Černý jezdec přehled

Kristina Hlaváčková

Dračí oči série

Princezna Elena se po osmi letech vrací domů. Život jí komplikují otravný učitel tance a matka, která hodlá dokončit její královskou výchovu. Krátké období spokojeného klidu však začnou narušovat útoky zákeřných létajících ještěrů a dalších nepřátel. Válka je na spadnutí. Armáda Berberů, černých jezdců se zahalenou tváří, se začíná připravovat na boj. Elena touží vyrazit s nimi, ale děvčata přece do války nepatří. Jedině snad ... kdyby o tom nikdo nevěděl? Kolotoč nebezpečí, intrik, zrady a pradávných tajemství čí dál tím víc směřuje Elenu k jejímu předurčenému osudu. Dokáže čarodějka odolat tlaku a rozhodnout se správně? Pomůže kéralským národům k vytouženému míru, nebo se nechá zlákat mocí a uvrhne je do zkázy?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černý jezdec. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Kate3003
05.11.2025

Děj knihy začíná přesně tam, kde první díl skončil, takže příběh hezky navazuje. Začátek knihy je maličko pomalejší a týká se hlavně toho, jak se mladá princezna Elena sžívá se staronovým prostředím. Na scéně se objevuje i pár nových postav, které skvěle doplňují ty už známé.

Hodně mě baví pošťuchování hlavní hrdinky s jejím novým učitelem. Trošku jsem tipovala, že by tam mohlo dojít i k rozvoji nějaké výraznější romantické linky, ale zatím se tak nekoná. Jemné náznaky se sice objevují, ale zatím nic velkého. Za mě to ale není vůbec na škodu. Možná právě naopak.

Elena už sice není malé dítě a na začátku byl vidět určitý posun, ale v druhé polovině knihy zase trošku sklouzla k chování, které mi zcela nesedělo. Bohužel pro mě občas nebyly úplně přehledné přechody mezi některými scénami. Působilo to mírně zmatečně a chvilku mi trvalo, než jsem se znovu zorientovala.

Co ovšem oceňuji, je zpracování světa. S tím si autorka dala opravdu mnoho práce a vytvořila zajímavý svět, plný různých magických bytostí. Za mě je plus i to, že magie má určitá pravidla a po jejím používání se dostaví určité následky. Nemám v knihách ráda, když se v podstatě může stát cokoliv, aniž by to hrdinu nějak ovlivnilo.

Konec byl poměrně rychlý a chaotický a stejně jako většina postav ani já si nejsem jistá, co přesně se stalo. Jsem tedy docela zvědavá na třetí díl a na to, jak autorka naváže a jakým směrem se bude děj dále ubírat. Přestože mám pár výtek, tak jako celek mě kniha bavila a čtení jsem si užila.

všech 37 komentářů

Související novinky - Černý jezdec (1)

Knižní novinky (11. týden)

14.03.2021

Kniha Černý jezdec v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně171x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi