Selhala demokracie?

Selhala demokracie? https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383019/bmid_selhala-demokracie-Qks-383019.jpg 3 28 4

Stojíme před klíčovou otázkou: Selhala demokracie? Odpověď má pro nás hluboké důsledky. Žádný jiný politický systém totiž nepřinesl lidem tolik volnosti, svobody a stability. Přesto se ale v současnosti všude ve světě roste moc nacionalistických skupin a volání po diktátorech. Kde končí hranice demokracie a blíží se konec demokratických politiků?... celý text

Literatura faktu Literatura naučná Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

Has Democracy Failed? , 2018


více info...

Přidat komentář

Emik87
17.02.2024 4 z 5

Knížka poskytuje spoustu informací originálním způsobem. Vhled do problematiky je neobvyklý, ale velmi přesný. Jednu hvězdu ubírám za to, jak je upravený text. To mi nesedlo.

B-artX
08.12.2022 3 z 5

Knížka přináší zajímavé info a věnuje je hrozně fajn tématům, ale ve finále to nemá ten přesah, který by to potřebovalo. Autor nezvládá obratně kritizovat autoritativní systémy a jeho obrana demokracie v závěru působí jako "Demokracie prostě lepší". Argumentace působí trochu fádně- myslím, že to je hlavně problém toho, že demokracie mimo USA není tak zažitý systém a proto o ní nemáme tolik konkrétních dat. Autor si ukousl moc velké sousto s tak komplexním tématem. Chybí tomu jasné postupy, jak se vyvarovat populistům, autoritářům a extremistům, chybí mi jasná kritika a kvalitní argumentace. Čte se to pěkně, ale knížka je až moc populárně naučná, pro studenty Zš a menších ročníků Sš ale může fungovat.


Waldhans
30.11.2022 4 z 5

Zajímavé, stručné, informativní a hezky zpracované čtení. O politiku jsem se nikdy moc nezajímal a tahle kniha mi zábavnou formou dodala spoustu užitečných informací.

kristyna4414
06.01.2019 4 z 5

Velmi originálně (a podle mě i pěkně) graficky zpracovaná kniha, poskytující základní přehled dějin demokracie. Čte se rychle a zábavně, ale postrádá hloubku, takže pokud Vás něco více zaujme, budete muset googlit. Koneckonců nepředpokládám, že to bylo zamýšleno jinak, 140 stran je 140 stran.

Štítky knihy

demokracie svoboda nacionalismus diktatura

Autorovy knížky

2018  69%Selhala demokracie?

Kniha Selhala demokracie? je v

Právě čtených1x
Přečtených31x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce23x
Chystám se číst10x
Chci si koupit3x