Zapomenutá zahrada

Zapomenutá zahrada https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212602/mid_zapomenuta-zahrada-212602.jpg 5 689 220

Nell O´Connorová se večer v den svých jedenadvacátých narozenin od otce dozví, že není jeho pravá dcera. Avšak až po desetiletích se rozhodne vypátrat pravdu. A ta ji dovede do Cornwallu, do opuštěného domku vedle sídla Blackhurst, kde kdysi žila šlechtická rodina Mountrachetů. Poutavý román do sebe vplete i příběh Nelliny vnučky Cassandry a osud záhadného děvčátka, zanechaného na březích Austrálie v předvečer světové války.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Forgotten Garden , 2008


více info...

Přidat komentář

lady78
20.04.2024 5 z 5

Krásný příběh, který se krásně čte.

daja51
20.04.2024 5 z 5

Nádherný, velmi čtivý příběh, prolínající se třemi časovými pásmy - opravdu to stálo za to - doporučuji všem čtenářkám.


martinaandulka
21.03.2024 5 z 5

Opět jsem si po letech připomněla příběh,který byl skvěle propletený a na konci vše do sebe zapadlo.

Svoja
15.03.2024 5 z 5

Krásný příběh, od knihy jsem se nemohla odtrhnout.

Louisareading
24.02.2024 5 z 5

Skvělý příběh, četlo se to samo. Je to velmi oddechová literatura, ale velmi poutavě zpracovaný děj. Na každé stránce se něco děje, člověku buší srdce a je zvědavý, jak to dopadne. Sice je to Michle, ale čte se fakt sama.

Sančez
06.02.2024 5 z 5

Morton píše neskutečně čtivě, napínavě, samý zvrat prostě čtecí lahůdka. Úžasný příběh, který na samém konci zapadne do skládanky. Užila jsem si každou stránku a vřele doporučuji.

zandu
04.02.2024 4 z 5

Krásný příběh. Chvílemi mi přišel dost zamotaný, až jsem se ztrácela, ale nakonec vše dalo smysl.

Deia
25.01.2024 4 z 5

Túto knihu som si chcela prečítať už veľmi dlho, ani neviem prečo, keďže tento žáner až tak nevyhľadávam. Ale rozhodne neľutujem, je to veľmi zaujímavý príbeh, aj keď sem-tam som pri čítaní myslela na sériu Sedem sestier, keďže knihy sú si celkom podobné.
Spočiatku som mala celkom problém sa začítať, bolo tam veľa mien, veľa miest, veľmi nejasné tajomstvá, ale potom ma to chytilo a tiež som sa chcela veľmi dozvedieť, že ako sa Nell ocitla na lodi do Austrálie a hlavne prečo. A kto sú jej rodičia. Príbeh spočiatku vyzerá veľmi priamočiaro, ale zdanie klame a je naozaj spletitý. Bonusom sú krátke rozprávky jednej z postáv, ktoré sa v knihe vyskytujú a ktoré sú veľmi zvláštne, ale v dobrom slova zmysle. Problém som trošku mala s Nell - nepáčil sa mi jej postoj k tomu, ako sa dostala do rodiny a jej následne správanie voči príbuzným som veľmi nevedela pochopiť. Taktiež som mala spočiatku pocit, že každú chvíľu pribúda nejaká nová postava, ktorá sa mi zdala zbytočná, ale nakoniec do seba všetko krásne zapadne. Aj keď miestami to naozaj bolo rozťahané. Ale ináč sa mi celý príbeh veľmi páčil, či už sa odohrával v Austrálii alebo v Anglicku, aj keď príbeh z anglického panstva sa mi pozdával viac, hlavne kvôli miestu samotnému, ktoré malo skvelo vykreslenú atmosféru (a príšerných majiteľov). Neviem, či si ešte nejakú knihu od autorky prečítam, ale táto rozhodne zanechala dojem.

Holly.W
02.01.2024 3 z 5

Kniha se odehrává ve více časových rovinách. Příběh je vyprávěn z pohledu více postav - dle mého názoru až zbytečně moc postav. Méně je někdy více. A v tomto případě to opravdu platí.
Vyprávění ze současnosti - z pohledu Cassandry mi přišlo asi nejlepší a nejzajímavější.
Příběh, který se odehrává v minulosti v Londýně a na sídle Mountrachetů mě nezaujal, měl hrozný nádech depresivna. Z postav mi k srdci nepřirostla ani jedna.
Knihu hodnotím průměrně. Nebylo to nic, co by mě nadchlo, ale četla jsem i horší.

ModráLaboratoř
16.12.2023 5 z 5

Krásné, krásné, krásné.

Čím vím jsem se brodila do hlubin tajemství, tím víc pro mě byla kniha křehkou krabičkou, kterou musím opatrovat. Ubíhající stránky zvyšovaly mé napětí a očekávání, slibovaly odhalení, ale stále mě držely na míle daleko. Až s tím úplně posledním přečteným slovem jsem se stala součástí paktu mezi Elizou a Rose.

Ještě na malou chvilku bych si chtěla sednout do zahrady a dýchat opojnou vůni smutného tajemství. Nádherná kniha.

Janabib
05.12.2023 5 z 5

Úžasné
Dala jsem 5 hvězdiček, co víc dodat.

Safrika
04.12.2023 5 z 5

Kniha super, pribeh se mi moc dobre cetl a moc me bavil. Chtela bych se na takove misto podivat (zahrada, dum na utesu).

kolacky
02.12.2023 4 z 5

Popravdě... Bylo to tak zamotané, že chybělo už jen přiznání, že otcem Elizy a Sammyho je ujetý strýc Linus...
Ale docela ráda bych si přečetla Eliziny pohádky, ilustrované Nathanielem.

Jenny46
25.10.2023 5 z 5

Zapomenutá jako její zahrada!!!

Na knihu se chystám už přes rok a konečně se dostala ke kouzelnému příběhu, který ve vás zanechá silný dojem. Od autorky první kniha a né poslední, četla se velmi dobře. Příběhy s rodinným tajemstvím mám ráda. Všechny tři časové linie jsem si oblíbila a postupně všechno do sebe zapadlo. Odpočinková četba a ty pohádkové příběhy tomu dávají správnou atmosféru, doporučuji!!!

mataaskorice
12.07.2023 5 z 5

Příjemné čtení na léto. Je to sice lehce sentimentální četba pro holky, ale líbilo se mi. Knížka je čtivá, rodičovský pár Nell se mi podařilo odhalit celkem brzy, ale i tak bylo zajímavé sledovat, jak se k rozkrytí záhady dospěje a jestli jsem se třeba nesekla. Zajímavým prvkem jsou Eliziny pohádky, které svým autobiografickým základem odhalují řadu souvislostí z dob dávno minulých. Příjemná, odpočinková, v závěru i napínavá četba.

kiki11
08.05.2023 5 z 5

Úžasná knížka. Přiznám se, že zpočátku mi chvíli trvalo, než jsem se začetla, byla jsem trochu zmatená ze všech postav z různých časových období, ale postupně jsem se zorientovala, naplno se ponořila do příběhu a najednou nešlo přestat číst. Záhada, kterou se Cassandra a Nell snaží rozluštit, mě úplně pohltila a nemohla jsem se dočkat, až jí přijdou na kloub. Kate Morton je skvělá vypravěčka a úžasně si hraje se slovy. Moc jsem si čtení užila a ráda sáhnu po dalším románu této autorky.

Slávka 1970
03.05.2023 5 z 5

Nádherně napsáno! Kouzelně vymyšlen a propleten příběh tří generací.

"Tři je číslo času. Což nehovoříme o minulosti, současnosti a budoucnosti? Tři je číslo rodiny. Což nehovoříme o matce, otci a dítěti? Tři je číslo víl a skřítků. Což je nehledáme v dubu, popelu a trní? Proto musím mít tři prameny, abych mohla uplést kouzelný cop."

Obdivuji fantazii a "um" paní Kate Morton! Můj třetí román od ní a i tento si ráda zopakuji!

chrudas
01.05.2023 5 z 5

Tato knížka mě velmi mile překvapila. Všechny tři časové linie se četli dobře. Domek Na útesu bych ráda viděla ..... autorce se velmi povedl popis.

mcabr
22.02.2023 5 z 5

Krásné, zajímavé i trochu natahované.

JJJ007
18.02.2023 5 z 5

Nádherná kniha. Příběh se odehrává ve třech časových linkách, které se vzájemně neruší. Smutný příběh. Jedna z nejlepších knih, které jsem četla.