Nofar197 Nofar197 komentáře u knih

Obálka knihy Kde číhá vlk Kde číhá vlk Ajelet Gundar-Gošen

Izraelka Lilach Šusterova žije téměř dvacet let téměř idylický život ve Spojených státech. Má celkem zajímavou práci, úspěšného manžela působíciho v proslulém Silicon Valley a šestnáctiletého syna Adama. Když v místní reformní synagoze dojde k útoku, Adam se necha přemluvit, aby začal navštěvovat kroužek kontaktniho boje. Po čase se zúčastní párty, na které dojde k úmrtí muslimského spolužáka Jamala. Co bylo příčinou jeho smrti? A měl s ní Adam něco společného? Poklidný svět Lilach se začíná hroutit, když se množí náznaky, že Adam není bez viny. Poté dochází k antisemitským útokům. Ustojí rodina Lilach tuto zkoušku?
Kniha se mi líbila daleko víc než Klamarka, má celkem spád, nechybí napětí. Dávám pět hvězdiček.

02.11.2025

Obálka knihy Větvička sakury Větvička sakury Vsevolod Ovčinnikov

Vyprávění o Japoncich, o tom, jak žijí a jací vlastně jsou očima ruského novináře.
"Japonská povaha je velice pružná, poddajna, ale zároveň tvrdá jako bambus. Velice povrchní dojem, že soudobý způsob života odsunul nenávratně do pozadí minulost, brzy vyprchá a člověk pochopí, že národní tradice jsou nevykorenitelne a jejich přítomnost postihnete v každém jevu. Jsou jako kámen, který leží na dně řeky, nikdy nevyplouvá na povrch, avšak čeří vodu a mění její tok. "
Velice zajímavá kniha.

13.10.2025

Obálka knihy Nefertari - dědictví kacířské královny Nefertari - dědictví kacířské královny Michelle Moran

Princezna Nefertari se má stát kněžkou bohyně Hathor. Ale osud pro ni přichystal úplně jinou cestu.........

18.09.2025

Obálka knihy Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Místy se to táhlo jak sirup. Palec dolů.

24.08.2025

Obálka knihy Řecké střípky štěstí Řecké střípky štěstí Kateřina Panou

Řecko a jeho krasy, vůně a chutě očima Česky žijící tamtéž již přes čtvrt století, a její zážitky s turisty coby delegátky. Skvělá kniha.

01.08.2025

Obálka knihy Procházky Prahou Kláry Hášové Procházky Prahou Kláry Hášové Klára Hášová

To je neuvěřitelné, co všechno člověk o svém rodném městě ještě neví.

01.08.2025

Obálka knihy Irán plný mučedníků Irán plný mučedníků Jiří Sladký

" Írán je zemí plnou mučedníků..... "

27.06.2025

Obálka knihy Život ve stínu minaretů Život ve stínu minaretů Martin Lejsal

Zajímavý cestopis. Írán se všemi zápory a pár klady očima českého cestovatele doplněny krásnými fotografiemi.

24.06.2025

Obálka knihy Schůzka v Paříži Schůzka v Paříži Harlan Coben

Žádné tajemství není skryto natolik hluboko, aby nebylo odhaleno........

17.06.2025

Obálka knihy Portrét špionky Portrét špionky Daniel Silva

Zde se mistr tesař utnul.

06.06.2025

Obálka knihy Zápisky z volných chvil Zápisky z volných chvil Sei Šónagon

Neobyčejná kniha plná neobyčejné moudrosti.

19.05.2025

Obálka knihy Ďábel nosí Pradu Ďábel nosí Pradu Lauren Weisberger

Andrea získává práci snů, pro kterou by tisíce jiných žen vraždilo, jak je ze všech stran přesvědčována. Ale jaká je skutečnost?

04.05.2025

Obálka knihy Ve čtvrti Brick Lane Ve čtvrti Brick Lane Monica Ali

" To je tragédie našich životů. Být přistěhovalcem znamená prožívat tragédii. "
Paralelní světy.

21.04.2025

Obálka knihy V zemi královny ze Sáby V zemi královny ze Sáby Zdeňka Marešová

Česká lékařka strávila v této zemi dva roky, poznala život tamních obyvatel, především žen,zazila politický převrat. Výsledkem je tato skvělá kniha.

17.04.2025

Obálka knihy Svaté kosti Svaté kosti Kathy Reichs

"Já vám povím, co by se stalo. Miliardy životů by byla vyrvana z kořenů. Rozvracena víra. Obrovská duchovní zkáza. Křesťanský svět by byl uvržen do krize. Ale tím by to neskončilo, doktorko Brennanova.At se vám to líbí nebo ne křesťanství je velice mocná politická a ekonomická síla. Zhroucení křesťanského světa by vedlo k celosvětovému otřesu a nestabilitě. K chaosu.
Západní civilizace by přišla o své kořeny. O tom všem jsem byl už tenkrát přesvědčen. A ještě víc jsem o tom přesvědčen dnes, když islámští extremisté prosazují svou novou odrůdu náboženského fanatismu. "
Skutečně by jedna fotografie kostry, neznámého člověka mohla vést k chaosu či rozpadu katolické církve, nebo je skutečnost poněkud prozaičtější?

14.04.2025

Obálka knihy Přeběhlík Přeběhlík Daniel Silva

Za deštivého londýnského večera cestou do šachového klubu beze stopy zmizí ruský přeběhlík Grigorij Bulganov. Kam a proč - to má zjistit agent Mossadu Gavriel Allon. Netuší, že ho čeká neuvěřitelně těžká mise, na jejímž konci bude muset obětovat to nejdražší, co by mohl mít.

14.04.2025

Obálka knihy Purpurový ibišek Purpurový ibišek Chimamanda Ngozi Adichie

Když patnáctiletá Kambili a její starší bratr přijímají pozvání tety Ifeomy, jsou nesmírně překvapení : V domě této univerzitní profesorky jde vše hladce, s humorem, nechybí ani zbožnost a úcta k tradicím. Sourozenci jsou zvyklí z domova na neustálý náboženský teror ze strany otce, katolického fanatika. Oba si rychle zvykají na odlišnou atmosféru tetina domu a jen neradi se vracejí k rodičům. Mezitím ale ale už schyluje k rodinné tragédii.........
Tatíček by zasloužil opravdu nakopat. Jinak skvělá kniha.

07.04.2025

Obálka knihy Pod skleněným zvonem Pod skleněným zvonem Sylvia Plath

Studentka Esther se cítí nejistě v novém světě dospělých, navíc má pocit, že přichází o svůj životní sen. To ji přivede k několika pokusům o sebevraždu..........
Výborná, ale dost depresivní kniha.

29.03.2025

Obálka knihy Už nejsem vaše dcera Už nejsem vaše dcera Karin Jäckel

Jita160 :
Aby ji člověk přečetl, musí mít sakra nervy.

27.03.2025

Obálka knihy Tajemství chrámové hory Tajemství chrámové hory Michael Byrnes

Skrývala krypta na Chrámové hoře skutečně ostatky Ježíše Krista? A pokud ano, co by to znamenalo nejen pro katolický svět? Vynikající thriller, jen si dovoluji upozornit na chybu v textu : Izraelské Galilejske jezero leží celé na území Izraele, tudíž nemá žádnou jordánskou stranu. Autor patrně myslel Mrtvé moře.

24.03.2025

Zavřít