Led nebo oheň

Led nebo oheň https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362561/bmid_led-nebo-ohen-WSq-362561.jpg 3 335 69

Sníh nebo popel série

< 2. díl >

Zimní království bylo osvobozeno, ale krušné chvilky ještě nekončí. Aby Meira ochránila svůj lid, dovolí Cordellu kopat v zimních dolech. Tam ale najdou něco mocného a nebezpečného – magickou propast. Theron chce využít tento nález k poražení zla, ale Meira se bojí, co s sebou taková síla může přinést. Když se na zemi posledně objevilo tolik magie, povstal velký Rozklad. Proto nechce nechat nic náhodě a klidně se postaví i Theronovi. Ale nevystaví i tak své lidi nebezpečí? Boje o moc sílí. Theron touží po magii, Mather bojuje za svobodu a Meira se začíná ptát sama sebe, jestli bojuje jen za Zimu, nebo za celý svět.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Ice Like Fire , 2015


více info...

Přidat komentář

Kaila146
18.03.2024 4 z 5

Lepší než první díl, to bez debat, ale celkově stále takové meh.

Satan-démon
26.02.2024 3 z 5

Já prostě nevím. Asi mi knihy úplně nesedí. Nejsou špatné, ale nedokážu se do nich pořádně začíst a užít si příběh.
Tenhle díl je o něco slabší než první. Proto dávám o další hvězdu míň.


Artep071
26.02.2024 4 z 5

Mě to docela bavilo, vůbec mi nevadilo se seznámit s ostatními království a jejich vladaři. Co mě štvalo tak Meira a její chování. Teď už jsem zvědavá jak to celé skončí :)

M.C.SMITH
20.06.2023 3 z 5

Trochu slabší než první díl.
Projeli jsme se po ostatních zemích, poznali panovníky a spoustu nových lidí.
Kniha se četla dobře a já jí měla za několik hodin zhltnutou, ale prostě už to nebylo ono.
Kapitoly s Matherem mne nebavily.
Theron je šikula, to tedy ano!
Je to příjemná oddechovka.

LexiS
27.03.2023 3 z 5

Za mě taky o trošku horší než první díl. Četla jsem ji hodně dlouho, jednak protože nebyl čas a taky proto, že to nebylo úplně ono.
Celou knihu se putuje od království ke království, žádný velký vzrůšo se neděje. Některé události jsou podle mě úplně zbytečné a často jsem se dokonce pozastavovala nad reakcí některých postav.
Pohledy Mathera mi přišly naprosto zbytečné. Snad až na jednu scénu.
Ve finále je to pořád takové milé fantasy, na dlouhé večery ideální, ale nic světoborného. Konec to trošku vylepšil, ale i tak mi přijde, že se trošku ztrácím ve fungování magie (možná je to překladem).
Ke konci přibylo i chyb, jako kdyby se někdo těšil na konec šichty.
Chyběly mi tam scény Meiry s Matherem, když oba byli někde jinde. Tak doufám, že to příští díl vylepší.
Hodnotím slabšími třemi hvězdami.

Verunka926
27.10.2022 2 z 5

Pokračování se mi nelíbilo tolik jako první díl, protože mi přišlo, že se v knize nic moc nedělo. Navíc autorka úplně změnila charakter mé oblíbené postavy.
Do třetího dílu se pustím jen proto, že už ho mám doma.

Stromovous
01.07.2022 4 z 5

Druhý díl se mi líbil více než Sníh nebo popel. Zatímco se v prvním díle oživovalo, tady se skutečně umíralo a příběhu to velice pomohlo! Dokonce si myslím, že Led nebo oheň je lepší a svižnější oproti jedničce. I to hledání klíču a cestování mezi královstvími děj oživilo a já jsem již zvědavý jak to celé dopadne.

anys3739
11.04.2022 5 z 5

Druhý díl mě od první chvíle vtáhl, přečteno jedním dechem.
Stejně skvělý jako první. Napínavé, propletené nečekanými vyústěními.
Těším se na třetí díl.

Lemra794
29.01.2022 3 z 5

Mě se tenhle díl líbil více, než první. Bylo to všechno zamotané a někdy mi přišlo, že se věci vyřešily až příliš snadno, ale jinak krásné pokračování příběhu se spoustou báječných nových postav a měst a krajin, které stojí za to si v hlavě vykreslovat podle toho, jak příběh plyne. Stále si myslím, že je to série vhodná spíš pro vstup do fantasy YA, ale ten vstup začíná být lemován krásnou bránou se zlatými javory a levandulí ;).

Javik
13.12.2021 2 z 5

Druhý díl této série byl... Dlouhý. Narozdíl od prvního dílu kde děj utíkal jak o život (což byla velká škoda) druhý díl se podivně táhne. Dlouho nic nic a bum! Během 2 stránek se sejdou všichni záporáci v jedné místnosti a když už si říkáte že jste konečně došli do té zajímavé části, kniha skončí.
Nicméně jako taková oddechovka pro věkové rozmezí cca 13-15 let příběh neurazí.

Alíček83
24.08.2021 3 z 5

(SPOILER) Pokračování ságy jsem musela přečíst. Kniha se mi četla vcelku dobře. V 1. díle jsem dost fangila Theronovi a Meiře, ale hned na začátku byl Theron divný. A najednou se vylepšoval Mather, který byl zase hroznej v 1. díle. Každý by hned zpozornil, když se Theron choval jinak, proč si na něho Meira nedávala hned pozor. Strašně lehce jí vzal 1. klíč, proč si ho neschovala. I mrtvola na zemi naznačovala, co asi napadlo všechny čtenáře, koho měla podezírat. Další, co mě naštvalo bylo, jak Alice přinesla meče, jako pokud to bylo zakázaný, nestáli by venku a neklábosili, ale šli se schovat. A jako on si Mather nevšiml, že někdo za Alice? Kdyby to byl šíp z dálky, ale meč? A závěr měl spád, ale zase zaváhání s čakramem. A lehký útěk z vězení. Nicméně 3. díl určitě dočtu.

dianaxn
15.06.2021 odpad!

Jestliže jsem psala, že byl první díl příšerný, tak tohle byl propadák, děs a učiněná katastrofa.
Nekonečný list, proč jsem u téhle knihy trpěla, zkrátím jen na: nuda, neoriginální děj, nelogičnost, příšerné postavy, nevyspělé vyjadřování a absence delších vět.

Už v předchozím díle mi nesedl styl psaní a tady se nic nezměnilo kromě toho, že všechno snesitelné, se vypařilo.

Meira byla sobecký, bezpáteřní fracek, měla plnou hlavu jen sebe, byla neschopná a brečela kvůli své neschopnosti.
Sice jsem ji nikdy neměla ráda, ale tady jsem kvůli ní trpěla strašlivým nutkáním vyhodit knihu z okna.

Pak tady máme ten slavný milostný trojúhelník alias pokažený přelétavý dvojúhelník, který byl vypracován tak, že to bylo k pláči.

Celou knihu všichni někam jenom jdou, jdou a jdou. To zní zajímavě, ne? Možná by to zajímavé bylo, kdyby celý děj po 300 stran nestál.

Musela jsem být u čtení v režimu polospánku, jinak bych nejspíš utrpěla mrtvici mozku.
Tohle se nedá nazvat vycpávkovým dílem, tohle byl shit. I koukat do zdi by mě bavilo víc.

barbb8k
05.05.2021 3 z 5

Tento díl byl o něco slabší, než byl první, ale i tak byl moc krásný. Do děje jsem se začetla už hned na začátku a stejně jako první díl, jsem měla knihu přečtenou během jednoho dne. Příběh mi chvílemi připadal nudný, ale to byly jen opravdu malé části.
(SPOILER) Zápletka spočívající v tom, jestli Meira a Theron spojí všechny království, aby už nebyly žádné války, mi připadá trochu moc... (KONEC SPOILERU)

Prostředí a svět, které autorka vymyslela je úžasný. Kdybych se o něm chtěla rozepsat, celá recenze by byla jen o tomto, protože mám o něm tolik co říct… Protože je dokonalý. Svět skládající se z osmi království, který je rozdělený válkou, předměty majíc magickou moc, které mohou ovládat jen vládci…

Jak už jsem psala v recenzi na první díl, postavy jsou úžasné a romantická linka je prostě roztomilá. Je pravda, že se mi sem úplně milostný trojúhelník nehodí, ale když se zaměřím na jeden pár, tak se to dá i přežít.

Konec mi připadat strašně urychlený. Akce, na kterou se hrdinové připravovali celou knihu, se uskutečnila na posledních dvaceti stranách, což je podle mě strašně málo, protože celý plán, vymýšlený po dvě stě stran, přišel vniveč.

_Bára_
18.04.2021 3 z 5

Musím říct, že tohle byl lehce slabší díl. Nedá se říct, že by zde bylo zas až tak moc akce, a musím i přiznat, že jsem se v ději ztrácela. Kdyby autorka trochu víc propracovala jednotlivá království a neudělala tak jednoduchý hledání klíčů, bylo by to zajímavější. Trochu zklamání, ale ještě mám před sebou třetí díl, tak třeba se to zlepší.

chodícírohožka
24.03.2021 2 z 5

Za mě poněkud slabší díl, kde se hodně cestuje a poměrně málo děje. Kdyby měla autorka propracovanější svět a zajímavější země, mohla by to být okouzlující četba, ale takto to působilo spíš nedotáhle a zbytečně. Prostě takový ten prostřední díl série víceméně o ničem...

tomas9591
04.03.2021 2 z 5

Knížka se mi svým způsobem líbila. Tento díl byl docela slabší, než ten předchozí, ale přesto to mělo něco do sebe. Byl plný zvratů a dobrodružství, které bylo sice v jiné formě, než minule. To, je dle mého ten důvod, proč se většině nelíbí. Je to cestování a poznávání nových koutů světa, a to se mi upřímně líbilo, takže tuto knížku hodnotím spíše dobře.

danca7416
28.02.2021 5 z 5

Prvnich 200. stranek naprosta hruza :( dej neubihal, tahl se, zadna akce, Meira mi lezla na nervy. Prvnich 200 stranek jsem cetla dva tydny :(. Pak uz kniha dostala alespon nejaky spad, ale odradila me od docteni serie. Prvni dil me moc bavil, tohle je oproti nemu propadak.

Terinka14
24.02.2021 2 z 5

Knížka je opravdu jednoduše napsaná a to je pravděpodobně důvod pro její (pod)průměrnost. Příběh má obrovský potenciál, kdyby jen by byl zpracován trochu originálněji. Děj však plyne rychle a kniha je dobrým oddechovým čtením, pokud nedbáte na vyspělejším textu.

Alča31
24.11.2020 2 z 5

Druhý díl za mě slabší než první, v knize se stane spousta nezbytných věcí a začne být docela dost zmatená .. vlastně mě i odradila od dočtení série :(

v.july
13.10.2020 3 z 5

Kdyby hlavni hrdinka furt nefnukala, bylo by to mnohem zajimavejsi. Ocenuju rychle presuny mezi jednotlivyma zemema, autorka upustila od dlouhosahleho popisu jak kdo kam jel a o cem se mezitim bavili. Libila se mi Cerie, osobne si myslim, ze by byla lepsi hlavni hrdinkou :) dej se vlekl vic nez v prvnim dile, z cele serie pro me asi nejslabsi kniha.

Štítky knihy

pro dívky

Autorovy další knížky

Sara Raasch
americká, 1989
2017  74%Sníh nebo popel
2018  69%Led nebo oheň
2018  75%Rebelové vln
2018  76%Mráz nebo noc

Kniha Led nebo oheň je v

Právě čtených10x
Přečtených505x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených23x
Knihotéce336x
Chystám se číst206x
Chci si koupit71x
dalších seznamech6x