World of Warcraft: Pokrevní přísaha

World of Warcraft: Pokrevní přísaha https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488969/bmid_world-of-warcraft-pokrevni-prisaha-pNV-488969.jpg 4 29 10

V hlubinách Maraudonu se cosi probouzí. Cosi zlovolného. Čeho se kentauři bojí víc než armád Hordy? Scenárista Doug Warner a kreslíř Jheremy Raapack v příběhu World of Wacraft: Pokrevní přísaha přicházejí s vyprávěním o malé skupině nesourodých hrdinů, která se musí spojit a naučit přijmout své rozdíly, pokud má zachránit svět před ohromnou válečnou mašinerií kentaurů odhodlaných ovládnout celý Azeroth.... celý text

Žánr:
Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

World of Warcraft: Bloodsworn


více info...

Přidat komentář

Atlantis
16.01.2023 3 z 5

Když dočtete na konec komiksu, tak zjistíte, že příběh ještě docela vydatně pokračuje, ale ani jedna ze zmíněných knih či komiksů nevyšla česky. Není to škoda? Nebo spíš zbytečnost? Proč vytrhávat kus jednoho příběhu, když je kolem hromada dalších věcí, které nikdy český čtenář nezjistí? Nemluvě o tom, že Cataclysma je dnes ve WoWku prakticky zapomenutá věc.
Jinak je vše takový standard. Slušná kresba, přijatelný příběh, adekvátní postavy. Ale ty skoky v ději bolí, boje jsou občas nepřehledné a překlad je přinejmenším sporný.

Elegones
23.10.2022 3 z 5

Komiks ze světa Warcraft zaměřený na Hordu s pěknou barevnou kresbou. Děj se odehrává v období Cataclysmu. Ze začátku vyprávění děj rychle skáče z jedné postavy na druhou a je to dost zmatené. Celkově strašně průměrné, neurazí ale ani nenadchne. Font použitý v úvodu knihy je otřesný.


KájaKoxík
14.10.2022 5 z 5

Tak tohle si nechám líbit. 5 z 5
Krásné grafické zpracování a úžasné kresby.
Oceňuji představení jednotlivých postav na začátku, díky tomu jsou jejich chování a motivy dobře pochopitelné.
Osobně miluju WoW, ale jen do WotLK, takže tohle lore už neznám. Bylo super se vrátit do doby, kdy jsem hrála den co den a přesně tento příběh mne naprosto vtáhl. Dokonce přemýšlím, že zase začnu hrát. Až tak je to dobrý díl, četla jsem i pár dalších komiksů ze světa WoW a tento se mi zdá zatím nejlepší.

instageek_cz
26.09.2022 4 z 5

V první řadě musím říct, že se mi kniha dostala do rukou čistě shodou okolností. Nejsem znalec Warcraftu, ani jsem nikdy nepařil „WoWko“. Jenom jsem kdysi dávno chvíli hrál Warcraft III, ale to bylo sotva pár dní a pamatuju si odtud pouze hrdinu jménem Arthas. Ten se v Pokrevní přísaze neobjeví (škoda, doufal jsem v něj:)) ), jinak tu však o klasické orky a další fantasy tvory všeho druhu není nouze. Vůbec nevadilo, že neznám spletitou historii znesvářených rodů a ras, tahle řezničina mě bavila i tak.

Je to dost akční, přímočaré čtení a věřím, že fandové Warcraftu si z příběhu odnesli i nějaké hlubší dojmy. Protože informací o postavách a jejich minulosti tu máme spoustu a jak už jsem zmiňoval, netuším, co všechno předcházelo zdejšímu drsnému střetu, ani jak velkým a zásadním vyvrcholením jsou některé události. Každopádně jsem se nenudil, takže tenhle kousek doporučuji i dalším úplným „warcraftím“ nováčkům, stejně jako fanouškům fantasy se spoustou obřích sekyr a magie obecně!:)

Hodnocení: 7/10

PS: Mé další recenze i na filmy a knihy najdete na Instagramu, profil instageek_cz

MinaHawke
22.05.2022 4 z 5

Mě se na komiksu líbil příběh i kresba.

Waldhans
26.04.2022 5 z 5

Pokud nejste fanouškem Warcraftu nebo minimálně fantasy, ani tento komiks neberte do rukou. V opačném případě můžu tenhle kousek těžce doporučit.

Komiksů ze světa Warcraft mám přečteno víc než dost a za sebe můžu říct, že vizuálně je toto dílo ze všech nejlepší. Kresby jsou opravdu nádherné a v akčních scénách se dá celkem slušně vyznat v porovnání s jinými díly. Příběh je fajn, doplní info z lore, místy pobaví nebo potěší.

GoodGames
11.04.2022 3 z 5

Pokrevní přísaha rozhodne poteší fanúšikov sveta Warcraftu. Je tu viacero rás, miest a dej je dostatočne akčný a plný stretov, pri ktorých lietajú odseknuté končatiny vzduchom. Scenárista však na môj vkus až príliš skákal z miesta na miesto a do komiksu napchal možno až príliš veľa postáv. Z jednej strany je to zaujímavé a aj vizuálne atraktívne, ale na druhej strane zasa majú niektoré postavy príliš málo priestoru.

robin9739
10.04.2022 3 z 5

Komiks mě bavil, má úžasnou moderní kresbu, která se velmi pevně drží kanónu Warcraftu. Grafický je na vysoké úrovni. Komiks má po vizuální stránce vše, co má dobrý komiks mít. Dobře umístěné bubliny, velké jedno a dvou stránkové kresby, které jsou plné ohně magie a krve.

Závěrem, jedná se o dobrou Warcraft týmovku, kde najdeme spoustu osobitých a známých postav. Dohromady tvoří zajímavou skupinu. Bohužel, nám příběh nepřináší nic nového či nečekaného, jedná se prostě o výplň a rozšíření WoW universa. Grafická stránka je super, ale také zde nenajdeme nějaký originální vizuální nápady nebo něco co jsem jinde neviděl. Prostě dobrý komiks ze zajímavého světa.

Nanaho
09.04.2022 4 z 5

Za začátku trochu trvá dostat se do příběhu, ale pak je to povedené a uspokojivé. Připomenutí síly přátelství a odvážného srdce. Kresba je moc povedená, to jsem si užíval nejvíce.

KubaHanzelin
15.03.2022 3 z 5

Příjemná jednohubka ze světa Warcraftu, která neurazí, ale ani neoslní, příběh není žádný majstrštyk, ale rozšiřuje příběh Cataclysmu okolo tehdejší nesourodosti Hordy a rozpínavosti kentaurů. Dojde tu na spoustu klišé, které jsem s klidem odpustit, protože toto není žádná vrcholová literatura.
Kresba byla překvapivě na Warcraft komiks jiná, než jsem zvyklý, ale dobře sedla:)