Out

Out https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93468/bmid_out-jif-93468.jpg 4 155 31

Jajoi Jamamoto, opuštěná manželem, který ji zanechal brutálně zneužitou a samotnou se dvěma malými dětmi, se rozhodne vyřešit problémy se svým chotěm jednou provždy . Požádá o pomoc kolegyni z práce (na noční směně v továrně na krabicové obědy bentó) a brzy se připojí i další dvě spolupracovnice. Úspěšná vražda je jedna věc, jak se však zbavit těla a podezřívavého detektiva? Tíživý thriller s prvky hororu o odvrácené straně moderního Japonska je nejslavnějším, nejoceňovanějším a nejpřekládanějším románem Nacuo Kirino, vůdčí osobnosti současných japonských detektivních prozaiček.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Out , 2002


více info...

Přidat komentář

Pivísek
20.04.2024 4 z 5

Ze začátku vypadá kniha jako klasický thriller - vražda, vyšetřování... Ale pak se příběh zvrtne nečekaným směrem a člověk kouká, co se vlastně děje. Pokud chce někdo zkusit thriller trochu jinak a nevadí mu krvavé detaily, je tato kniha správná volba!

lapagerie
04.04.2024 4 z 5

Tohle bylo hodně zvláštní. Od začátku víme, kdo je oběť i vrah a čekala bych, že se bude prostě pátrat, vyplynou nějaké další detaily a vztahy. Ale děj se zvrtne neuvěřitelným způsobem a najednou vám jen padá brada.


Radimka
16.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Tak to bylo dost nechutný. A pak že jsou Japonky jemný stvoření. Tady nejdřív holky chtěly pomoct kámošce a pak si udělaly byznys. Taková likvidační četa.

Nofar197
16.12.2022 5 z 5

Ta hrozná beznaděj, která se každou další stránkou zvětšuje, až téměř neexistuje žádné řešení zoufalé situace. Za mne nejlepší kniha Nacuo Jiřího.

Farao
20.12.2020 5 z 5

Na začátku se zdá, že se jedná o běžnou detektivku, kde člověka nemá co překvapit. K mému úžasu jsem se ale šeredně mýlil. V jeden moment to najednou nabere trošku jiný směr než by člověk čekal a i konec má rovněž zajímavý.
Dále je také velké plus, že postavy nejsou ploché a mají psychologickou hloubku.

Sice nerad dávám plný počet, ale popravdě mě fakt nenapadá za co nějakou tu hvězdu strhnout dolu. :-/ Jako za mě velmi příjemné překvapení, které jsem nečekal.

Možná bych jen ještě dodal, že pro některé lidi může být tato detektivka trošku tvrdšího rázu. Je znát, že paní autorka jede na podobné vlně jako Rjú Murokami, i když ten je v tomhle směru ještě o level víš.

playada
27.09.2019 4 z 5

Za čtivost dávám čtyři hvězdy. Za námět bych už dala asi méně. Možná je to jinou kulturou, ale přišlo mi to až příliš mimo realitu.

pavel9410
19.05.2019 5 z 5

Zacatek byl docela pomaly a knizku jsem na mesic odlozil, ale pak jsem to docetl behem dneska na jeden zatah. Nerikal bych tomu horor, spis mi to prislo vystavene jak nejaka anticka tragedie. Proste clovek vi, ze to nemuze skoncit dobre.

ivakola
28.01.2019 5 z 5

Já jsem si vždy myslela, že japonské ženy jsou takové mírné, kultivované a tak trochu usedlé a zcela podřízené svým manželům. Tato knížka mě tedy opravdu vyvedla z omylu. Lze dokonce tento příběh s trochou nadsázky brát jako návod na zřízení výdělečného zaměstnání když se vám úspěšně zdaří zlikvidovat manžela...

dagmar139
10.10.2018 5 z 5

Dobrá ženská detektivka. Jedna z mála, kdy začnete vražedkyni "fandit."

Damato
25.09.2018

Čekala jsem kultivovaný, japonský, trochu napínavý, ale decentní a slušný příběh " s detektivní zápletkou". Vše naprosto v jasných mantinelech slušnosti a úcty jeden k druhému. A bác... Japonci jsou stejní lidé jako my na tom našem starém kontinentě. Naprosto dokonale napsáno. Sice se tomu , co čtete, občas nechce věřit....ale čtete dál... a dál... až zavřete dočtenou knihu a řeknete si... Tak to je teda bomba

trudoš
17.09.2018 3 z 5

Počítal jsem s obligátním poetismem v próze a tady mi spisovatelka Nacuo Kirino naservírovala malé překvapení, kdy se oprostila od jakéhokoliv intelektuální nadstavby a šla přímo k věci. Dost ostře. Příjemná změna, říkám si, konečně asijský román, ve kterém se nebudu díky symbolice ztrácet. To byla má první chyba.
Out je zvláštní thriller. Prodchnutý depresí a cynismem natolik, že slabší povahy mohou dostat tik už po prvních dvaceti stranách. Taková japonská varianta Rozpuštěný a vypuštěný, jen s tím rozdílem, že té nadsázky tady moc nenajdete. Ani naděje a už vůbec ne humoru. A právě přesvědčení, že tu temnotu snadno ustojím, bylo mou druhou chybou.
Nic to však neubírá na kráse morbidní zápletky. Ta sice plyne dle vzoru „může-li se něco pokazit...“, ale v rámci rozsahu dokáže celou dobu držet slušnou úroveň napětí. Problém jsem měl se závěrem, kterýžto se stal třetí a poslední chybou, kdy očekávání něčeho normálního, bylo krutě rozdupáno. Teď jen čekám, kdy si pro mě přijdou uklízečky.

Izu
14.05.2018 4 z 5

Japonci umí být pěkně zvrhlí,říkám to pořád :-)

Tomas@S
14.03.2018 4 z 5

Detektivky normalne moc nectu, vlastne jsem je driv necetl vubec a ted se aspon trochu snazim dohnat tento hendikep obcasnym prectenim nejake vybrane detektivky reprezentujici urcitou oblast tohoto zanru. Timto zpusobem jsem si vytipoval tuto autorku a nahodne i tuto knihu jako predstavitelku moderni japonske detektivni literatury. No a do ted nevim jestli jsem to mel vubec delat. Urcite to neni jenom nejake ctivo, na ktere se da hned zapomenout. Nektere sceny jsou vylozene odporne a nechapu, ze ma nekdo potrebu takove veci vubec psat. Asi to neco ukazuje mozna o narodni kulturni povaze a nebo o autorce samotne, nevim. Ale abych jim nekrivdil, moderni severska detektivka je taky odporna zalezitost, to malo co jsem z ni cetl bylo plne nechutnych scen. Asi je to ted moderni, ale nelibi se mi to. Vysledkem je, ze se mi takove veci nechteji cist a uz ten hendikep nikdy nedozenu. A proc 4 hvezdicky? Pres nechutnosti se kniha opravdu velmi dobre cte, takze tim hodnotim literarni kvalitu.

PetaZ
21.02.2016 5 z 5

U této knihy jsem dost často zarazila nad tím, jak až podrobně autorka některé věci popsala... Zamyšlení bokem: "Kde na to přišla?"
Ale jinak byla kniha velice čtivá

tisha8409
20.07.2015 2 z 5

Dvě hvězdy za to, že je to z mého milovaného Japonska...jinak je to kniha o zcela běžných potížích dnešních žen, které mají potíže se synem ,který je ignoruje, nebo mužem nebo hloupou prací.
Holt to jedna vyřešila no.
Nic šokujícího - kdo nezná Japonsko, tak se jasněže diví, ale o roli žen v té zemi asi každý znalec ví, proto ho toto nemůže překvapit.

tsai.
05.04.2015 3 z 5

Po Zrůdě jsem se rozhodla s autorkou ještě nerozloučit a vydala se do knihovny pro další její počin - Out. Další dlouhá kniha, tentokrát ale bez (pro mě) nudných pasáží. Taky jsem ji měla daleko rychleji přečtenou než Zrůdu. Velice čtivá, mockrát jsem ji už chtěla odložit a jít dělat něco jiného, ale touha vědět, co bude dál, mě donutila se pro knihu zase natáhnout a číst dál :-)

Heřmis
18.02.2015 4 z 5

Určitě zajímavé téma ze života japonských dělnic, které po práci mají ještě další job :). Skvěle napsaná kniha.

jiri77
12.02.2015 5 z 5

Thriller jak má být, čtení této knihy mě pohltilo a hltal jsem stránku za stránkou. Dech beroucí děj ,skvěle vykreslené postavy a nahlédnutí do Japonské chudší společnosti ,která se musí protloukat těžkým životem.

Patapuf
07.02.2015 5 z 5

Parádní čtení.... Nic sem si od toho nesliboval, a proto sem byl velice příjemně překvapen.... úplně mě vtáhla do děje... nakonec sem se od toho nemohl odtrhnout a dočetl to za dva dny.... perfektně vystižená beznaděj a každodenní utrpení pracujících Japonců....

Jia
06.11.2014 4 z 5

Uf, jsem ráda, že jsem dočetla... I když jsem thrillerů přečetla dost, tento mně nedal spát a z podrobného líčení porcování mrtvol, řezání kostí pilkou, potoků krve, se mi dělalo špatně.
Doufám, že toto není obvyklý způsob řešení konfliktů v této pro nás exotické zemi, japonská mentalita je asi přece jenom trochu odlišná od naší :-)
Knížka je ponurá, depresivní, smutná... přesto dobře napsaná, kdo má rád psychologické thrillery a silný žaludek a chce si přečíst nějaký "jiný", tak doporučuji.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány ženy japonská literatura

Autorovy další knížky

Nacuo Kirino
japonská, 1951
2012  70%Zrůda
2011  80%Out

Kniha Out je v

Právě čtených2x
Přečtených199x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených22x
Knihotéce91x
Chystám se číst87x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x