Adliczka Adliczka komentáře u knih

☰ menu

Tři bratři z Mydlovaru Tři bratři z Mydlovaru Karel Sellner

Tak a tohle je totiž "moje" kniha :))) protože já jsem Roudnická :)) Dlouho se zajímáme o historii našeho rodu a konečně se k nám tahle knížka dostala. Musím říct, že jsem ji přečetla jedním dechem, atmosféra doby by se dala krájet. Je to takov romantická pohádka z doby Ferdinanda a dejme tomu, že tak nějak to s těmi našimi předky bylo :) Díky pane Sellnere za pracování :)

07.07.2022


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Velmi čtivý příběh, nemohla jsem přestat. Opět si člověk může uvědomit, jak se máme dobře. (ačkoli i dnešní doba má svá negativu a teď i jakousi skepsi). Konec příběhu jsem bych si představovala poněkud vítězoslavněji a rozsáhleji popsaný, bylo to rychlé :) Autorka by to určitě zvládla skvěle. Přečtu si ještě další její knihy.

06.10.2020 5 z 5


Není úniku Není úniku Taylor Adams

Dle recenzí jsem měla menší očekávání, a nakonec jsem se nemohla odtrhnout. Napětí od začátku do konce. Podle mě je to námět na film do filmovýho klubu na čt 2 :)) Každopádně jsem chtěla, aby to dopadlo jinak. A úplně poslední stránku jsem nějak nepochopila... to už byla asi nějaká fantazie. Shrnuto: stojí za přečtení!

18.09.2020 5 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

První kniha od autorky, kterou jsem četla. Lákalo mě přečíst si detektivní příběh odehrávající se taky jednou u nás, takže mě to bavilo a živě jsem si představovala veškeré popsané atmosféry :) Příběh se četl velmi dobře, mělo to plynulost, ráz i napětí... určitě doporučuji k přečtení. Ale stejně jsem si na konci uvědomila, že já osobně mám takovéto detektivky raději ve filmové podobě. Úplně to vidím v režii české televize :) (Někdo považuje jejich produkci za lacinou, ale mě se mnohé filmy a série líbí...)

13.09.2020 4 z 5


Pozvaní Pozvaní Jennifer McMahon

Jo, mě se tenhle příběh líbil. Dobře, plynule se četl. Označuji ho za lehkou duchařinu. Jednotlivé kapitoly se střídaly tak, že pokaždé byl popisován pohled jedné osoby příběhu. A autorka toho využila právě k navýšení napětí. Měla jsem různé teorie, jak to celé dopadne, ale tohle mě nenapadlo. Určitě si přečtu ještě jinou knihu od McMahon.. a nejspíš to budou Zimní lidé.

10.09.2020 5 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Za mě hodně povedený strašidelný příběh. Obvykle toto nečtu, ale tohle bylo tak hezky čtivé, viktoriánské a nijak nechutně hororové.

26.08.2020 5 z 5


Pod zámkem Pod zámkem Maude Julien

Fakt drsný, šílený. A bohužel se taková dramata dějí i v dnešní době.. První kniha tohoto druhu a doufám, že i poslední, kterou budu číst...

11.08.2020 5 z 5


Porodní bába od řeky Hope Porodní bába od řeky Hope Patricia Harman

Fajn příběh popisující život a "práci" porodní báby v první polovině století. Případů porodů bylo v knize požehnaně, takže úplně nevím, jestli mě to bavilo, ale bylo to zkrátka předmětem příběhu (když je to o porodní bábě, že? :))

11.08.2020 4 z 5


Na mystickém jezeře Na mystickém jezeře Kristin Hannah

Knihu hodnotím jako oddechovku na letní dny. Četla jsem po Velké Samotě, která pro mě byla top, takže jsem ani nic lepšího nečekala. Jsem vděčný čtenář, ale asi už na mě bylo moc to přeslazené vyjadřování lásky mezi hlavními hrdiny.

11.08.2020 4 z 5


Velká samota Velká samota Kristin Hannah

Ach.. tohle je tak krásný příběh. Jeden z nejhezčích, co jsem četla. Drsný, romantický, čtivý...až mi je líto, že jsem dočetla a už to nepokračuje. Rozhodně doporučuju k přečtení všem a o to více milovníkům drsnější přírody, nebo těm, kdo upřednostňují samotu před přelidněným městem. To vše dokresluje fakt zajímavý a dramatický život jedné rodiny.. prostě pecka. Chci teď číst ještě něco takovýho, ale Velká samota nasadila laťku hodně vysoko...

07.08.2020 5 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Pár knih jsem na tohle téma už přečetla. Po přečtení téhle jsem ve třetině chtěla skončit, bylo to na mě nějak moc silný. Ale nakonec jsem dočetla.

02.05.2020 5 z 5


Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Obvykle si nevybírám příběhy, kde se prolínají různé časové linie, ale byla to paráda. Moc krásné, romantické, čtivé. Moc doporučuji!

01.05.2020 5 z 5


Stehlík Stehlík Donna Tartt

Za mě moc dobrá kniha. Byl to náhodný výběr v knihovně. Jelikož miluju silné knihy, tahle mě upoutala na první pohled :)) Sice jsem některé pasáže vynechala, jelikož byly zdlouhavě popisovány, ale i přesto ji hodnotím jako čtivou a pohlcující. Atmosférou mi to připomělo nějaký amer. film z filmovýho klubu na čt2 :))).

24.11.2018 5 z 5


Ptáci v trní Ptáci v trní Colleen McCullough

ROmantický, čtivý, napínavý, dojemný..krásný příběh. Doporučuji ke čtení. Seriál jsem neviděla. Až ted pár ukázek. A dělám to radši - v tomto pořadí. Nejdřív kniha, pak až pro zpestření se kouknu na filmové zpracování.

29.06.2017 5 z 5


Prastaré tajemství květu života 1 Prastaré tajemství květu života 1 Drunvalo Melchizedek

Možná dost náročná kniha na čtení, ale rozhodně obohacující. Autor by ošem nemusel tolik přeskakovat z tématu na téma, ačkoli jeho záměr chápu - chtěl postupně všechny informace a souvislosti sjednotit v jeden celek.

04.03.2017 5 z 5


Kouzelník ze Lhasy Kouzelník ze Lhasy David Michie

Rozhodně doporučuji k přečtení všem, kdo vyhledavá duchovně laděnou literaturu. Je to má první kniha od autora. Pro mě byl děj velmi svižný a děsně napínavý. V příběhu se prolínají 2 časové roviny a závěr každé kapitoly z jistého údobí zahalí autor do velkého napětí. Já tedy byla napnutá jak kšanda. A to co vám kniha dá po duchovní stránce, je rovněž velmi přínosné.

04.03.2017 5 z 5


Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Tak za mě rozhodně celých 5 hvězdiček. Čtivý příběh, děj plynul celkem rychle. Ač je to historický příběh z 11. století (což není úplně můj šálek kávy), tak jsem knihu zhltla jedním dechem. Každopádně dobrý vhled do tehdejšího rozvoje zdravotnictví kdesi v Persii a Anglii. Z filmu jsem viděla pouze trailler, abych se pocitově a atmosférově navnadila. Doporučuji k přečtení.

24.02.2017 5 z 5


Závist Závist Sandra Brown

Pro me zatim jedina kniha od teto autorky. Vetsina ctenaru pise, ze se da dej predpokladat. Ja mam obcas delsi vedeni, takze me nektere zvraty v deji velmi prekvapily. Jinak super kniha, ccte se velmi dobre a nechtela jsem ji odlozit. A navic je pribeh zasazen do prostredi knizniho nakladatelstvi.

02.09.2016 5 z 5


Betonová zahrada Betonová zahrada Ian McEwan

Tematicky velmi zajimava kniha, tabu temata, super. Je to má první kniha od tohoto autora a rozhodně doporučuji.

09.08.2016 5 z 5


Jeptiška Jeptiška Denis Diderot

DOporucuji precist, ani nevim, co psat. Budme radi, ze pominula doba, kdy bychom mely strach z toho, ze se nevdame a musely bychom do klastera...

01.08.2016 4 z 5