Graciino tajemství

Graciino tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445677/bmid_graciino-tajemstvi-QXh-445677.jpg 3 122 33

Jednoho dne se Jen zastaví čas. To když se její milovaná dcera Gracie stane obětí hrozné dopravní nehody. Na místě je prohlášena za mrtvou, ale náhlým zázrakem se zdravotníkům podaří ji oživit. Úlevě, kterou Jen přináší Graciino nečekané uzdravení, se ale vyrovnává vztek vůči Elle – řidičce auta a nové přítelkyni Jenina bývalého manžela. Jen jí nikdy nevěřila a teď se její nejhorší obavy potvrdily. Jenže potom začne Gracie vyprávět zvláštní příběhy o tom, co toho dne slyšela v autě a co prožila, když se ocitla blízko smrti. Je zřejmé, že se v Ellině minulosti ukrývá něco šokujícího… ale odhalení tajemství by mohlo zničit jejich životy. Napínavá a emocionální kniha, která vám vyrazí dech. Doporučujeme ji všem fanouškům Jodi Picoultové, Lisy Wingateové a Kerry Fisherové.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Kontrast
Originální název:

Gracie's Secret , 2018


více info...

Přidat komentář

veronika9761
16.03.2024 2 z 5

Zacatek zajimavej, pak to na me zaclo byt moc spirituální. Ale zacatek me navnadil, skoda. Dve hvezdy, ale vic nez tretinu knizky nezvladnu.

abssint
20.01.2024 1 z 5

Nechápu, že jsem ji dokázala dočíst do konce. (ta jedna hvězda je pro mě, že jsem to dala). Iritovalo mě tam skoro všechno - styl psaní, vlastně celý příběh a především jednání a charakter hlavní hrdinky. Nikdy víc.


escapelle
06.12.2023 2 z 5

Ach, tohle mohla být tak skvělá kniha, kdyby ji napsal někdo jiný. Nevyhovoval mi styl, jakým je napsaná, jak Jen mluví o Gracie stále v "ty" formě. Mám dvě děti starší tří let, vyjadřování malého dítěte bylo opravdu mimo. Takhle tříleták opravdu nemluví. Kdyby bylo dítě starší, bylo by to uvěřitelnější. V recenzích níže je často zmiňovaná opičí láska. To mi nepřišlo. Za mě normální láska matky, která se na dítě možná trochu více upne poté, co s ním zůstane sama a ještě o něj málem přijde.
Zápletka s Mattem a Ellou skvělá. Ale celkový dojem z díla to nezachránilo.
Těžce mimo je i srovnání na obálce s Jodie Pickoult. Jo,kdyby to psala ona,bylo by to jistě mistrovské dílo.

Shardlake
28.11.2023 2 z 5

Četlo se to samo, ale za román bych to neoznačila.
Pozor možný částečný spoiler: důvěřivá žena Jennifer se až úzkostlivě stará o svou tříletou dceru Gracie. Nedůvěřuje ani svému bývalému manželovi Richardovi, který chce s Gracií trávit volný čas. Na druhou stranu přímo vletí do vztahu s mužem, kterého potká v nemocnici po nehodě své dcery. Knihou jsou také proplétány situace, kdy člověk v bezvědomí vidí "světlo na konci tunelu".
Až po dočtení jsem zjistila, že autorka je Angličanka. Kniha na mne působila jako výtvor z Ameriky.

vladku
21.06.2023

Oddechovka a tak to i hodnotím. Uvěřitelné/realistické charaktery postav i jejich chyby i jejich jednání s příměsí duchařiny, ezo.

Kerriova
11.05.2023 2 z 5

Tak hrozně nemastnou neslanou knížku jsem dlouho nepotkala. Nezanechala žádné výraznější dojmy, prostě jen prošuměla před očima. Až bolestivě předvídatelný a poměrně přiblblý děj. Postava Jennifer je sympatická jak osina v řiti, neuvěřitelně tupá a naivní ženská a chorobně úzkostlivá matka. Chování a zejména vyjadřování Gracie neodpovídá čtyřletému dítěti. Snad nejhorší je ale ten závěr, i když aspoň objasní ten pofidérní styl vyprávění. Duchařiny jsou mi obvykle blízké, ale tohle bylo opravdu utrpení. Naštěstí je to vážně krásně zapomenutelný kousek, takže za týden asi už ani nebudu vědět, že jsem to vůbec četla. Ale pokud máte problémy se spaním, tak potom doporučuju, uspává to kvalitně.

paja82
07.01.2023 3 z 5

Kniha byla nakonec jiná než jsem čekala, ale i tak byla překvapující.

Littlemonday
21.12.2022 3 z 5

Graciino tajemství - Jill Childs

Anotace:

Jednoho dne se Jen zastaví čas. To když se její milovaná dcera Gracie stane obětí hrozné dopravní nehody. Na místě je prohlášena za mrtvou, ale náhlým zázrakem se zdravotníkům podaří ji oživit.
Úlevě, kterou Jen přináší Graciino nečekané uzdravení, se ale vyrovnává vztek vůči Elle – řidičce auta a nové přítelkyni Jenina bývalého manžela. Jen jí nikdy nevěřila a teď se její nejhorší obavy potvrdily.
Jenže potom začne Gracie vyprávět zvláštní příběhy o tom, co toho dne slyšela v autě a co prožila, když se ocitla blízko smrti. Je zřejmé, že se v Ellině minulosti ukrývá něco šokujícího… ale odhalení tajemství by mohlo zničit jejich životy.
Napínavá a emocionální kniha, která vám vyrazí dech. Doporučujeme ji všem fanouškům Jodi Picoultové, Lisy Wingateové a Kerry Fisherové.

Recenze:

V rámci společného čtení jsme se podívali na příběh Jen a malé Gracie. Jennifer je až přehnaně milující matka, která ovšem nemá úplně nejlepší intuici a ani nedokáže příliš dobře odhadnout lidi.
Její přehnaná péče o Gracie společně s nádechem duchařiny mě velmi vyděsila. Když k tomu přičteme spoustu nonsensů a fakt, že tříletá holčička uměla věci jako šestiletá a myslela jako dvanáctiletá, hodně jsem se bála totálního propadáku.
Ale jak jsem se knihou prokousala dál, byla jsem vážně napnutá a chtěla jsem vědět víc. Konec mě překvapil, vygradoval a nakonec i slza ukápla, takže dohromady hodnotím knihu jako pěkný průměr. ️

3/5 ⭐️

Budu moc ráda, když mě budete pro další recenze sledovat také na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme ️️️

Mruskulka
17.09.2022 1 z 5

Nedala jsem na hodnocení, ne každý má stejný vkus. Ale tohle mě teda také nenadchlo. Styl psaní byl pro mě strašný, extrémní opičí láska mě štvala. Hvězdu dávám za Ellu, kde se objevila, to se dalo číst.

micha-ella
23.08.2022

Odložila jsem. Po pár stránkách zjistíte, že je to duchařina a navíc hodně nudná a s chybami. /Dítě umí ve dvou a půl letech kreslit králíčky a princezny atp./

Belanna
04.06.2022 4 z 5

Trochu netradičně psaná knížka o lásce matky, o tajemství a klinické smrti a to jak stylem psaní, tak autorčiným přístupem. Četla se dobře a líbila se mi.

Magrata15
20.04.2022 3 z 5

Kniha se četla dobře, ale stále jsem čekala na něco šokujícího v Ellině minulosti a odhalení pro mě bylo trošku zklamáním.
Kniha měla částečně detektivní nádech. Ale trošku to směřovalo k duchovní literatuře. Takže takové prapodivné spojení.
Dost dobře nevím, jak tuto knihu popsat.

anavi2009
25.01.2022 1 z 5

Uf.. Tak ty 3 dny co jsem to četla mi nikdo nevrátí..
Příběh byl totální depka od prvního písmenka. Jeny, která to jakoby vyprávěla své dceři působila jak opičí matka závislá na svém dítěti. Ta forma vyprávění mi taky nesedla..
Hodně jsem četla, že byl nečekaný konec a že super pro fanoušky Jodie Picoult (ehm, ani náhodou). Takže už tak od půlky, kdy jsem si začala myslet, jak to dopadne, jsem si rikala "však počkej, ma to mít nečekaný konec, muhehe, dockej času". No tak ani ťuk.
Nuda, nuda, šeď, šeď, zbytečná kniha.

marci8
19.01.2022 3 z 5

Kniha je příjemná oddechovka. Je místy dojemná. Velmi dobře se čte. Děj je zajímavý a dá se předvídat, ale zde mi předvídatelnost nevadila. Úplný konec jsem ale nepředvídala. Tříleté dítě se chovalo jako moje 4 leté, ale jeden rok tam nebo zpět, každé dítě je jiné.

bigben
04.01.2022 odpad!

Za to, že jsem knihu dočetla opravdu může jen moje zvědavost..fakt jsem musela vědět, jak to celé dopadne. Hlavní hrdinka je neuvěřitelná závislačka na dítěti, nedivím se, že jí manžel opustil. Sama děti mám, ale čeho je toho je příliš. Od začátku jasné, kdo je "doktor". A ten psychopatický konec??? Moc jsem nepochopila, proč ta knížka byla napsaná a co tím autorka chtěla říct...nevidím jediný důvod, proč ji doporučit:-(

Šajler
14.11.2021 2 z 5

námět byl zajímavý ale vůbec mi nesedla Jen, víceméně mi lezla na nervy.

kachnat
10.11.2021 5 z 5

Velmi zajímavý příběh. Nemám slov. Jenom mám dceru....

Ophelie
07.10.2021 3 z 5

Čtivá kniha, líbila se mi myšlenka posmrtného života zakomponovaná do příběhu. Rozuzlení zápletky bylo dle mého názoru dost předvídatelné (ani ne v polovině mi bylo už jasné, jak to vše, hlavně s Mattem, bude), Jen mi přišla dost naivní a důvěřivá, ale jinak to bylo milé čtení a dojemný příběh.

xena2711
19.09.2021 4 z 5

Zajímavá kniha o mateřské lásce a klinické smrti s trochou tajemna..Konec je určitě nepředvídatelný.

Jirinamac
20.08.2021 4 z 5

Knížka mě nalákala názvem a protože mám ráda tajemství, tak jsem se na ní moc těšila. Trošku mi odrazovalo,že tady má nevalné hodnocení, ale jsem ráda, že jsem se hned do ní začetla a neodradilo mě to. Tajemné tajemství, láska mateřská a trošku duchařiny. I když jsem čekala jiný konec, tak tento byl určitě zajímavý.

Štítky knihy

dopravní nehody NDE - prožitek blízké smrti

Autorovy další knížky

Jill Childs
anglická
2020  66%Graciino tajemství
2021  73%Jessičin slib

Kniha Graciino tajemství je v

Právě čtených5x
Přečtených171x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených2x
Knihotéce222x
Chystám se číst109x
Chci si koupit12x
dalších seznamech5x