Nofar197 Nofar197 diskuze u knih

☰ menu

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Brunettlibrary : Určitě si přečtěte Rozum a cit a Mansfieldske panství. Naopak Emma není nic moc. Podobně mě ne nadchlo ani Opatství Northhanger.

31.10.2023 4 z 5


Agent Mossadu Agent Mossadu Daniel Silva

PitoR: The Israelis od Donny Rosenthal je skutečně skvělá kniha. Doporučuji všem.

03.08.2023 5 z 5


V zemi, kde zítra již znamená včera V zemi, kde zítra již znamená včera Julius Fučík

Nečetla jsem, ale samozřejmě nás na základce tahle povinná masirka neminula aspoň teoreticky. Každopádně doufám, že si Julda Fulda svou cestu do té zázračné zeme užil. Prinejmensim nestačil přijít o iluze, takovou kliku každý neměl.

05.05.2023


Timur a jeho parta Timur a jeho parta Arkadij Gajdar (p)

Vzpomínám si, jak ji kdysi zuřivě sháněla kamarádka, která ji na tehdejší jazykovce v Omske ulici měla jako povinnou četbu. Knihu jsem nečetla, takže nemohu posoudit, jaká byla, ale prostě dodnes nesnáším, když se mi něco vnucuje, což v případě sovětské literatury pro děti bylo ještě v osmdesátých letech dost běžné.

24.04.2023


Vstanou noví bojovníci Vstanou noví bojovníci Antonín Zápotocký

Já to tedy nečetla, to bych nudou usnula, ale vzpomínám si, jak moje kamarádka před více než dvaceti lety uspořádala v jednom bytě na Kladně malou výstavu uměleckých děl. Přesvědčila me, abych vystavila své fotogramy a fotografie. Výstava se líbila, tak jsme to zašly oslavit na nedalekou Kozovu horu. Trochu jsme se pripily a cestou dolu jsme si z těchto blábolů delaly dost drsnou legraci. Ostatně kdoví, kdo to Zapotockemu sepisoval.

24.03.2023 odpad!


V údolí lišek V údolí lišek Charlotte Link

Johanka1956 : Chování Kena bylo celkem jasné, řekla bych. Prostě mu po letech definitivně ruplo v bedne. Ne že bych jeho čin ospravedlnovala, spíš bych řekla, že šlo o logické vyústění vztahu zdánlivě dokonalého manželského páru.

23.03.2023 4 z 5


Dvě dámy v tísni Dvě dámy v tísni Zdena Frýbová

Tootsie : Autorka na pana Zemana nemůže mít už žádný názor, neboť je třináct let po smrti. Odešla, neplodná, co se týče literární tvorby, škoda.

23.03.2023 odpad!


Out Out Nacuo Kirino

Nacuo Kirino, omlouvám se za překlep ve svém příspěvku.

17.12.2022 5 z 5


Out Out Nacuo Kirino

Farao : To máte pravdu. Z knih Rju Murakamiho mám husí kůži - Hity epochy Sowa, Hotel Riffles, Parazité - ale podobně jako od Kirino se od nich nedokážu odtrhnout, dokud nedojdu na poslední stránku.

16.12.2022 5 z 5


Unorthodox: skandální odmítnutí mých chasidských kořenů Unorthodox: skandální odmítnutí mých chasidských kořenů Deborah Feldman

Bacouch : Odpovědi na své otázky najdete celkem bez problémů na internetu nebo v knihách na toto téma. Např. nošení paruky je tradice, nikoli micva. Chasidske ženy je nosí z důvodu cudnosti : Své vlastní vlasy, pokladane za erotický symbol, smeji ukazovat jen manželům. Ale ne každá chasidka volí paruku - hebrejsky pea, jidiš sajtl - jiné řeny dávají přednost šátku nebo jine pokrývce hlavy, kterých, a velice slusivych, je velký výběr. Jak jsem se zmínila ve svém příspěvku, zde jde o skupinu satmarskych chasidu, která se lisi i od jiných chasidskych komunit. Zdůrazňuji ještě jednou : Nezevseobecnovat.

14.12.2022 5 z 5


Noc jako stvořená pro nevěru Noc jako stvořená pro nevěru Zdena Frýbová

Kabátice : Já také, ale kdybych to Mojmouskovo sislanicko musela půl hodiny poslouchat, asi by proletěl zavřenými dveřmi. A ještě si k tomu nechat naservírovat Drahusciny pochutiny, to už by bylo moc radosti najednou.

21.11.2022 4 z 5


Noc jako stvořená pro nevěru Noc jako stvořená pro nevěru Zdena Frýbová

MaddMaxx: Hynek se přece Mariane rozhodl fotografie neukázat.

21.11.2022 4 z 5


Noc jako stvořená pro nevěru Noc jako stvořená pro nevěru Zdena Frýbová

Já se bavila, i když se mi nechce věřit, že by takový blbec jako Mojmír mohl překážet na světě.

21.11.2022 4 z 5


Mafie po česku aneb Jeden den Bohuslava Panenky Mafie po česku aneb Jeden den Bohuslava Panenky Zdena Frýbová

Messilina : Žádnou lítost necítím, sympatie už vůbec ne. Sklidili, co zaseli a dobře jim tak.

21.11.2022 5 z 5


Celkom ľudské Celkom ľudské Karine Tuil

Sexuální násilí nelze omluvit požitím alkoholu a narkotik, ani přísným a dominantním otcem. Je absolutně nepřípustné argumentovat zničenou kariérou nebo ztrátou sociálního statusu viz Farelova argumentace poukazující na "nestastnych dvacet minut. " Pro oběť znásilnění je každá minuta věčnosti, o nadosmrti poznamenaném životě nemluvě.

19.11.2022 4 z 5


Jmenuji se Ašer Lev Jmenuji se Ašer Lev Chaim Potok

Amazonka72 : Při čtení Aserova příběhu jsem zažívala stejné pocity. Přece umělecký talent je dar od B-ha, ne Druhé strany. Kolik talentů už ulttranabozenske prostředí udusilo v zárodku?

17.11.2022 5 z 5


Tchyně a uzený... Tchyně a uzený... Simona Monyová (p)

Takový manžel si zaslouží snad jen jednu pěstí.

09.11.2022 3 z 5


Trojlístek z Doubravic Trojlístek z Doubravic Jaromíra Hüttlová

Ale že byla Blancina matka úspěšná herečka, to byl kýč jako hrom. Proč nemohla být třeba lékařka nebo právnička?

16.10.2022 4 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Sorrow : Pustila jsem si. Beatles fakt nemusím, ale tento song mě vážně chytil za srdce. K té knize se hodil. I once had a girl, or should I say, that she had me.........

13.10.2022 4 z 5


Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa Michal Viewegh

Hakate : mně se líbil Roman pro ženy a Vybijena.

12.10.2022 4 z 5


Bez dcerky neodejdu Bez dcerky neodejdu Betty Mahmoody

ydnac: Betty velmi dobře věděla, že by mohly nastat problémy, pokud vím, informovala se, zda by bylo možné zabránit tomu, aby Moody odvezl z USA dcerku samotnou. Když ji bylo řečeno, že z právního hlediska to možné není, rozhodla se tedy na návštěvu do Íránu odjet, aby v nejhorším případě byla dceři nablízku. Že ji nenapadlo, že bude považována za íránskou občanku? A koho z nás ano? Psal se rok 1984, zdaleka nebyl takový přístup k informacím jako dnes. Ve volném pokračování Z lásky k dítěti a z knihy Na útěku od samotné Mahtob Mahmoodyove se dočtete, že Betty se - a s úspěchem - tvrdě zasazovala o změny zákona.

12.10.2022 5 z 5


Slepá ulička Slepá ulička Joy Fielding

Těším se na ni. Skoro bych řekla, že terčem by měla zákonitě být tchyně, protože hovězí je lepší teplé a tchyně studená, ale to by bylo na paní Fieldingovou příliš schematicke.

09.10.2022


Divoké labutě Divoké labutě Jung Chang

Lotosy, omlouvám se za překlep.

25.09.2022 5 z 5


Out Out Nacuo Kirino

Právě jsem si ji půjčila v angličtině, těším se.

09.03.2022 5 z 5