Láska & štěstí

Láska & štěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405923/bmid_laska-a-stesti-FAi-405923.jpg 4 86 23

Láska & gelato série

< 2. díl >

Addie se vydává do Irska na šíleně okázalou svatbu své tety a doufá, že přitom konečně zapomene na to, co provedla - z čeho má teď zlomené srdce a cítí se kvůli tomu příšerně. Její bratr Ian ji však zapomenout nenechá a tak se neustále hádají, dokonce se i poperou, i když donedávna byli nerozlučná sourozenecká dvojka. Už aby byla na návštěvě v Itálii a mohla nechat všechny problémy a hádky s bratrem za sebou. Pak ale v zaprášené knihovničce v hotelu objeví zvláštního průvodce po Irsku, který jí pomůže konečně zapomenout na své starosti i Ianovy stížnosti. Plány na cestování se nečekaně změní a ona se ocitne v neuvěřitelně mrňavém autě spolu s bratrem a jeho hezkým irským kamarádem na cestě kolem smaragdového ostrova. Při brouzdání mezi nekonečnými zelenými kopci, starými hrady a starobylými lesy doufá Addie, že se jí podaří zapomenout na zlomené srdce a zlepšit svůj vztah s bratrem. Pokud se ovšem cestou úplně neztratí…... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Love & Luck , 2018


více info...

Přidat komentář

evineckY
04.08.2023 5 z 5

Vůbec nechápu tak nízké hodnocení, protože je to úžasná kniha.
Když začnu číst , musí mě příběh oslovit do deseti stran - a tady hned
úvod a mé srdce zaplesalo - Irsko - moje láska :-)
Je to sice příběh bratra a sestry, kteří ztratili k sobě cestu.
Mají letět do Itálie, ale shodou okolností a šťastných - nešťastných
náhod cestují s kamarádem celým Irskem na koncert skupiny Electrict Picnic.
Mezi kapitolami průvodce Irskem popisuje každé místo i s popisem přírody.
Naprosto originální a skvělá kniha. Jelikož jsem vynechala první díl,
tak je to první kniha autorky a jsem nadšená.
Vřele doporučuji !!!

Je čas otevřít kufr, mysl a hlavně: tohoto průvodce, protože kromě toho, že jsem nesnesitelný expert na všechno irské, vím taky svoje o trápení s láskou. Ber to jako průvodce obojím najednou. A nepředstírej, že mě nepotřebuješ. Obě víme, že průvodců po Irskou jsou tisíce, ale ty sis vybrala právě tenhle.
Jsi tu správně, miláčku. Smaragdový ostrov možná není jediným místem, kde se dá zahojit milostné zranění, ale je rozhodně tím nejlepším.
Věř mi.
P. S.: Nedávno jsem v jednom slunečném odpoledni v County Clare napočítala čtyřicet sedm odstínů zelené. To koukáš, co?

miruska810
10.05.2023 3 z 5

Od autorky som už čítala romantiku Láska a gelato, ktorá bola naozaj skvelá, tak som mala vysoké očakávania aj od tejto knihy. Bohužiaľ som bola sklamaná. Začiatok sa čítal ťažko, snáď prvých 20 strán bol len rozhovor v aute, ktorý sa dlho neposúval žiadnym smerom. Tak nejak som podľa názvu knihy očakávala, že v nej bude viac romantiky. Riešili sa tam skôr súrodenecké vzťahy. Čo mňa prekvapilo, bolo prepojenie postáv (Lina a Ren) s príbehom. :-)
Zjavne som nebola čitateľ, pre ktorého bola kniha určená. Je pravda, že som už trochu staršia, ale YA knihy mám rada. Táto však bola určená pre dievčatá 13+.


Marie2004
11.03.2022 4 z 5

Od této spisovatelky jsem již četla knížku Láska & gelato, která se mi jako letní román velmi líbila, a proto jsem se na tuto její knihu velmi těšila. Jenže mě ze začátku moc nebavila. Šestnáctiletá puberťačka a její problémy. Jenže pak se tam objevil velmi sympatický podivín Rowan a moje pozornost patřila jenom této knize. Nakonec jsme si ji velmi užila a mohu doporučit jako lehký prázdninový román.

ZNellyZ
16.11.2021 5 z 5

Ačkoliv to nebyla typická romantika, byla to snad první kniha, která se opravdu zabývala sourozeneckým vztahem, jeho vývojem a vlastně mi ani nevadila absence romantiky. Začátek měl trochu pomalý rozjezd, ale hrdinové byli sympatičtí a celou knihu jsem si neskutečně užívala. Za mě plný počet.

SBH
10.07.2021 4 z 5

(SPOILER) Jedna hvězda rozhodně za Irsko, a to nejsem fanouškem této ostrovní země. Autorka ovšem dokázala přes všechen déšť, zimu a bláto vznítit můj zájem o krásy krajiny, kde se zrodily víly.
Druhá za průvodce, který měl cestou po Irsku vyléčit zlomené srdce. Nevím, jestli by svérázné rady fungovaly v reálu, ovšem v příběhu působily dokonale organicky a… no, některé možná vyzkouším i v české kotlině.
Třetí za příjemné překvapení. Obě knihy jsem si koupila (díky anotaci a nekritickým hodnocení na Databázi) a nad prvním úpěla – bylo to naivní, hloupoučké a afektované. K druhému dílu jsem přistoupila ze zoufalství a slupla ho jako malinu. Překvapivě přirozené, vtipné a ke konci dokonce dojemné. Dalším plusem pro autorku, že ze mne sice vymáčkla pár slziček, ale nesnížila se k tak trapným pomůckám jako smrt hrdiny. Projev upřímného přátelství ve mně zanechá přece jenom příznivější dojem.
Hrdinové se mi opravdu líbili, jejich pubertální bolístky i nevraživost nepůsobily přehnaně a křečovitě, v rámci možností a motivací se chovali logicky. Dalším příjemným překvapením byla neexistence romantické linky. Na začátku jsem tipovala různé vztahové kombinace (při scénách, kdy se Ian culil na svůj telefon, jsem tipovala dvojici Ian – Rowan, pak jsem samozřejmě odhadovala, že se dají dohromady Rowan a královna Medb), nicméně nestalo se a já za to autorce děkuji. Další hvězda.
Škoda, že se takto uvěřitelně nepodařilo zpracovat příběh smutné Liny. Ale tenhle díl vlastně doporučuji.

drzá veverka
30.04.2021 5 z 5

Zpočátku jsem byla z knihy trochu rozpačitá, čekala jsem něco jiného než problémy puberťáků, ale nakonec mě příjemně překvapila. Milé zpracování přátelství a lásky a především důležitost rodiny, která formuje každého z nás. Citlivé a velmi poutavě vyprávěné.

BetyN.
27.04.2021 3 z 5

Do knihy jsem se pustila, protože zbožňuji Irsko, kde se její děj odehrává, a líbila se mi autorčina předchozí kniha. Byla to fajn jednohubka. Na chvíli jsem se přenesla do svého milovaného Irska a poznala trojici sympatických hlavních hrdinů. V názvu knihy je sice slovo "láska", ale kniha je o rozchodu, sourozeneckých vztazích, přátelství a následování svých snů. Prvotina autorky za mě byla lepší, takže tohle mě trochu zklamalo. Přečtení rozhodně nelituji, na odpočinek je to bezva.

Ilofka
12.02.2021 4 z 5

Nečetla jsem autorčinu předchozí knihu, takže nemůžu srovnávat, ale pro mě to bylo příjemné čtení. Líbí se mi vtipná přirovnání i zábavné dialogy, navíc spoustu zmíněných míst jsem v Irsku navštívila, takže to bylo takové příjemné nostalgické zavzpomínání.

Alča31
18.11.2020 3 z 5

Knížku jsem si koupila, protože se mi zalíbila její předchůdkyně Láska & gelato. Doufala jsem, že se budou knížky prolínat (hlavní hrdinky jsou nejlepší kamarádky), což úplně nenastalo. Příběh ale nebyl vůbec špatný, taková letní pohoda. Pokud nemáte co číst .. proč ne ?

bookworm_girl
16.11.2020 3 z 5

Vůbec jsem nevěděla, co od knihy čekat, takže nějaká očekávání jsem měla v podstatě jen kvůli krásné minimalistické obálce. Obsah knihy mě bohužel tršku zklamal.

Na začátku jsem se v ději vůbec neorientovala, nevěděla jsem, co se děje a knížka mě nebavila. Prvních asi 70 stran jsem musela docela přetrpět a do čtení se nutit. Potom už příběh konečně nabral nějaký spád, začalo se něco dít a já se konečně začetla.

Příběh byl... průměrný. Takový že neurazí, ale ani nenadchne. Nic extra originálního, ale ani vyloženě klišé. Originální tu ale rozhodně bylo prostředí, protože YA knížek odehrávajících se v Irsku moc neznám a tady bylo Irsko moc hezky popsané a po přečtení knihy bych se do této země rozhodně ráda podívala.

Podle názvu by člověk řekl, že bude knížka o lásce. Tak to ale v podstatě vůbec není, romantická linka tu úplně chybí a řeší se tu spíš problémy spojené s rozchodem. To není nic proti ničemu, jen mě to překvapilo.

Když jsme u rozchodu, tak hlavní hrdinka Addie mě ze začátku pěkně štvala. Přišla mi přecitlivělá, hysterická, že pořád dělá zbytečné drama z toho, že se jen rozešla s klukem. Autorka ale minulost postav postupně odhalovala víc a víc a až ke konci jsem zjistila, že vlastně Addieiny "hysterie" a vyvádění bylo oprávněné.

Kniha se také hodně točí ohledně sourozeneckého vztahu Iana a Addie, a opět, nejdřív mi jejich hádky přišly přehnané, ale ke konci mi vše začalo dávat smysl. Ostatní postavy mi nijak nevadily, ale ani mi extrémně nepřirostly k srdci. Kdybych ale měla říct jednu postavu, kterou jsem si tu oblíbila, tak Rowan.

Celou dobu kniha byla hodně průměrná, místy skoro podprůměrná. Pak ale přišel konec, a ten můj názor o hodně zlepšil. Posledních 20-30 stránek bylo krásných, přiznám se že chvílemi jsem měla málem slzy v očích. Takže po dočtení jsem byla vlastně nadšená.

Teď když se na to dívám o den později, tak je můj názor takový, že Láska & štěstí je fajn knížka, která vás asi úplně neposadí na zadek, ale neurazí vás. Není tu žádná romantická linka, prostředí a téma knihy je svým způsobem originální, takže pokud nemáte rádi romantická klišé, tohle je přesně pro vás. Nakonec jí ale stejně dám jen 3 hvězdičky, kdyby to šlo, dala bych asi 3 a půl, protože začátek mi prostě přišel hodně nudný a na to, že kniha nemá ani 300 stran, četla jsem ji týden, což není zrovna málo.

Hodnotím tedy 3 hvězdičky a 74%.

Bebe2004
28.10.2020 4 z 5

Nevím, čím to je, ale knížky od téhle autorky se mi hůře čtou. Příběh jako takový se mi vždycky líbí, ale čtení mi trvá déle. Jsem ráda, že jsem se konečně seznámila s Lininou kamarádkou Addie, i když mi Lina trochu chyběla. Teda ani ne tak Lina, ale Lina a Ren jako dvojice. Jakmile se objevila postava Rowena, tak jsem si myslela, že se v průběhu děje dají s Addie dohromady, přála jsem si to. A ono to tak nebylo. To mě trochu mrzí. Jinak na knížkách od této autorky mám ráda, že se seznámíme s městěm/místem/zemí. Dozvíme se trochu z historie a prozkoumáme okolí, ve kterém se postava zrovna nachází.

warca
28.08.2020 2 z 5

Kniha mě nijak zvlášť nezaujala.
Děj rozvláčný a nevýrazný. Dialogy uspěchané.
Ale obálka povedená!

EnglandHannah
28.06.2020 4 z 5

Jak jsem od knihy očekávala sladkou romantiku, jako tomu bylo v případě Lásky & Gelata (předchozí autorčiny knihy), tak jsem pak byla hodně překvapená. Knížka se romantikou totiž nezaobírá skoro vůbec. Vlastně řeší problémy spojené s rozchodem, někdy až příliš velkými nároky okolí a podobně. A s příjemnou směsicí irské kultury na mě knížka působila opravdu mile.
Začala bych hlavní hrdinkou - tou jsem totiž na samém začátku zas tak přesvědčená nebyla. Chovala se trochu dětinsky, často ji postihoval ten častý nešvar hlavních hrdinek aneb drzost a hubatost. Nakonec jsem si na ni ale zvykla a čím víc jsem se ponořovala do její minulosti, tím méně mi její povaha vadila.
Ian si mě taky nezískal hned. Vlastně ty sympatie přišly až někdy v polovině knihy (řekla bych proč, ale nechci zbytečně spoilerovat). No a ostatní postavy hodnotím dost průměrně, protože nijak nevyčnívaly. To je ale taky nejspíš dobře.
Celý příběh byl docela jednoduchý. Nečekejte od toho žádné drama nebo akcí nadupaný příběh. Kniha se nese v docela pomalém tempu a jedná se s píše o ty pocity a problémy.
Knížka se mi moc líbila, ale přeci jen je poněkud slabší než Láska & Gelato. A vzhledem k tomu, že jsem Gelatu dala 5 z 5, tady jednu hvězdičku musím ubrat. Každopádně ji moc a moc doporučuju, obzvláště teď, když je teplo a začínají prázdniny.

Kristy.Seb
07.01.2020 4 z 5

Víš, že každý z listů trojlístku něco znamená? Víru, naději a lásku! A když najdeš čtyřlístek? Tak to je štěstí!

Litocha
06.12.2019 3 z 5

Nemám nic proti tomu, když se knížka pro holky věnuje hledání sebe samé místo romantickým vztahům. Problémem je zpracování. Předchozí autorčina kniha se mi moc líbila, tahle je těžce nezvládnutá. Addie se často chová stěží snesitelně (hlavně ze začátku) nebo dětinsky, Ian u mě moc sympatií taky neposbíral, většinu času se nic moc neděje a i ta cesta k hledání sobě samé a vyrovnávání se s nešťastnou láskou byla až moc povrchní na to, aby mě zasáhla. Úryvky z průvodce byly příšerné (švestička, koloušek, mazlíček, cukroušek, květinka... - co to jako má být?) , chyb v textu více, než je mi milé, vadilo mi, že se dělají takové tajnosti z toho, co se vlastně stalo.
Knížka se zdaleka nevyrovná Lásce & gelatu, snad jen některé popisy Irska byly poutavé. A vůbec nejvíc se mi líbily Lininy kočičí smsky.

Damonka12
27.09.2019 3 z 5

3,5 knihu jsem přečetla prakticky hned, ale chyběla mi v ní romantika.

marta14
02.08.2019 3 z 5

Poté, co jsem přečetla Lásku a Gelato, která byla úžasná, jsem se na tuto knihu dost těšila a doufala jsem, že to bude aslespoň z části tak dobré... Bohužel. V této knize nebyla žádná romantická linka. Hlavní hrdinka mi na 16 let přišla dle svého chování spíš minimálně na 13... Čekala jsem od toho víc, ale je to milá knížka, kterou bych však doporučila mladším čtenářům ( třeba těm 13ti letým). Za mě se tam nic moc nedělo, ale bylo to milé...

Blahona
21.07.2019 3 z 5

Příjemná oddechovka na letní odpoledne, bohužel se nevyrovná ani zdaleka první knize autorky Láska a Gelato. Hrdinkou je Addie, která se nedobrovolně ocitá na tripu po Irsku se svým bratrem a jeho kamarádem. Moc se mi líbily vsuvky z průvodce po Irsku, které jsou psané legračním jazykem a pro mě to bylo to nejlepší z celé knihy. Kniha má nenáročný, jednoduchý příběh a rozhodně nečekejte moc akce. Je to taková náladovka o usmíření sourozenců a léčení zlomeného srdce při cestování po Irsku.

LiLinka
13.07.2019 4 z 5

Opět moc milý příběh, stejně jako v knize Láska & gelato, i když ten se mi líbil o něco více. Možná to bylo proto, že jsem měla díky ní vzpomínky na Florencii, kdoví. Každopádně se mi líbilo propojení postav z první knihy, i když to neznamená, že k přečtení této knihy musíte nutně číst předešlou. :) Co bych vytkla, tak to, že v překladu je hodně překlepů. Jako letní čtení k bazénu však doporučuji. :)

tereza2134
13.06.2019 4 z 5

Většinou na podobný žánr nejsem, ale kniha mě oslovila. Možná spíše kvůli tomu, že mám určitý vztah k Irsku a Irsko tam bylo velice povedeně zakomponováno, ale i tak to za mě bylo docela...milé. Čtivé, jednoduché, oddechové a milé. Za mě fajn kniha na letní večer, jednu hvězdičku ubírám za zřejmou předvídatelnost, což je u tohoto žánru už spíš samozřejmostí.

Štítky knihy

přátelství láska

Autorovy další knížky

2017  83%Láska & gelato
2019  73%Láska & štěstí
2023  86%Láska & olivy

Kniha Láska & štěstí je v

Právě čtených1x
Přečtených119x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených5x
Knihotéce116x
Chystám se číst84x
Chci si koupit23x
dalších seznamech2x