouhou procházku, třeba právě s vašim čtyřnohým parťákem stejně jako ona. Čímž se dostáváme k Marvelovi.

Marvel je ten chlupatý husky, který věrně doprovází Lucku na jejích cestách. Je s ní při výšlapech na vrcholy, zdolává jeden kopec za druhým, pár denní výlety a je její oporou i v těch těžších nelehkých chvílích, které si pro nás život připraví, aniž bychom s tím počítali.

151 dní po evropských stezkách v sobě skrývá několik tipů na traily právě tady u nás v Evropě, v sousedním zemích, ale i u nás doma v Česku pár hodin od domu. Každý nový trail je uveden odstavcem s přípravami, pak popisem co se každý den dělo a nakonec je i prakticky shrnuto kolik takový třeba týdenní trail Lucku s její společníky stál a je to dostupnější dovolená, než bychom si třeba mysleli. Navíc v krásné přírodě. A ty výhledy na fotkách, které v knize jsou, to je prostě čirá nádhera.

Velmi inspirativní slečna s chlupatým parťákem Marvelem, kteří vám díky této knize vykouzlí nejeden úsměv na tváři, nabídnou vám i pár věcí k přemýšlení a hlavně vás namotivují zvednou zadek a vyrazit ven!


fruitbueno
29.11.2023 4 z 5

Slečna Kutrová bude bezpochyby skvělý člověk, ač o sobě téměř 24/7 pochybuje. Jsem nekritická, uznávám, ale z autorky a jejího textu sálá taková lidskost, taková pokora ke všemu, co v životě třeba i nečekaně nastane, že mě to až dojímá.

Janík61
23.08.2023 4 z 5

I tato druhá kniha se mě líbila. Lucka píše poutavě, nechybí humor i bolest a všechno to do sebe zapadá. Po přečtení mám chuť taky vyrazit na nějaký dlouhý pěší výlet.

Sarka1987
08.08.2023 4 z 5

Super kniha, super holka, super inspirace. Kniha se četla jedním dechem, Lucka se tam svěřuje i s bolestivou stránkou rozchodu, kde se taky někdo najde. A její přednášky jsou super, navíc podporuje útulky, za mě top :D

anastazie9599
31.07.2023 5 z 5

Vždycky jsem milovala hory, ale netušila jsem, že existuje tolik cest, které lze podniknout. Navíc u nás v Evropě! Knížku jsem si zamilovala a ihned sestavila vlastní bucketlist. Libí se mi jednoduchý styl psaní, kde u příběhů se dá krásně odpočinout. Super jsou i podrobně popsané tracky, jak se tam dostat a na kolik to cca může vyjít.
Osobně mě to namotivovalo vyrazit s pejskem do hor, co nejdříve. :)

teeyinka
30.07.2023 3 z 5

Ráda jsem si znovu prošla traily, které jsem sama absolvovala, a pokochala se fotkami. Někdy mi sice už vadilo, že je to pořád dokola o tom, že je to do kopce a co snědli, ale je to autorčin styl, takže to respektuju. Moc se mi líbila část s tatínkem a hlavně autorčin ironický humor, kterého tady bylo víc než na Stezce Českem.
A k poslední části knihy - vlastně jsem ocenila, že se Lucka otevřela ještě víc než běžně. Napsat o svých slabostech a bolavém období vyžaduje velkou sílu. Takže respekt, smekám!

nula87
13.07.2023 3 z 5

Kniha je vlastně více o autorce a jejím životním příběhu - vztahu k přátelům, rodině, psům. Vlastní popisy jednotlivých výletů jsou spíše jen rámcem toho, jak Lůca žije, a hlavně proč tak žije.

Petiz
10.07.2023 2 z 5

Taková pohodička, nějakými traily bych se ráda inspirovala, někde jsem se trochu viděla, ale dočetla jsem do 3/4, protože je to nějak všechno na jedno brdo. Lucka je mnohem lepší na živo v nějakých rozhovorech

Sandalkar
22.06.2023 5 z 5

Odlehcene, prijemne cteni, ktere motivuje cestovat a byt. Treky od Ukrajiny po Mont Blanc. A pak posledni 3/4 zivotniho bahnicka, ktere zname vsichni. Pripomenuti, ze i slunickovi lide maji sve problemy a tezke dny, jen se rozhodli dal svitit. Chci si z toho vzit priklad.

" Dalsi veci, kterou me trail naucil je POHODA. Nic neresit, nedelat si hlavu, ze se neco nedari nebo pokazilo. Veci se proste deji z nejakych duvodu, ktere nam osvetli az cas..."

HlEva
20.06.2023 5 z 5

Kniha není pouze o cestování, ale také o příběhu jedné holky, která se pere se vším, co jí život přináší. Nejsou to však pouze radostné události.
Kniha může být také inspirací pro lidí, kteří zažívají těžké chvíle.

Jara.v
17.05.2023 5 z 5

Čtivá, vtipná, drzá - prostě paráda. Děsně jsem se nasmála, ale i slzičky ukáply. Takové ty starosti i radosti, které jsou upřímně napsané a jsou prostě součástí života. Jediné s čím nesouhlasím je ten elektrický obojek, ale to tak nějak překousnu. Zbytek knihy to skvěle vyváží. Objednám si všechny tři knihy přímo od Lucky, abych podpořila útulky.

Moudd
01.04.2023 5 z 5

Moc se mi libilo, stejně jako první kniha. Čte se to samo, už mám objednanou i poslední Lucčinu knihu z putování Českem. A libilo by se mi,kdyby to byla audiokniha, namluvená přímo Luckou !

ajasin
02.03.2023 4 z 5

Tak jsem se i já seznámila s Lůcou, holkou s bucket listem. Slyšela jsem o ní od kolegyně a když jsem v knihovně zahlédla její druhou knihu, vypůjčila jsem si ji s tím, že ji jen prolistuji a trochu do ní nahlédnu. No nestalo se. Přečetla jsem ji do posledního písmenka. Není to ale cestopis. Lucka nám tu spíš popisuje své životní peripetie, pocity a lidi, kteří na kratší či delší dobu vstoupili do jejího života. Samozřejmě, že je vždy zároveň na nějaké cestě. Lucka má můj velký obdiv. Je to chytrá, cílevědomá holka, která se určitě neztratí. Držím jí palce, ať jí vyjdou i všechny další životní plány.

Svatka63
13.02.2023 4 z 5

Kniha je stylem velmi podobná té předchozí, jen trialy jsou jiné, nečekaně :-) Na Pacifickou stezku bych si netroufla ale v této knize inspiraci k nějakému treku určitě najdu. No a co říct na závěr? Závěr knihy byl překvapující a silný, tahle holka je fakt silná a na svůj věk má myšlenky krásně srovnané.

Easenka
10.01.2023 2 z 5

Lucka (autorka) v knize popisuje různé treky po Evropě, které absolvuje s přáteli a svou rodinou. Celkem zábavně vypráví situace, které se jim na cestách dějí.

mythos91
28.12.2022 2 z 5

Dočteno, ale se sebezapřením. V podstatě jsem se musel nutit číst dál a to mi četbu dost natahovalo. Sedí mi spíše klasické cestopisy s barvitým popisem míst a okolí. Lucka má knihu postavenou na humorné notě. Jasně, taky se rád zasměju, ale do žánru cestopisu to mě osobně prostě neladilo. Oceňuji zejména fotky, které dokreslují místa a zážitky z dané oblasti.

GošaGoša
19.12.2022 2 z 5

Dívčí románek s cestovatelskou tématikou. Jako cestopis to neberu, když dobrá polovina je o psovi a závěr první větu potvrzuje. Za otevřenost (nezaměňovat s upřímností a pravdivostí) musí autorka počítat s adekvátní reakci čtenářů. Nebýt názvů a metrů, tak podle popisu nerozeznám Alpy, Tatry a Beskydy. Prostě ne. Krpal sem, krpal tam, blbý mraky, blbý les, nádherný rozhledy, azuro... Honem honem nahoru, fotka, honem honem dolů, hlavně mít spaní s výhledem... Živit se čokoládičkama a čínskýma polívkama? Tak z tohoto jsem si na zadek nekecla, i když jsem tušila, co mě čeká. Dobře mi tak...

raccoon81
15.10.2022 4 z 5

Čekal jsem, že Evropa mi sedne víc než PCT, ale nakonec to v podstatě vychází tak nějak na stejno. Nevadí mi, že je to hodně osobní, i když jsem to nečekal, ale v podstatě to ve finále beru spíš jako plus. Co se týče samotných trailů, nepředpokládal jsem, že to bude podrobný průvodce, takže z tohoto pohledu taky nejsem zklamaný, beru to spíš jako určitou inspiraci, kterou člověk může nějak uchopit a prožít si to sám po svém. Příběhy z míst, kde jsem taky byl, mě ostatně oslovily nejvíc, protože holt není nad osobní zkušenost, kterou si člověk může srovnat se zkušeností někoho jiného - třeba na slovinský Grintovec jsem si zavzpomínal s velkou chutí, a nejen na něj. Styl psaní autorky se moc nezměnil, možná bych ocenil už trošku dospělejší projev, ale budiž, i přes to se dá relativně v klidu přenést. Bohužel, když o tom tak přemýšlím, tak největší mínus té knihy je (kromě odfláknuté korektury, ale to už snad v současnosti ani nemá smysl zmiňovat), že se mi stejně jako ta o PCT během čtení v podstatě rozpadla. Ne, nechovám se ke knihám jako čuně, stalo se mi to v posledních mnoha letech přesně u dvou a vím, že nejsem jediný, kdo má podobnou zkušenost. Tohle (a nikoli obsah) je pravděpodobně hlavní důvod, proč si už další autorčinu knížku patrně pořizovat nebudu.

Mishi
23.09.2022 4 z 5

Pro mě je Lůca velmi inspirující. Hory miluju, ale na vícedenní trek jsem se zatím neodhodlala. Třeba to přijde, v této knize jsem našla několik tipů :-)
Četla jsem už Pacifickou hřebenovku, takže jsem věděla, co čekat. Lucka je svá, ne každému její styl vyprávění sedne. Já jsem se u knížky naladila na pohodovou dovolenkovou vlnu, brala jsem to s nadhledem a nepitvala se v detailech. Knihu jsem si užila a našla i nemálo inspirujících míst a myšlenek.
"Jde zajíček, jde zajíček, jde a jde. Kampak jde?"

Štítky knihy

cestopisné příběhy Evropa cestopisy české cestopisy vysokohorská turistika

Autorovy další knížky

Lucie Kutrová
česká, 1992
2019  87%151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem
2021  81%151 dní po evropských stezkách: Dobrodružství holky s bucket listem
2023  83%151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem
2023  78%151+ nápadů na můj bucket list

Kniha 151 dní po evropských stezkách: Dobrodružství holky s bucket listem je v

Právě čtených23x
Přečtených369x
Čtenářské výzvě92x
Doporučených15x
Knihotéce164x
Chystám se číst155x
Chci si koupit52x
dalších seznamech7x