Malá letní romance

Malá letní romance https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15658/mala-letni-romance-15658.jpg 3 14 6

Lehce načrtnutý příběh prvního citového okouzlení čtrnáctileté dívky. Tři prázdninové dny na chatě u řeky, které uberou něco z obdivu k otci a zažehnou dosud nepoznaný obdiv nový. Zfilmováno pod názvem Malé platní blues.

Přidat komentář

Nofar197
18.04.2024

Tak tuto milou četbu jsem objevila ve staré mamcine knihovně. Neříkám, že jde o nějaké převratné dílo na poli dívčích románku nebo prázdninové zamilovanosti, přesto nechybí příjemná atmosféra, kdy pražská dívka Jirka o ranním svítáním odchází lovit ryby, pomalu poznává o málo staršího Frantu,i otcovo tajemství. Ale čte se dobře, zejména zapůsobí lesní atmosféra nebo malé městečko.

moničina
08.10.2022 1 z 5

S filmom v hlavnej úlohe s mladučkou Andreou Čunderlíkovou to malo len málo spoločné. Dej nezáživný, správanie sa jednotlivých postáv znelo nedoveryhodne. A záver, žiadny.


sgjoli
13.03.2022 3 z 5

Možná jde o trochu naivní dívčí čtení, ale pokud čtenář hledá nějakou příjemnou jednohubku na jedno odpoledne, u které vypne a odpočine si, tohle by mohlo být fajn volbou. Určitě nečekejte nic převratného. Příběh je svým způsobem dost jednoduchý, přímočarý, nijak zvlášť hlubokomyslný. Ale je to fajn milá letní odpočinková záležitost, která na chvilku zabaví.

Gibis
16.07.2021 3 z 5

Tuhle kratičkou jednohubku jsem objevila v knihobudce na jednom malém vlakovém nádraží. A byla jsem zvědavá na dívčí román z pera Václava Čtvrtka, kterého mám spojeného spíše se známými pohádkami.
První půlka byla docela tajemná a nebýt názvu a označení "dívčí román" působilo by to na mě až lehce hororově :) Tajemství záhadného narušitele se ovšem brzy vyřešilo a zůstala opravdu malá letní romance, která na mě působila nostalgicky. Zkrátka z doby, kdy čtrnáctiletá děvčata ještě o lásce mnoho nevěděla :) Dneska už je všechno jinak.

ziriant
31.03.2021 3 z 5

Příjemná knížečka, která mi provoněla a ještě zintenzivnila první pořádný závan jara na konci letošní zimy. Škoda jen, že je ten konec tak useknutý.

Nočnípták
15.04.2020 3 z 5

Pár dní o prázdninách a co všechno prožije čtrnáctiletá Jiřka. Je to nejen příběh o vyrůstání z dětských střevíčků, ale i vyprávění o řece, rybách a lese. Milá a lehoučká četba.
Ten popis chaty u lesa a řeky - vždyť takhle přesně to vypadalo na chatě kde jsem trávila každé prázdniny.
Jsem moc ráda, že jsem příběh Jiřky objevila. Je mě tak blízký.

Ve věku, ve kterém četly kamarádky dívčí románky, mne mrzelo, že nejsem kluk. Podle toho také vypadala moje četba. To až teď občas doháním, co jsem zanedbala. Přečtu a doporučuju vnučce. Té druhé v pořadí. Ta první je po mně - čte klučičí knihy.