Ailee Ailee komentáře u knih

Obálka knihy Družka Družka Ali Hazelwood

Konečně to mám za sebou. Nestává se to často, ale v tomto případě lituji, že jsem sáhla po audio verzi a ne klasické knize, protože TOHLE se fakt nepovedlo. Kdybych hodnotila jako audioknihu, musela bych dát maximálně dvě hvězdy, ale pokud opomenu, jak mi autorka svým přehnaným hereckým umem hlavní hrdinku zprznila, tak příběh zas tak špatný nebyl, i když jen stavěl na zbytcích z předchozího dílu. Ale ani to nebyl žádný zázrak. Plytký děj, který se soustředil až moc na "vztah" mezi hlavními postavami a všechno ostatní opomíjel.

07.09.2026

Obálka knihy V krutosti stínů V krutosti stínů Liv Zander

První díl mě bavil asi o něco více, děj je poněkud upozaděný proti erotickým částem. Ale čte se to rychle a děj plyne svižně. Konec předvídatelný a akční závěr je zpacifikovaný na pár stránkách.

06.09.2026

Obálka knihy Na křídlech zrady Na křídlech zrady Liv Zander

Zajímavý příběh plný krutosti a rozporu v duši, kterou ovládá pomsta.

17.08.2026

Obálka knihy Neklidný hrob Neklidný hrob Kateřina Šardická

Dávám čtyři hvězdy, ačkoli mě osobně kniha příliš nenadchla. Není to ten typ příběhů, které by mě bavil. Musím však ocenit její námět, zpracování i pochmurnou a tajemnou atmosféru. Navíc dostává velké plusové body za to, že mě jisté odhalení dokázalo překvapit.

11.08.2026

Obálka knihy Bludná planeta Bludná planeta Greg Bear

Nápad na dobrý příběh, který se ovšem utopil v popisu planety a stavbě lodi. Kdyby se tyhle dvě věci zredukovaly, zbylo by z knihy pár skvělých stran na začátku a celkem dobrých, i když moc nevyužitých stran na konci. Z nápadu se dalo vyždímat víc, ale autor se zaměřil na věci, které děj spíš zabily, než aby ho posunuly dál.

06.08.2026

Obálka knihy Bastard – lučištník Bastard – lučištník František Niedl

Líbí se mi paralely s Platnéřem, ale stejně dobrého příběhu se zde nedočkáme. Není to špatné, ale podruhé se ke knize asi nikd nevrátím. Záplatka se mi zdála plochá a detektivní část se vyřešila tak nějak sama bez kloudného vysvětlení, když ne alespo%n náznaků, aby na to mohl čtenář přijít sám. Dočtu, ale víc ve mě kniha asi nezanechá, na rozdíl od již zmiňovnaého Platnéře, kterého jsem naopak četla/poslouchala už několikrát.

14.07.2026

Obálka knihy Léčka u Sorata Léčka u Sorata John Flanagan

Popisné a bez šťávy. Takové... bez emocí. Jako když čtete kuchařku. Zkrátka mi to posledním díle, kdy učnm byl Will, už nesedlo. Ráda jsem to dočetla, ale pokud se budu ke knihám vracet, asi zůstanu už je u "Hraničářova učně", tak jak je série rozdělena originále.

30.06.2026

Obálka knihy Mor Mor Laura Thalassa

Originální příběh o tom, jak se lidé mohou změnit, když mají proč. Soužití Mora a Sáry bylo podané celkem realisticky, i když bych se trošku odkazovala na Stockholmský syndrom:-D Jen škoda toho konce, několikrát v ději byly situace, které mě dostaly do kolem nebo naopak rozesmály, (opravdu, Sára v podstatě nedělá nic jiného, než že učí božského posla sedmi smrtelným hříchům:-D) ale ten konec mi tak nějak zvláštně vyšuměl. Bez spoilerů těžko vysvětlím lépe. Původně jsem sérii nechtěla číst, ale když se mi dostala do ruky audio verze, neodolala jsem. No a teď si hol budu muset sehnat další díl!

28.06.2026

Obálka knihy Ivanhoe Ivanhoe Walter Scott

Na jednu stranu se mi kniha líbila, protože přináší tehdejší dobu víc realisticky (a nejspíš i historicky korektněji) než novodobější příběhy zasazené do stejného období. Na druhou stranu vše tak strašně popisné a s tak těžkopádným jazykem... možná by to chtělo remake? :-D

Obálka knihy Hranice impéria Hranice impéria Jan Kotouč

Svižná, akční a originální. Trošku víc postav, takže je trochu problém se v nich zorientovat, ale když se soustředíte hlavně na ty hlavní aktéry, tak se to dá nějak zvládnout.

Obálka knihy Gryf, který neuměl létat Gryf, který neuměl létat Tereza Janišová

Krátká nenáročná rychlovka. Moc krátká na hlubší děj, ale dost zajímavá, aby doplnila erilianskou sérii

Obálka knihy Chrám Azylu Chrám Azylu Lucie Lukačovičová

Do třetice všeho... dobrého? Hodnotím se zpožděním, protože po dočtení jsem na to asi zapomněla. Ale kniha ve mě moc hluboký dojem asi nezanechala, protože si vybavuji jen pár střípků a vlastně už ani nevím, jak skončila. Na goodreads jsem jí dala tři hvězdičky což u mě znamená Rozmezí mezi "docela dobré, ale podruhé číst nebudu" po "Ušlo to, ale zítra už nebudu vědět, o čem to bylo".

Obálka knihy Proklatý Proklatý Kevin Hearne

U předchozího dílu jsem řekla, že sice budu pokračovat v sérii, ale podruhé se k ní nevrátím. Druhý díl mě přesvědčil, že jsem se mýlila. Je to taková knihohubka, máte přečteno hned, strašně, ale fakt strašně moc se u toho nasmějete, a to, co mě na prvním dílu vytáčelo, v podstatě zmizelo (alespoň zatím). Takže za mě směle dál. Díl začíná prakticky tam, kde skončil a ihned naskakuje do rozjetého vlaku, takže se ani nezastavíte, a jste zase na konci. Ok, kde mám ten třetí díl?

Obálka knihy Prohnaný Prohnaný Kevin Hearne

Hodnotím za čtyři, ale o prsa japonské atletky. Příběh byl vtipný, svižný a originální. Zajímavě pojatý svět a hrdina, který mi svým způsobem lezl na nervy, ale byla jsem ochotná mu to odpustit. Ovšem co mi zkazilo čtení, byly reakce "normálních" lidí na jisté situace. Příklad, aniž bych spoilerovala, srazí vás auto, teče z vás krve jak z vola, ale do pár hodin jste venku z nemocnice a vypadáte celkem fit. A policie? "V pohodě, neřešme to, máme důležitější věci na práci." A přitom by stačilo napsat, že náš slavný druid použil trochu svých kouzel a bylo by to vyřešené, aniž by mě tak, obrazně řečeno, tak strašně moc tahalo za uši. Nebo na dotyčné poštval svého kámoše se špičáky.

Takže ano, četlo se to dobře, v sérii pokračovat budu, ale podruhé se ke knize již nevrátím.

11.06.2026

Obálka knihy Jiskra Věčného plamene Jiskra Věčného plamene Penn Cole

Tak tohle má cliffhanger jako málokterá kniha:-D Bez možnosti pustit se ihned do dalšího dílu doporučuji nečíst! Pro vaše vlastní dobro. Ano, spousta věcí nebyla vůbec překvapení, hold jsem nějakou tu knihu už přečetla, takže vím, jak to chodí. Ale další spousta věcí je ještě zahalená tajemstvími, o nichž se můžu jen dohadovat, dokud do ruky nedostanu další díl, takže... kde je nejbližší knihkupectví?

09.06.2026

Obálka knihy Nikdo není doma Nikdo není doma Tim Weaver

Zajímavý začátek, zapojení staré známé postavy a napínavý konec. Jen ten střed se tak nějak táhl.

27.05.2026

Obálka knihy Žena mého života Žena mého života Tim Weaver

Nejlepší díl série. Možná méně akční, ale celý dojem, který z příběhu vyzařoval, byl silný. Mnohem více psychologicky zamřený.

12.05.2026

Obálka knihy Stříbrný stonek Stříbrný stonek Crystal Smith

Tuhle sérii NESMÍTE číst rok! Nesmíte ji číst ani měsíc! Musíte si na ni vyhradit týden a během té chvilky ji celou zhltnout. Příběh je chaos od začátku do konce a třetí díl vůbec! ALE! Všechny ty věci, které se zdají zprvu třeba zbytečné, chaotické nebo nesmyslné se nakonec propojí a upletou úžesnou pavučinu.

17.04.2026

Obálka knihy Vyvolený milenec Vyvolený milenec J. R. Ward (p)

Díl, kde mě příběh "vedlejších" postav (vedlejších pro tento díl) možná bavily víc jak hlavní dvojice. Začátek a střed knihy mě bavily více, jak konec, ten byl takový... nedomrlý a přeslazený.

14.04.2026

Obálka knihy Dotek zla Dotek zla František Niedl

Dobře se to poslouchalo a vtipem děj jen sršel. Ale muset hlavního aktéra vystát vedle sebe, asi bych ho dřív nebo později sama zabila. :-)

09.04.2026

Zavřít