Láska & gelato přehled

Jenna Evans Welch

Láska & gelato série

1. díl >

Lina tráví prázdniny v Toskánsku, ale rozhodně nemá náladu na pláže nebo slavné památky. Je v Itálii jenom proto, že si máma před smrtí přála, aby poznala svého otce. Ale proč by měla poznat otce, který se za šestnáct let jejího života ani neukázal? Jediné, po čem Lina touží, je jet domů. Pak se jí ale dostane do rukou deník, který si její máma vedla, když žila v Itálii. A Lina najednou objevuje magický svět tajných lásek, nádherného umění a skrytých pekáren. Svět, který ji okouzluje a vede k tomu, aby odhalila tajemství, které změní vše, co si Lina myslela o mámě, otci, a dokonce i sama o sobě.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2017 , CooBoo
Originální název: Love & Gelato, 2016

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha Láska & gelato vyvolává rozmanité reakce. Někteří čtenáři ji považují za výjimečné letní čtení, které je zasazeno do krásného italského prostředí. Oslovuje je atmosféra Florencie a příběh o hledání identity. Jiní však kritizují pomalý děj a nedostatek hloubky. Někteří postavy se zdají být nevěrohodné a situace příliš zrychlené. Přesto se najdou i ti, kteří knihu doporučují pro její romantické prvky a lehkost, ideální pro oddech na dovolené. Celkově se názory různí, ale Itálie zůstává silným lákadlem pro všechny čtenáře. Více v komentářích.

Komu by se kniha Láska & gelato mohla líbit?

• Milovníci romantických příběhů
  • Čtenáři hledající letní oddechovku
  • Fanoušci young adult literatury
  • Ti, kdo mají rádi italskou kulturu
  • Čtenáři toužící po dobrodružství v zahraničí

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Láska & gelato. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Lucinka_000
18.09.2025

(SPOILER) Konečně! Po delší době jsem narazila na knihu, která mě naprosto pohltila a nepustila, dokud jsem ji nedočetla. Oproti klasickým příběhům, které se soustředí na jednu dějovou linku, mě kniha okouzlila svým bohatým a spletitým dějem, jenž se rozvíjí hned ve dvou rovinách.

První linka vypráví o mladé dívce Lině, která se po smrti matky rozhodne vydat do Itálie. Druhá, mnohem intimnější, odkrývá tajemství Lininy matky. Toto střídání dvou časových os funguje skvěle a udržuje čtenáře v neustálém napětí.

Příběh vás vtáhne a nepustí. Každá stránka je plná emocí a nečekaných zvratů, ať už jde o odhalení Linina otce, nebo odtajnění dramatických událostí z mládí Lininy matky, které nakonec stály za Lininým životem. Tím, že se příběh odehrává v Itálii, je navíc plný slunce, přírody a historie. Po dočtení mám neodolatelnou chuť sbalit si kufry a odletět tam!

všech 130 komentářů

Související novinky - Láska & gelato (1)

Knižní novinky (21. týden)

23.05.2021

"Víš, co mě napadlo?" "Co?" "Že když ty jsi napůl Italka a já napůl Ital, spolu jsme celej Ital."

Kniha Láska & gelato v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně277x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi