Ailee Ailee diskuze

☰ menu

Vzhled stránek DK

Jasně, že jde nakonec o zvyk, ale tohle je zrovna jako rána pěstí.

06.09.2018


Vzhled stránek DK

Proboha... proč přehazujete sloupky z jedné strany na druhou? Na menu vpravo se fakt nedá koukat!

05.09.2018


Proč se někteří lidé vyhýbají české fantastice?

Hm... třeba ji zkusím. Možná jsem prostě doteď jen nenarazila na ty dobré. :-) Ještě bych je asi nemusela přímo zatracovat!

14.02.2018


Proč se někteří lidé vyhýbají české fantastice?

Jo, tak povídky mě taky nikdy moc nebavily. A ty české už vůbec!
Azizi: když se to podá takhle....tak se možná nechám přemluvit! .-D

14.02.2018


Proč se někteří lidé vyhýbají české fantastice?

Vím, že Kulhánek a podobní autoři jsou u nás celkem vychvalovaní, ale abych pravdu řekla, zatím mě anotace jejich knih moc nechytly na to, abych se do nich pustila. Neříkám, že by se mi nelíbili, kdybych se k tomu konečně dostala, ale myslím, že mám radši trošku jiný typ té fantastiky. :-)

Je pravda, že co jsem tak sledovala ten trend "To je český? Díky raději ne!" jsem vysledovala spíš do mladší generace. Ale není to samozřejmě jasně ohraničené. Výjimky jsou všude. Někdy je jich víc, někdy pomálu

14.02.2018


Proč se někteří lidé vyhýbají české fantastice?

Už delší dobu sleduji, dokonce i sama u sebe, že jakmile zjistím, že má kniha českého autora (čtu zásadně fantasy a sci-fi), zaváhám s jejím pořízením. Kdyby ta samá kniha vyšla v cizině a k nám se dostal její překlad s naprosto stejnou anotací i obálkou, posuzovala bych ji zcela jinak, mnohem méně kriticky. Dlouho jsem si ani neuvědomovala, že se českým knihám záměrně vyhýbám. Nyní se to snažím napravit, i když pořád nevím, co mě k tomu vedlo.
A nejsem sama. Čím dál častěji narážím na komentáře ve stylu "na to, že jde o českého autora, mě kniha překvapila" apod. Proč? Copak my nedokážeme stvořit něco stejně dobrého, jako se nám sem cpe ze zahraničí?
A jak jste na tom vy?

14.02.2018