abssint abssint komentáře u knih

☰ menu

Knihovnice z Troublesome Creeku Knihovnice z Troublesome Creeku Kim Michele Richardson

Dosud jsem neměla ani ponětí o pojízdných knihovnách v Americe a už vůbec ne o modrých lidech. Tady jsem si chvíli myslela, že mě autorka "lakuje" :o) a hned jsem googlila. A fakt je to fakt. Díky za rozšíření obzorů.

30.03.2024 3 z 5


Země Země Eloy Moreno

Paráda. Střídání kapitol a dějových linek mě nejprve opravdu rozčilovalo....především proto, že každá kapitola končila - samozřejmě - napínavě. A zrovna tohle mě pohánělo kupředu přečíst další a zase další a zase další. A když už jsem si myslela, že všechno vím a znám, šup, konec byl velké překvapení. No a k tomu pravda o všech reality show a enviromentální uvědomění si...:o) Prostě. Paráda. 4 hvězdy jen proto, že 5 dávám těm opravdu nej nej

21.03.2024 4 z 5


Zradný mesiac Zradný mesiac Michael Connelly

Jednoduché, příjemné čtení na víkend. Děj sice předvídatelný, ale to vůbec nepřekáželo. Příběh hladce plyne, přečtete i na jeden zátah. Mě se to líbilo.

17.03.2024 4 z 5


Svatyně Svatyně Bernard Cornwell

Mě se líbil začátek - ten byl slibný. A líbil se mi i konec, tam děj opět dostal spád. Ale zbytek knihy, kdy se přesouvají kameny tam a zpět, mě dokonce donutily některé odstavce nedočítat do konce. Ty kameny mě prostě ubily.

12.03.2024 3 z 5


Graciino tajemství Graciino tajemství Jill Childs

Nechápu, že jsem ji dokázala dočíst do konce. (ta jedna hvězda je pro mě, že jsem to dala). Iritovalo mě tam skoro všechno - styl psaní, vlastně celý příběh a především jednání a charakter hlavní hrdinky. Nikdy víc.

20.01.2024 1 z 5


Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Taková krátká lehoučká víkendová jednohubka. Oceňuji překvapivý konec, nad kterým se chvíli zastavíte a popřemýšlíte...

18.01.2024 3 z 5


Billy Summers Billy Summers Stephen King

Já Kinga prostě miluju. Je to pan Spisovatel a Billy Summers se opět velmi povedl. Kniha mě bavila úplně celá, jakoby se přeléval jeden příběh do druhého a od žádného se prostě nemůžete odtrhnout... a pak geniální konec. Za mě 5* jen to hvízdne...:o)

08.01.2024 5 z 5


Lockdown Lockdown Alexander Gordon Smith

Zatraceně dobrý. Hned na první stránce vás autor chytne, vtáhne do děje a nepustí až do posledního slova. Možná i tím, že je příběh docela krátký - dá se přečíst na jeden zátah - je nabušený akcí, atmosféra děsivá a velmi rychle se vžijete do představy, že jste jedním z těch kluků, co bojují o život... Paráda.

24.08.2023 5 z 5


Lincolnova dálnice Lincolnova dálnice Amor Towles

Byla to nouzovka - rychle sehnat nějakou knížku na poslouchání do auta. A nečekaně to byla pecka. Krásný příběh, od kterého jsem se nemohla odtrhnout, milé, klidné vyprávění, oblíbila jsem si každou jedinou postavu, která se objevila a během celého čtení se cítíte....prostě....spokojeně.

16.08.2023 5 z 5


Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Pro čtenářskou výzvu jsem hledala knihu vydanou v letošním roce a našla 3. díl série Vítězové. No ale přece nezačnu od konce - takže nejprve Medvědín. Trošku mě odrazovala hokejová tématika. Jo, hokej je fajn, ale číst o něm 3 knihy?? Páni, jak jsem se spletla. Bylo to skvělé od začátku do konce. Jedna z knih, od které se nemůžu odtrhnout a přestávky dělám jen pro doplnění kalorií...:o)

16.07.2023 5 z 5


Krev pro rusalku Krev pro rusalku Kristýna Sněgoňová

Horko-těžko jsem se prokousávala až ke konci. Ani nevím proč, ale tahle kniha mi vůbec nesedla.
Doteď jsem četla Sněgonovou jen ve spojení s Kotletou - Legie je geniální. Ale to neznamená, že se vzdám, vyzkouším ji znova.

28.04.2023 2 z 5


Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Kdo má rád příběhy puberťáků bojujících proti sobě a zároveň zachraňujících svět či cokoli nebo kohokoli jiného, od Enderovy hry přes Labyrint a Hunger Games až po Ready Player One... s příměsí vesmíru...ten si to užije. Já je ráda mám a užila jsem si tuhle knihu. Hned se vrhám do dalšího dílu.

02.02.2023 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Jsem trošku zklamaná. Čekala jsem, až vyjde v elektronické podobě a těšila se, ale nemělo to tu správnou "šťávu". Nápad je fajn, ale zpracování takové....jednoduché...nemastné, neslané... Styl psaní mi neseděl. Dávám dvě hvězdy za nevšední námět.

21.01.2023 2 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Klasika, vrátila jsem se ke knížce po x letech díky výzvě.

07.12.2022 4 z 5


Podivná knihovna Podivná knihovna Haruki Murakami

Přečteno také díky výzvě, během ranního kafe. Zvláštní, snové, asi mi chvíli bude vrtat v hlavě....:o)

26.11.2022 3 z 5


Operace Thümmel Operace Thümmel František Kotleta (p)

Podle Rouxova dělení jsem se stala členem skupiny jedna. Ke Kotletovi mě přivedla moje 70-ti letá maminka. Díky, stojí to za to!

20.09.2022 5 z 5


Spasitel Spasitel Andy Weir

Úžas. Úžas. Úžas. Nemohla jsem se od Spasitele odtrhnout, za mě nejlepší Weirova kniha. Vtipná, dojemná, poučná, s tou pravou dávkou fantazie..... Kdybych ji četla za mlada, určitě by mě bavila i fyzika.

06.07.2022 5 z 5


Svědectví Svědectví Stephen King

Jak píše Erutan, "byla to jízda". Já prostě Kinga miluju, a tohle je na zlatou medaili.
V dnešní době by to měla být povinná četba. A nejen kvůli pandemii.....
"Myslíš, že se lidé poučí...?"

05.03.2022 5 z 5


Čas odejít Čas odejít Jodi Picoult

Teda takový konec jsem opravdu nečekala !? Knížka se četla hezky. Zajímavé spojení realistických faktů o slonech a nadpřirozena... Obojí se prolínalo celým dějem a mě to docela bavilo. Ale podle mě to na víc jak 3 hvězdy nemá.

12.01.2021 3 z 5


Nové Pompeje Nové Pompeje Daniel Godfrey

Kniha se mi moc líbila, přečetla jsem ji na jeden zátah (s malou spací přestávkou :o). Dvě dějové linky to zpestřily, konec lehce překvapil.

30.12.2020 4 z 5