Psanci Scarlett & Browne

Psanci Scarlett & Browne https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487415/bmid_psanci-scarlett-a-browne-tHm-487415.jpg 4 23 7

Psanci Scarlett & Browne série

1. díl

Akce, humor, napětí a především dva svérázní hrdinové, jací tady ještě nebyli! Přírodní katastrofa změnila Anglii k nepoznání. Lidé přežívají v opevněných městech, protože divočina kolem je plná krvežíznivých zvířat a také kanibalů. Scarlett si do divočiny troufá. Jako psanec, bankovní lupička a pistolnice v jednom totiž moc na výběr nemá. Na průzkumné výpravě najde havarovaný autobus a v něm jediného živého pasažéra – Alberta Browna. Souhlasí, že ho dostane do bezpečí. Brzy se však ukáže, že to byla chyba…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Outlaws Scarlett and Browne , 2021


více info...

Přidat komentář

Ailee
21.04.2024 3 z 5

Nemohu říct, že by mě to zrovna zaujalo. Svět byl takový nemastný neslaný a ani hlavní postavy mě nezaujaly. Albert byl takový trouba, což mi vzhledem k jeho životu vůbec nesedělo. A ani Scarlet mi nesedla, třebaže by se její povaha hodně podobala většině hrdinkám, které mám ráda. Tak nějak mi k ní neseděla. Tedy spíš některé části její povahy.

BetyN.
24.01.2023 2 z 5

Autor jde ve stopách klasického postapo žánru, který vyšperkoval osobitou dvojicí hlavních hrdinů, jejich vtipnými dialogy a spoustou tajemství, která postupně odhaluje. Myslím, že to nejlepší si schoval do pokračování, které si proto nejspíš budu chtít přečíst,i když se mi první úplně do vkusu netrefil. Autor bezesporu umí psát, přesto na mě příběh občas působil těžkopádně. Zkrátka něco tomu chybělo. Ke konci už jsem se do čtení musela vyloženě přemlouvat, protože se to nesmírně táhlo. Zdá se mi, že svět i postavy by měli větší potenciál, jako by autor nedokázal své nápady využít. Přála bych si lepší vykreslení prostředí a více jiskření mezi hlavními hrdiny. Knihu bohužel hodnotím jako podprůměr. Jonathan Stroud se po přečtení série Lockwood a spol. řadí k mým nejoblíbenějším autorům, proto mám možná tendenci mu trochu nadržovat, nebo právě naopak mít přehnaná očekávání. Z této knihy jsem spíše rozpačitá, příběh bezesporu má něco do sebe, jenže mě bavily jen některé pasáže.


hankapimi
27.08.2022 3 z 5

Chtěla jsem si přečíst nenáročnou oddechovku a vybrala jsem si Psance. Z povinnosti jsem dočetla, ale vzhledem k tomu, že žánr je uveden pro děti a mládež, tak jim tuto sérii přenechám....

zsykorova
19.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Musím přiznat, že tato knížka mě zanechala beze slov a velmi nadšenou.
Začnu světem, který nám tady autor popisuje. Je to skvělé, líbily se mi popisy měst a divočiny a hlavně Prokletí. Scény s nimi byly děsivé a dodávaly příběhu tu správnou atmosféru.
Hlavní postavy Scarlett a Browne jsou taky výborné. Scarlett jsem si zamilovala hned od první stránky, je to silná žena, která si jde za svým. Naivní Albert se k ní hodí a společně tvoří úžasné dynamické duo. Ze začátku mě sice Albert štval, ale jak jsem odhalovala jeho minulost, zamilovala jsem si ho. Joe a Ettie jsou příjemným zpestřením. Musím pochválit i doktorku Callowayovou, která je napsána velmi kvalitně. Je to skvělá záporačka, kterou jsem nesnášela od první zmínky.
Jsem velmi ráda, že jsem si knížku přečetla a doufám, že budou další díly. Bylo to dobrodružné čtení, od kterého jsem se nemohla odtrhnout a díky kterému jsem mohla prožít dobrodružství, které by mě nenapadlo ani v těch nejdivočejších snech.

Adele02
14.06.2022 4 z 5

Jo, tak tohle mě bavilo. :) Je to svižné, přestřelky mezi hlavními postavami fungují na výbornou a jejich vývoj je taky zvládnutý dobře. Bavila mě autorova práce se symboly. Přiznám se, neuhlídala jsem si, že to je série, takže jsem místy byla trochu rozpačitá z toho, že tam je pár nedořešených náznaků, ale k tomu nejspíš dojde v dalším dílu (ačkoli bych si byla schopná představit si to jako stand-alone). U některých zásadních věcí to ale mohlo být aspoň trochu naznačeno. Ale připouštím, že představit hlavní hrdinku, jíž od začátku fandíme, ale nevíme o ní vlastně vůbec nic, má něco do sebe. A ostatně, nespolehliví hrdinové mě asi budou bavit vždycky.
Každopádně to bylo lepší, než jsem myslela, že to bude. Takové tradiční post-apo, kde trochu chybí sonda do historie, ale i tak to byla zábava.

Turante
26.02.2022 4 z 5

Moc pěkný postapo příběh, hlavní hrdinka Scarlett je sympatická hned od začátku, prostě ženská, která ví co chce a rozhodně to i dostane. A Browne? To je miláček. Super příběh, který vás chytne a já doufám, že pokračování bude brzy!

ancaciz
24.02.2022 5 z 5

Skvělý návrat ke kořenům postapo! Autor píše naprosto skvěle - žádnou informaci nedostanete zadarmo. Vše se odkrývá postupně a vy jste celou dobu napjatí. Navíc se chystá film!

Kniha Psanci Scarlett & Browne je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce49x
Chystám se číst48x
Chci si koupit13x