Trest života

Trest života https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33819/mid_trest-zivota-ihN-33819.jpg 4 298 52

Rodinný život Gail Waltonové plyne téměř idylicky. Manželství s Jackem ji plně uspokojuje, s dětmi prožívá jen samé radosti. To vše se náhle zhroutí jako domeček z karet, když její mladší dcerku Cindy najdou v nedalekém parku, kde si s oblibou hrávala, zavražděnou. Gail se ve svém žalu uzavírá přede všemi. Ztrácí naději v policejní vyšetřování a rozhodne se vypátrat vraha své dcery na vlastní pěst. Když má pocit, že se blíží k cíli, koupí si zbraň...Sžíravý příběh psychicky týrané nevinné rodiny a matčiny touhy po pomstě graduje k překvapivému závěru...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Life penalty , 1984


více info...

Přidat komentář

Nofar197
22.03.2024 4 z 5

Když se šestiletá Cindy brutálně zavražděna v nedalekém parku, její matce Gail se zhroutí svět. Pátrání po pachateli hrůzného zločinu navíc zpočátku nevypadá přiliš povzbudivě. Gail se navíc potýká nejen s depresemi, ale hlavně se silným pocitem viny, že svou dceru nechala hrát si v parku samotnou. Devětkrát se nic nestalo, podesáté bohužel ano.....
Zdeptana Gail dochází k závěru, že jediným řešením bude odhalit vraha sama.......

micha-ella
18.10.2023 3 z 5

Autorka je neuvěřitelně pilná, kolik už napsala knížek! Tahle byla pro mne zbytečně doplňovaná vedlejšími příběhy a měla dost depresivní téma. Ale výborně psychologicky zpracované.
Katko, ty jí rozhodně nečti!


Adriena838772
15.10.2023 5 z 5

Tuhle knížku jsem už četla

Databáze.knih
18.05.2023 4 z 5

Sonda do nitra ženy, matky, která přišla o šesti letou dcerku; znásilněna, uškrcena. "Když tě ta zrůda zabila, zabila také mně." Všechno kolem sebe ničí. Posbírat střepy svého života, dokáže jen najde-li člověka, který je rozbil. Hledání je samozřejmě bezvýsledné, na konci svých sil sahá po zbrani; jako z jiného světa přichází zpráva "našli ho". Půl roku trvalo, než přišel soud, než přišel úsměv na její tváři, než přišel pocit, že opět vládne sama sebou, než přišel trest.....

katpas76
07.01.2022 4 z 5

Starší kniha mojí oblíbené autorky, která mi unikla, proto jsem ji četla teprve roky po jejím vydání. Vykreslení matčina zoufalství po brutální vraždě její malé dcery je perfektní. Dojemné, smutné, děsivé, nejspíš i pravdivé. Matčino (ne)přijetí této skutečnosti ji dovede ke konání, které se dá pochopit, i když může vyznívat ulítle a přehnaně.

evvva
27.10.2020 3 z 5

co napsat... situace, kterou by si nedokázal představit žádný z rodičů ani v tom nejděsivějším snu...a pak spousta úvah, plánů a úletů hlavní hrdinky, které by se zjednodušeně daly shrnout v jedno...že jí prostě hráblo a není se čemu divit. To, jak nakonec všechno vyřešila, je trochu z říše fantazie, ale jako rodič přijímám jako jediné možné řešení

Dáša0507
18.10.2020 3 z 5

Čtivá a dokázala mě vtáhnout do děje. Příběh matky,která přišla o dceru, je sám o sobě velmi citlivý a myslím, že pochody co vše se honilo matce v hlavě vystihla spisovatelka velmi dobře. Nemohla jsem se pomalu odtrhnout od knihy. Zhltla jsem ji za dva večery.

georginaa
27.09.2020 4 z 5

Každá máma která miluje své děti se bojí že se něco takového stane. Celou knihu jsem byla rozrušená a opravdu jsem prožívala strach, aby se mi nic takového nestalo. Gail jsem zcela chápala, že chtěla pomstít tak hrůzný čin. Konec mě fakt dostal.

Jack Bauer
30.08.2020 3 z 5

Druhá moje kniha od této autorky opět velice čtivá, ale příběh je takový rozvleklý. Pokud by to v dnešní bezpečnostní době bylo možné, zachoval bych se stejně, ve spravedlnost už dávno nevěřím.

megan35
03.05.2020 4 z 5

Přečtena za dva dny,děj byl svižný,jako matka jsem konec tušila.Psychologicky silné téma,kéž by se toto dělo jenom v knihách...

zimolka
10.09.2019 2 z 5

Toto je první kniha od této autorky,která mě zklamala.

pingu1
05.03.2019 4 z 5

Psychologická sonda do života matky, které zavraždí dítě. Silné, mrazivé, jako oddechovku bych to teda nenazvala ...

Dashow
19.11.2018 4 z 5

Od první kapitoly jsem věděla, že tuhle knížku jen tak z ruky nedám. Byla to moje první knížka od autorky, a rozhodně se pustím do dalších. Trochu mě nudila část, kdy se Gail bezcílně ubytovávala po penzionech, aniž by se cokoliv stalo - proto "jen" 4*

Adhara
19.09.2018 2 z 5

Asi najslabšia Fieldingová, ktorú som kedy čítala. Rozoberá pritom asi najsilnejšiu tému – príbeh matky, ktorej šesťročná dcérka bola znásilnená a zavraždená. Vrah sa nenašiel. Nie zápletka je však slabinou knihy – ňou sú stereotypné pasáže a dej plynúci odnikiaľ nikam. Rozoberá výnimočne iba jednu dejovú líniu a tou je postupné duševné rúcanie sa hlavnej hrdinky. Tá sa rozhodne vypátrať vraha na vlastnú päsť. Tu sa musím pousmiať nad naivnou predstavou, ako to pred rodinou tají: hrdinka každé ráno po odchode rodiny iba odloží zo stola a ustelie postele a potom hurá hľadať vraha. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že už po pár dňoch by sa rodinka brodila po pás v prachu.

Pozor, spoiler! Polícia ani hrdinka pri pátraní na vlastnú päsť sa k vrahovi nepribližujú. Napriek tomu jedna z postáv začína byť čím ďalej tým podozrivejšia. Knižku však úplne odpísal jej záver. Tesne predtým, ako sa hrdinka pokúsi spáchať samovraždu, ju zachráni Boh na stroji. Vrahom napokon nie je osoba, ku ktorej smerovali všetky náznaky a ktorá sa celý čas nevysvetliteľne podozrivo správala, ale postava, ktorá sa v deji zjavila len na niekoľkých posledných stránkach. Niežeby v živote nebolo bežné, že vrahom bol neznámy človek, ale v literatúre sa to tak nerobí. A nerobila to doteraz ani Fieldingová. Vrcholom je, že nájdením vraha sa zázračne vyriešia takmer všetky hrdinkine psychické a rodinné problémy. Palec dole.

Tylinka
29.05.2018 3 z 5

Od poloviny dost roztahané a přestože jsem chápala pocity a potřebu se pomstít, lezla mi Gail svým chováním k sobě i celé rodině na nervy. Konec byl očekávaný a těch 5 ran správných, já však dávám jen 3.

Aňule
13.02.2018 2 z 5

Kniha mě docela zklamala,.. slibný začátek a pak už se kniha strašně vlekla, měla jsem problém ji dočíst. Jinak její knihy miluju :)

Kerberos
27.08.2017 4 z 5

Velmi vážné téma ani si nechci představovat,že by se to stalo někomu koho znám.

Danago
19.08.2017 5 z 5

Gail je spokojená v manželství s Jackem a s dětmi prožívá jen samé radosti. To vše se rychle zhroutí, když její mladší dcerku Cindy najdou v nedalekém parku zavražděnou. Gail se uzavře přede všemi. Rozhodne se vypátrat vraha své dcery na vlastní pěst.
Toto je velice silný příběh . Gail jsem naprosto chápala . Její touha po pomstě mi přišla taky pochopitelná. Závěr je překvapením pro všechny. Mě se knížka líbila. Autorka je má oblíbená a ještě mě nezklamala.

klarence
23.03.2017 2 z 5

Druhá kniha od této autorky a měla jsem problém ji dočíst.. začátek slibný, pak jako by kniha byla zbytečně moc rozvleklá a nic moc se tam nedělo.. takže jsem se s ní docela trápila.. sice zajímaví téma, ale za mne kniha nic moc

romana0733
24.02.2017 1 z 5

Tuto autorku mám ráda, ale tato kniha mě zklamala. Pro mě to byla nuda. Nevím čim to bylo ale špatně se mi to četlo. Nic se tam pořadně nedělo, i několik stánek jsem přeskočila, jak to bylo nezáživné. Do čtení sem se musela nutit. I ten otevřeny konec mě zklamal.