Alča31 Alča31 komentáře u knih

☰ menu

Vím, že tě chci Vím, že tě chci Estelle Maskame

Zbytečné, je to jako číst znova 1. díl ( asi 75% se shoduje ) pokud vyloženě neprahnete po Tylerově pohledu na věc, tak se bez ní určitě obejdete.

24.11.2020 2 z 5


Led nebo oheň Led nebo oheň Sara Raasch

Druhý díl za mě slabší než první, v knize se stane spousta nezbytných věcí a začne být docela dost zmatená .. vlastně mě i odradila od dočtení série :(

24.11.2020 2 z 5


Sníh nebo popel Sníh nebo popel Sara Raasch

Nebyla špatná, ale nějak vedle jsem z ní teda nebyla ..
Spousta lidí říká, že jim připomíná Skleněný trůn nebo Grišu, což nemůžu posoudit, protože jsem je nečetla. Řekla bych ale, že to byla taková trochu slátanina, spousta království, spousta zvratů, ale celkově nic moc. Navíc otravná hlavní hrdinka :(

24.11.2020 3 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Hezká knížka, ale za mě trochu přeceňovaná.

24.11.2020 3 z 5


Vražedná léčba Vražedná léčba James Dashner

Naprosto dokonalé vyvrcholení série ! Já labyrint prostě miluju :) a celá tahle trilogie byla jedna velká divoká jízda. Za ty 2 díly mi zvládly postavy neskutečně přirůst k srdci a vědět, že Vražedná léčba je díl poslední bylo hrozné ... ale i po jeho přečtení pořád myslím na úžasný svět, který se podařil Jamesovi vytvořit.
PS: Jestli se chystáte tuhle trilogii přečíst, připravte se na velice silnou depresi po jejím dokončení :)

18.11.2020


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Hezké, oceňuju přidání nových (a musím podotknout skvělých) postav. Líbí se mi jak se věci začnou komplikovat a příběh se stane o něco složitějším. Sice mám radši díl 1., ale rozhodně jsem nebyla zklamaná !

18.11.2020


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Za mě super :) Sice jsem byla trochu ovlivněná filmem, který nasadil laťku dost vysoko, ale nakonec jsem byla příjemně překvapená. Labyrint je plný skvělých nápadů a postav, Užívala jsem si ho od začátku do konce a to napětí ? No prostě pecka !

18.11.2020


Koláčky a spiklenci Koláčky a spiklenci Theo Addair (p)

Asi o něco lepší než první díl, knížka obsahovala pár hezkých částí nad kterými jsem se prostě musela pousmát, jinak mě ale moc nenadchla stejně jako první díl ... třeba tomu někdy přijdu na chuť :)

18.11.2020 2 z 5


Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Doufám, že mě všichni neukamenujete, ale tohle tedy doopravdy ne :(
Na knížku jsem byla hrozně natěšená: romantická, lgbtq co víc si přát ? Byla pro mě ale hrozným zklamáním .. Strašně špatně se četla, ten příběh byl za mě prostě nudný a hrozně se táhnul. Vím že tady tu knížku si spousta lidí nosí v srdci, takže ji tady nechci úplně shazovat, ale můj šálek kávy to jednoduše nebyl ..

18.11.2020 2 z 5


Láska & štěstí Láska & štěstí Jenna Evans Welch

Knížku jsem si koupila, protože se mi zalíbila její předchůdkyně Láska & gelato. Doufala jsem, že se budou knížky prolínat (hlavní hrdinky jsou nejlepší kamarádky), což úplně nenastalo. Příběh ale nebyl vůbec špatný, taková letní pohoda. Pokud nemáte co číst .. proč ne ?

18.11.2020 3 z 5


Módní salon Módní salon Julia Kröhn

Tohle pro mě byl takový oříšek. První půlka byla strašně chaotická, zabralo mi polovinu knihy, než jsem se zorientovala v postavách a jednotlivých příbězích + hrozně se to táhlo, přemýšlela jsem, že knížku nebudu ani dočítat. Potom se ale příběh trochu rozjel a začal dávat větší smysl ( pochopili jste, jak se věci mají ) a dokonce jsem si zvládla oblíbit některé postavy. Je to prostě jedna z těch knížek, kterým musíte přijít na kloub ..

16.11.2020 3 z 5


Větrný přístav Větrný přístav George R. R. Martin

Jedna z nejlepších knih vůbec. Naprosto jsem se zamilovala do světa, který George a Lisa vytvořili, od příběhu jsem se nemohla odtrhnout, je to prostě jedna z těch knih, která vás do sebe kompletně vtáhne.
Určitě doporučuju :)

16.11.2020 5 z 5


Zámek v oblacích Zámek v oblacích Kerstin Gier

Tohle je prostě bomba. Dlouho jsem nečetla takhle hezky napsanou knížku. Je to milá oddechovka, která na mě působila až takovým magickým dojmem, navíc ta atmosféra a postavy jsou naprosto unikátní. Hrozně ráda na ni vzpomínám, je to taková zimní srdcovka :)

16.11.2020 5 z 5


Posmrtný život Holly Chaseové Posmrtný život Holly Chaseové Cynthia Hand

Sice jsem moc vánočních knih nečetla, takže asi nemám úplně s čím srovnávat, ale Posmrtný život Holly Chaseové mě teda dostal. Je to úžasná kniha ! Strašně hezky napsaná a zvládla si zachovat originalitu, i přes její obrovskou inspiraci Vánoční koledou.
Dokonce uvažuju, že si ji na Vánoce přečtu znova :)

16.11.2020 5 z 5


Čtyři mrtvé královny Čtyři mrtvé královny Astrid Scholte

Knížka je poměrně dobrá. Ta detektivní zápletka je suprová a její rozuzlení je doopravdy nepředvídatelné. Bohužel mi ale ten příběh a postavy nějak nepřirostly k srdci. Těžko se to popisuje, ale je to skoro jako bych četla knížku o pár stránkách a nestihla si z jejím příběhem vytvořit jakési "pouto", které si vytvářím s ostatními běžně.
Prostě a jednoduše "na zadek" sem si z toho nesedla.

16.11.2020 3 z 5


Dívka z inkoustu a hvězd Dívka z inkoustu a hvězd Kiran Millwood Hargrave

Nevím, nevím na to jak byla tato kniha vychvalovaná tak nic moc. Ten jejich svět je sice dobře vymyšlený, ale tím to tak končí. Postavy sem si nedokázala oblíbit, ačkoli jsem se snažila a celkově sem byla dost zklamaná :(

15.11.2020 2 z 5


Pět kroků od sebe Pět kroků od sebe Rachael Lippincott

Skvěly ! Tomuhle říkám dobrá romantická knížka. Ani chvilku jsem se nenudila a musím říct, že tohle je jedna z mála knih, kde jsem chápala a měla ráda všechny postavy :)
Doporučit musím i film, protože ten je za mě stejně skvělý.

15.11.2020 5 z 5


Tamařino souhvězdí Tamařino souhvězdí Anna Musilová

Za mě bohužel zklamání. Možná jsem měla moc vysoká očekávání, ale tahle kniha mě prostě nenadchla, poměrně často jsem se nudila a do čtení se musela nutit. Nápad to byl ale dobrý ..

15.11.2020 2 z 5


Americké zápisky Americké zápisky Barbora Jiříčková

Taková slušná oddychovka, která mě příjemně překvapila. Knížka byla moc hezky napsaná a relativně rychle se četla. Docela si u ní i odpočinete a pobavíte :)

15.11.2020 3 z 5


Jediná vzpomínka Flory Banksové Jediná vzpomínka Flory Banksové Emily Barr

Za mě super knížka. Trochu jsem se ze začátku bála, že to bude jen bezpříběhová romanťárna, ale byl to pravý opak. Příběh je velice zajímavý, poutavý a s nečekaným koncem.

15.11.2020 3 z 5