Tchyně a uzený...
kniha od: Simona Monyová (p)
KoupitKoupit eknihu
,,Netvrdím, že by se matkám mělo bránit v lásce k dětem. Říkám jen, že je lepší, když matky milují ještě někoho jiného", konstatuje R. Gary. Hrdinka knihy Tchyně a uzený ... si tento výrok ověřuje na vlastní kůži - bere si za muže jedináčka. Zaslouží si muž, který se ve čtyřiatřiceti nedokáže vzepřít své matce, manželku nebo jen soucit? Je snazší bojovat s opičí láskou, anebo s větrnými mlýny?...celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26250/big_tchyne-a-uzeny-PND-26250.jpg 4.1679Komentáře (139)
Kniha Tchyně a uzený...

Výborná kniha, není co vytknout. Rozhodně tohle není moje poslední kniha od této autorky

Přiznávám, že filmové zpracování, v němž excelovaly Libuše Svormova a Jitka Čvančarová,se mi líbilo víc než knížka, která byla ale také velmi dobrá.

Výborné, čtivé. Tak uvěřitelné, až z toho mrazí. Příběh mě pohltil, samozřejmě jsem fandila Sylvě a jejímu manželství. Doufala jsem v dobrý konec. Žila jsem Sylvin příběh, tlak mi stoupal při každém slovu, které tchyně vyřkla. Dialogy zcela opravdové.

Tchyně v této knize byla příšerná stejně jako chyba ve jméně písničky. Autorka dozajista měla na mysli Nothing Else Matters a nikoliv Nothing Else Mother. Jedná se o příjemné oddechové čtení, ale pouze v případě, že s takovou tchyní nebo manželem člověk nemá co do činění. Lituji ženy, které se v tom najdou, pak se kniha změní spíše v horor. Já se naštěstí „pouze“ docela dobře pobavila.

Tak toto bylo jako ze skutečného života. A i zde platí, že se ti vše jednou vrátí.

Knihy o rodinných vztazích mne moc neberou, zvláště když jsou plné sedánek, popíjení, pohřbů, těhotenství, rozmazlených dětiček a spousty řečí a hádek. Tak toto zde najdete v míře v ženských románech obvyklé. Také je zde nějaké to multi-kulti, jak se dnes nosí v západní literatuře. Není však vše tak kritiky hodné, docela jsem ocenil popis vývoje vztahů snachy a tchyně a tak podobně. Jistě se ale najdou další čtenáři, kteří ocení toto dílo více.
Doporučujeme

Štítky
humor zfilmováno partnerské vztahy matky a synové rodiče a děti rodinné vztahy nevěra pomsta humoristické romány
Autor a jeho další knihy
2013 | ![]() |
2011 | ![]() |
2003 | ![]() |
2006 | ![]() |
2005 | ![]() |
2011 | ![]() |
Kniha Tchyně a uzený... je v
Právě čtených | 2x |
Přečtených | 1203x |