veronika6268 veronika6268 komentáře u knih

☰ menu

Ti, kterým se narodíš Ti, kterým se narodíš Alžběta Bublanová

Od knížky jsem vlastně čekala to, co naplnila v 1. Kapitole. Zasmála jsem se skvěle a nahlas, ale teprve druhá část mě dostala. Za mě osobně mnohem zajímavější a přínosnější než část první. Na třetí si asi nejvíc cením toho, že přišlo definitivní propojení. Od konce bych zase čekala trochu něco jiného, možná víc. Ale po hodně dlouhé době i řadě zvučnějších autorů, kniha, která mě nutila číst dál, překvapovala a kterou nepošlu dál, protože si ji chci přečíst znovu. Nebo možná podtrhat některé pasáže, které pro mě mají hodnotu. Už vybírám další díla od autorky. :)

04.01.2024 5 z 5


Pravda Pravda Melanie Raabe

Pro mě po dlouhé době skvělá vypointovaná kniha, která nedopadla předvídatelně, od první stránky se četla dobře a lákalo mě to číst dál.

12.10.2023 5 z 5


Proč jsme tak naštvané? Proč jsme tak naštvané? Šárka Homfray

Klíčová kniha pro generaci mladých dospělých a dospívajících pro pospojování souvislosti naší společnosti a současně příležitost s nevyhovujícími body začít něco dělat. Třeba tím se nepodvolit společenskému a individuálnímu rodinnému nátlaku.

Otevřít oči může kniha úplně všem!

Hvězdičku ubírám za někdy zdlouhavé kapitoly, které utíkají od tématu k jiným společenským problémům, u nichž osobně nevidím příliš velkou spojitost.

17.09.2023 4 z 5


Zbožňuju tě navždy Zbožňuju tě navždy Veronika Rei

(SPOILER) Oceňuji zejména schopnost autorky vtáhnout čtenáře do děje. Byť se vyvarovala dlouhých popisných pasáží, tak nějak po dočtení přesně vím, jak vypadal byt jejího kluka, zkoušky orchestru a jak skvělá musela být španělská kamarádka.

Trefně zachycuje momenty trochu naivní, snaživé a upřímné milé ženy, která chce udělat maximum pro to, aby vztah vyšel. Kniha postupně odkrývá řadu náznaků, u nichž může čtenář vidět, kudy cesta asi nepovede.

17.09.2023 4 z 5


Chuť prázdna Chuť prázdna Barbora Adamcová

Od knihy jsme měla vyšší očekávání. Text neplynul, četl se těžce, přímé řeči působí těžkopádně. Autorka se dopouští běžných chyb začátečníka, je patrné, že není vypsaná. Autenticky to působí v deníkových zápiscích, jinak kostrbaté věty znesnadňují čtení. Styl psaní mi připomíná mé osobní staré povídky z doby, kdy jsem v dospívání začínala psát. Trochu neuvěřitelný mi připadá i svět hlavní postavy (byť jsem autorčina vrstevnice), ve kterém si Anna chodí do posilovny jak se jí chce a uniká to třeba realitě financování takového koníčku pro 15letou slečnu.

Knihu je možné doporučit možná pro věkovou kategorii 12-17. Jedna poutavá promluva vytažená na obálku je bohužel silnější než kniha samotná. Pro mě je toto důkaz, že se dnes vydává příliš knih zjevně bez dostatečné péče editora a zkušeného redaktora, to jde na vrub Euromedii.

17.09.2023 2 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Čekala jsem mnohem více o Kodani, méně stran v duchu 50 odstínů šedé. Možná je to mnou, která si odvykla číst romantické knihy pro ženy, ale nečekala jsem, že polovina knihy bude o naivní mladé zamilované dívce a popisovat její pocity i sexuální zážitky. V knize mi to extrémně vadilo. Příběh za mě byl vážně příliš přímočarý, jednoduchý, bez přidaného smyslu. Možná za to může příliš vysoké očekávání. Alespoň mám ale jasno, že další knihy autorky mohu vynechat. :)

12.02.2022 2 z 5


Hlavně na to nemysli Hlavně na to nemysli Iva Hadj Moussa

Kniha mě bohužel zklamala. Zvládla jsem slabou první polovinu, ale dál už mě to příliš nudilo. Jakoby se náhle styl psaní změnil. Povídky začaly působit křečovitě, dialogy prázdně a nereálně. Nenašla jsem motivaci knihu dočíst.

27.01.2022 2 z 5


Normální šílenství Normální šílenství Jiří Pasz

Osobně jsem byla trochu zklamaná tím, že v knize nebyly hlouběji obsaženy úzkostné poruchy. Je zde sice kapitola o panických atakách, nicméně to není to stejné a bohužel mi tu tato část velmi chybí. V případě jiných diagnóz je to však skvěle a podrobně zpracované.

11.09.2021 3 z 5


Balíček Balíček Sebastian Fitzek

Knize silně pomohl konec, jinak byl příběh relativně táhlý, chvílemi bez vývoje. Opět podobná tématika jako například V pasti lží.
Sledujeme zmatek hlavního hrdiny a i pro čtenáře je složité tipnout, jaká je realita, co se zdá, kdo za co může. :)

03.07.2019 4 z 5


Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Já byla trochu zklamaná. Příběh mi přišel ve stejném duchu jako Za zavřenými dveřmi, ale pro mě mnohem slabší, méně čtivý, méně důvěryhodný. Pokud čtenář nemá nastavenou laťku úplně vysoko, je to dobrá kniha. :)

03.07.2019 4 z 5


Zpocená záda Zpocená záda Sára Saudková

Kniha mě zpočátku bavila svými erotickými scénami, těch ale začalo nezábavně přibývat. Střídaly se se zdlouhavými popisy běžných dní, které mě jako ženu nezaujaly.

Surovost a sexuchtivost vždy všude s každou a hlavně ne s vlastní ženou mi vzala zbytek iluzí o mužích a fungování dlouhodobého vztahu. Otázkou ale je, jak doopravdy autorka jako žena může do opravdové mužské reality vidět?! Hlavní hrdina si dost protiřečil. Svou ženu vykresloval jako velmi nechutnou a nepřitažlivou bytost, ale s jakousi zvráceností se v tom vyžíval a sex s ní chtěl. Když ho chtěla ona s ním, byl otrávený a znechucený. Nedávalo to moc smysl.

Asi jsem nebyla cílovou skupinou, i když jsem se na knihu hodně těšila. možná bude bavit ženy, které chtějí utvrdit v tom, že všichni muži jsou (slušně řečeno) strašní nebo muže, kteří si chtějí honit ego.

370 stran bylo moc. Na 150 by to mohlo být docela vzrušující, rychlé a napínavé čtení. 370 je ztráta času. Bohužel. A to i přesto, že druhá kniha Déšť Sáry Saudkové se mi líbila. Ale přílišná snaha o hrubost, dlouhé popisy a přirovnání jsou v obou knihách.

15.02.2019 1 z 5


V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Kniha sice napínavá je, ale oproti autorčině prvotině podstatně slabší. Děj se nepříjemně táhne, dal by se asi zkrátit na dvě třetiny, ne-li na polovinu. Ale mrazivé napětí a tlak na hrudi kniha umí... :-)

01.02.2019 4 z 5


Bez jablka Bez jablka Miloš Říha

Texty jsou vtipné a dobře se čte.

03.12.2018 4 z 5


Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Děj je naprosto jednoduchý, pravděpodobně nemůže ani moc překvapit. Co na knize ale cením nejvíc jsou úvahy a hluboké myšlenky, které vyznívají nejvíce ve starém překladu. Nový překlad už dle mého názoru jde hodně mimo techniku FItzgeraldova psaní.

02.12.2018 4 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Naprosto skvělé s velmi překvapivým závěrem. Na ty je zřejmě autorka opravdu machr. :)

02.12.2018 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Dokonale napínavé, čtivé, svižné a se zajímavými zvraty v ději. O konci ani nemluvě. Mohu doporučit, pokud se chcete trochu bát, nechat srdce tlouci o něco rychleji a na pár hodin úplně zapomenout na svůj vlastní svět. Tohle vás pohltí.

02.12.2018 5 z 5


Dopis Dopis Kathryn Hughes

Možná trochu moc postav, trochu moc komplikací a trochu moc happyendů, ale děj šel svižně a až na některé příliš dlouhé popisné pasáže (které jsem přeskakovala) byla kniha napínavá. Přečetla jsem za pár hodin.

02.12.2018 4 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

První dvě tři kapitoly mi trvalo se dostat do děje, ale ten potom plynul. Kniha byla čtivá, přečetla jsem ji za jeden večer, protože jsem se nemohla dočkat, jak příběh skončí. Přesně to očekávám do skvělé knihy. :)

02.12.2018 5 z 5