alice18 alice18 komentáře u knih

☰ menu

Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

Tak, konečně jsem dočetla tento díl a musím říct... Příběh Nesty mě naprosto dostal!!! Lépe řečeno - její proměna. Autorka se v tomto směru opravdu předvedla. Kniha měla spád, dramatický děj a nechyběla ani milostná zápletka (i když o doost žhavější než v předchozích dílech). Propracovanost celého příběhu byla vskutku na výbornou. Proto této knize dávám 5 hvězdiček, ALE!!! co je opravdu nutné vytknout - neskutečný počet gramatických chyb. Po prvních 10 kapitolách (z celkových 80) jsem je už přestala počítat. Je to velmi obtěžující a kazí to požitek z knihy. I když si uvědomuji, že nakladatelství CooBoo opravdu spěchalo na vydání knihy, tak mu bohužel tato rychlost nebyla ku prospěchu. Korektura celého textu šla takříkajíc do kytek. Což je velká škoda, protože si myslím, že čtenáři si na kvalitní knihu rádi počkají.

17.05.2022 5 z 5


Jediný skutečný král Jediný skutečný král Soman Chainani

Páni, nemůžu uvěřit, že už je to konec. Knížka byla skvělá, rozhodně měla spád a nenechala mě vydechnout. Bylo tam opravdu mnoho překvapení a velmi nečekaných věcí. Ale ten bolestný happyend jsem tedy skutečně nečekala. Musím říct, že autor mě v žádném případě nezklamal. Příběh Agáty a Sofie mi bude velmi chybět. Nicméně na ni budu ještě dlouho vzpomínat...Samozřejmě jen v dobrém ;)

02.11.2020 5 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

S poslední knihou milované série se těžko loučí. A s touto sérií se obzvlášť těžko loučím. Nejsem zklamaná. Každý z dílů měl své přednosti i nedostatky. Každý ale splnil své poslání. Zamilovala jsem si příběh hlavní hrdinky. Snad ale víc mě za srdce chytily příběhy dalších postav. Autorka na sebe kupila jeden díl za druhým a s každou další knihou navazovala hrdinka další a další přátelství (občas i to nepřátelství ;)). K samému konci však dospěla s rodinou, velmi početnou. Tento příběh chytil za srdce. Přiměl mě ho opravdu prožít. A já si ho budu ještě dlouho pamatovat.

25.04.2020 5 z 5


Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

Tak jsem konečně dospěla ke konci této série a musím říct, že mi bude chybět. Tak jsem si zvykla na hrdiny a jejich příběh, že ten konec asi budu muset nějak strávit. Nicméně autorka mě trochu překvapila a lehce zklamala velkým zvratem při vrcholení příběhu. Myslím, že některé části tohoto děje mohla zvládnout lépe (ale jen můj názor). Přesto závěr byl bezpochyby dojemný a čtenáři, kteří očekávali to "happily ever after" si svým způsobem přišli na své. Škoda jen, že autorka trochu víc nerozvedla "budoucnost" dalších blízkých postav. Konec mě sice nedohnal až k slzám, přesto mě osud hrdinů velmi zahřál u srdce.

30.04.2018 5 z 5


Navždy s láskou, Lara Jean Navždy s láskou, Lara Jean Jenny Han

Závěrečný díl mě rozhodně nezklamal! A i když mi přišlo, že už tam není tolik společných scén s Peterem a Larou Jean jako v předchozích dílech, tak mě kniha stejně úplně dostala. Tentokrát byl však mnohem napínavější děj, hlavně ke konci. Opravdu vypjaté emoční situace. A hlavně zásadní otázka : Zůstanou ti dva spolu nebo je budoucnost vážně rozdělí? A nesmím zapomenout na jejich první společnou noc - bude či nebude? ;) Autorka mě napínala až do samotného konce. Opravdu vřele doporučuji!

29.10.2017 5 z 5


Plán Plán Elle Kennedy

Panebože, nemůžu uvěřit, že už je to konec! Musím říct, že ani poslední díl této série mě nezklamal! Postavy Sabriny a Tuckera se mi velmi zamlouvají, stejně tak zápletka celé knihy. Kdyby zde nebyl jasný americký happy end, tak jako u všech předchozích dílů, tak bych snad téměř do poslední kapitoly váhala, jak to s jejich láskou dopadne. Jen velmi nerada se loučím s touto sérií.

07.08.2017 5 z 5


Pomsta & rozbřesk Pomsta & rozbřesk Renée Ahdieh

Je to už dlouho, co mě naposledy chytil nějaký příběh skutečně za srdce. Tak známý příběh Tisíce a jedné noci, a přesto tak odlišný. Utrpení, nenávist, sebepoznání a láska sahající až ke hvězdám. Na tuto knihu rozhodně nikdy nezapomenu!

11.07.2017 5 z 5


Neočekávané dýchánky Neočekávané dýchánky Jan Dobiáš

Nepředvídatelná, fantastická, vtipná. Přesně takto bych popsala tuto skvělou knihu. Přečetla jsem ji jedním dechem. Mohla bych o této knize psát, jak moc se mi líbila a jak autor zde krásně spojil pohádky s realitou skutečného světa, ale myslím si, že je to zbytečné. Každý, kdo knihu četl ví, o čem mluvím. A ten, kdo ještě neměl příležitost ji vzít do ruky a ponořit se do hlubin jejích příběhů, by si je měl co nejdříve přečíst. :)

13.06.2017 5 z 5


Utajené orákulum Utajené orákulum Rick Riordan

Skvělá kniha! Rozhodně jsem se nenudila. Tuhle knížku jsem doslova zhltla. Apollónovy komentáře jsou k nezaplacení. Právě na nich stojí celý humor knihy. A i když jsem nečetla žádnou z předchozích sérií Ricka Riordana, takže mi chyběla souvislost mezi postavami a událostmi, rozhodně mi to nijak nenarušilo požitek z knihy. Navíc na konci knihy je slovník s pojmy, takže jsem se krásně chytala. Doporučuji!!!

03.05.2017 5 z 5


Skóre Skóre Elle Kennedy

Třetí díl absolutně nezklamal! Postava Deana a její vývoj během příběhu se mi moc líbil. Nechyběla ani zajímavá a napínavá zápletka. Vypjaté situace a spousta romantiky knihu parádně okořenily!

26.02.2017 5 z 5


P.S. Stále Tě miluju P.S. Stále Tě miluju Jenny Han

Pravda, první díl byl možná svým dějem o něco zajímavější, ale přesto musím uznat, že se autorce druhý díl také moc povedl. Řekla bych, že je to trochu víc dramatické a snad i lehce předvídatelné, přesto se mi kniha velmi líbila. Je čtivá a vždy chcete rychle přečíst další kapitolu. Velmi doporučuji!

30.12.2016 5 z 5


Omyl Omyl Elle Kennedy

Tato kniha se mi opravdu líbila. Děj měl hlavu a patu a také samozřejmě spousta romantiky. Sice mám pocit, že tento díl nemá až tak zajímavý a napínavý děj jako první díl, ale co ztratil po stránce dějové, to získal po stránce milostné. Postavy jsou vtipné a svým charakterem zaujmou. Líbilo se mi hlavně sebevědomé a přímé chování Grace. Loganovy vtípky krásně knihu osvěžují. Rozhodně oceňuji styl psaní autorky, protože ne každý dokáže knihu napsat poutavě a hlavně srozumitelně. Tuto knihu rozhodně doporučuji.

02.10.2016 5 z 5