Waldhans Waldhans komentáře u knih

☰ menu

World of Warcraft: Temní jezdci World of Warcraft: Temní jezdci Mike Costa

Nádherně nakresleno. Příběh mi nedovolil pustit knihu z ruky do té doby, než jsem ji nedočetl celou. Překlad chválím.

10.11.2023 5 z 5


World of Warcraft: Mág World of Warcraft: Mág Richard A. Knaak

Kresba moc hezká. Příběh napínavý a plný emocí. Přečteno jedním dechem. Na můj vkus příliš krátké.

10.11.2023 4 z 5


Selhala demokracie? Selhala demokracie? Niheer Dasandi

Zajímavé, stručné, informativní a hezky zpracované čtení. O politiku jsem se nikdy moc nezajímal a tahle kniha mi zábavnou formou dodala spoustu užitečných informací.

30.11.2022 4 z 5


Pět základních životních otázek Pět základních životních otázek James E. Ryan

Krátké, čtivé, milé a poučné. Takový typ knih mám rád. Přelouskal jsem ji celou během cesty letadlem na dovolenou, neočekával jsem nic extra a byl jsem příjemně překvapený.

Autor je učitel z vysoké školy, celkem milý chlápek s celkem zajímavým životním příběhem. Se všemi jeho názory a životními postoji úplně nesouhlasím, ale i tak se mi tahle kniha dost líbila.

23.07.2022 4 z 5


Hry bez hranic Hry bez hranic Michal Kašpárek

Kniha mě rozhodně zaujala. Čte se svižně, rozebírá neotřelá a zajímavá témata, obohatí o pár nových informací a místy rozesměje. Je to taková jednohubka, která se tváři být nenáročná, ale doopravdy tak nenáročná vlastně není, protože člověka sem tam donutí zamyslet se.
Jediný důvod, proč jsem si ji koupil, byl ten, že ji měli v knihkupectví skoro zadarmo a navzdory tomu, že mě názvem, obalem ani předmluvou nezaujala, bylo mi líto ji tam nechat ležet. Ze začátku jsem od toho nečekal absolutně nic a nakonec dávám 4 hvězdy, takže úspěch.

02.05.2022 4 z 5


World of Warcraft: Pokrevní přísaha World of Warcraft: Pokrevní přísaha kolektiv autorů

Pokud nejste fanouškem Warcraftu nebo minimálně fantasy, ani tento komiks neberte do rukou. V opačném případě můžu tenhle kousek těžce doporučit.

Komiksů ze světa Warcraft mám přečteno víc než dost a za sebe můžu říct, že vizuálně je toto dílo ze všech nejlepší. Kresby jsou opravdu nádherné a v akčních scénách se dá celkem slušně vyznat v porovnání s jinými díly. Příběh je fajn, doplní info z lore, místy pobaví nebo potěší.

26.04.2022 5 z 5


Síla správného okamžiku Síla správného okamžiku Michael Breus

Kniha obsahuje spoustu zajímavostí o lidském těle, vědě a psychologii. Já jsem se ve svém chronologickém typu dost poznal, některé věci jsem už věděl, jiné mi byly přínosem. Kdo se zajímá o biohacking, své zdraví, hubnutí, psychologii nebo prostě chce být o něco víc produktivní, určitě si tady najde své.

26.04.2022 3 z 5


Umění míru Umění míru John Stevens

Knížka je rozdělena na dvě poloviny. První část je prakticky životopis mistra Ueshiby, zbytek obsahuje jeho výroky, moudra a citáty, které během života buďto někam písemně zaznamenával a nebo chrlil na své okolí, převážně na žáky.
O pravdivosti první části knihy by se dalo místy polemizovat. Nemění to však nic na faktu, že byl Morihei bezmála velice zajímavý, inteligentní a moudrý člověk s velkým charakterem a nevšedním přístupem k životu a vnímáním světa. Druhá část je nacpaná desítkami citátů, které se sice někdy opakují, ale mnohdy by se daly i tesat do kamene.
Dílo mě sice neposadilo na zadek, ale po duchovní stránce rozhodně příjemně obohatilo. Dávám tomu 4 hvězdy a pokládám na poličku hned vedle Umění Války, ať to vypadá hezky na pohled. :-)

25.04.2022 4 z 5


10 tipů, jak prodloužit život o 10 let 10 tipů, jak prodloužit život o 10 let Bertil Marklund

Kniha je krátká, stručná, příjemně se čte a obsahuje zajímavé informace. Pár much má, ale jako celek je solidní. Doporučuji přečíst každému člověku, který se alespoň trochu zajímá o své zdraví.

11.04.2022 4 z 5


Leon Leon Roman Bureš

Knihu jsem si koupil pouze z toho důvodu, že ji měli v knihkupectví za extrémně směšnou cenu a mně se zalíbil obal. Jelikož dílo napsal český spisovatel, nečekal jsem od toho jako správný vlastenec absolutně nic světaborného. Pak jsem doma začal číst a úžasem hledím jak puk.
Je to neskutečně intenzivní řežba plná emocí, akce, testosteronu a vulgarismů. Čte se svižně, člověk hltá jednu stránku za druhou. Neobsahuje zbytečně moc detailů a rozhodně to není nuda.
Kdo dával v dějepisu pozor, nejspíš tuší, jak to celé dopadne, ale to je ve finále jedno, protože dílo jako takové opravdu stojí za přečtení.

06.04.2022 4 z 5


Duše démona Duše démona Richard A. Knaak

Druhé pokračování jedné z nejlepších fantasy trilogií, co znám. Jednoduše doporučuji. Warcraft fanouškům doporučuji obzvlášť.

06.04.2022 5 z 5


Noc draka Noc draka Richard A. Knaak

Přečteno jedním dechem, kdo má rád Warcraft, přijde si na své.

06.04.2022 5 z 5


Rozdělení Rozdělení Richard A. Knaak

Za mě jedna z nejlepších fantasy trilogií, které vůbec existují. Warcraftovým fanouškům doporučuji.

06.04.2022 5 z 5


Studna věčnosti Studna věčnosti Richard A. Knaak

Řežba, fantasy, warcraft, kouzla, fantasy, warcraft, řežba a zase kouzla. Kdo je fanouškem Warcraftu stejně jako já, ten z knihy bude nadšený.

06.04.2022 5 z 5


Příliv temnoty Příliv temnoty Aaron Rosenberg

Kniha má tunu akce, je to řežba jak prase, zkrátka Warcraft jak ho známe a jak ho máme rádi. Na nobelovku za literaturu to sice není, ale pro skalní fanoušky je to super knížka, která se dá přelouskat během pár večerů.

06.04.2022 5 z 5


Za temným portálem Za temným portálem Christie Golden

Jakožto hráč WoWka jsem si tuhle knihu náramně užil, Christie Golden nezklame. Doporučuji ovšem pouze fanouškům Warcraftu.

06.04.2022 5 z 5


Den draka Den draka Richard A. Knaak

Jako zarytý fanoušek Warcraftu dávám Rhoninovi a jeho dobrodružství 4/5 hvězd, děj mě kapku zklamal, ale i tak jsem si to užil. Doporučuji ovšem pouze lidem, kteří o Warcraftu už něco vědí, protože pro "laiky" může být kniha méně přínosná.

06.04.2022 4 z 5


Potřebujete víc peněz Potřebujete víc peněz Manero Matt

Jedna z těch nadprůměrných knih o finanční gramotnosti. Ačkoliv jsem nesouhlasil se vším, co autor psal, rozhodně mi četba přinesla několik důležitých poznatků a tipů, za které děkuji. Dávám 4/5.

04.04.2022 4 z 5


Poslední strážce Poslední strážce Jeff Grubb

Super kniha o Medivhovi a Khadgarovi. Jako fanoušek hry rozhodně doporučuji všem hráčům, kteří se zajímají o WoW lore. Kdo má rád film Warcraft, ten bude četbou dvakrát tolik potěšen.

25.03.2022 5 z 5


World of Warcraft: Kniha třetí World of Warcraft: Kniha třetí Walter Simonson

Ze čtyřdílné série je dějově tenhle díl zaručeně nejlepší. Kresby jsou nádherné.

25.03.2022 5 z 5