verindela1 verindela1 komentáře u knih

☰ menu

Třešně v rumu Třešně v rumu Michaela Janečková

Perfektní čtení, líbí se mi styl autorky a závěrem mě zaujala i myšlenka pochopení generace tíhnoucí k socialismu, respektive k důvodu a příčině, která je k tomu vede.

22.05.2022 5 z 5


Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Tuto knihu jsem měla číst v pubertě. Kniha je o mravní výchově. Čtivá. Líbila se mi. Dokonce jsem našla par zajímavých myšlenek. Dám jednou přečíst dětem.

13.02.2021 5 z 5


S láskou o dětském spánku S láskou o dětském spánku Lenka Medvecová Tinková

Naprosto perfektní kniha. Pokud si z ní člověk neodnese tipy a rady, jak na dětský spánek, tak si odnese alespoň uklidnění že něco dělá správně. Zároveň nás autorka přesvědčivě vyjme že stereotypů a metod, které nám vtloukají do hlavy starší generace a které stejně nefungují.

13.02.2021 5 z 5


Jíst, meditovat, milovat Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert

V knize jsem našla spoustu myšlenek, které mne zaujaly a nad kterými jsem se pak mohla zamyslet. Jinak to pro mne byl exkurz do cizí hlavy a cizích problémů, což mne moc neuchvatilo. Některé části šly zdlouhavé.

13.02.2021 2 z 5


Pohyby ledu Pohyby ledu A. Gravensteen

Stručně bych řekla, že mě velmi zaujal styl psaní autora. Některé věty jsem četla i několikrát, jak byly krásně poskládané svým slovosledem i významem a kontextem. Současně styl psaní řetězením myšlenkových pochodů (asociací) hlavní postavy jsou mi hodně sympatické. Někdy jsem měla dojem, ze bych to řekla stejně. O glaciologii sice po přečtení této knihy nevím více než jsem věděla předtím, ale zase je to originální téma. Závěr se mi zdál rychlejší, ale když si člověk dá prostor na promyšlení, tak bude spokojený. Určitě bych se vrhla na další autorovu knihu. Ale kniha rozhodně není pro každého, ale za mě perfektní.

15.12.2019 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Kniha má velmi smutný a zajímavý příběh. První polovina knihy se ale neskutečně táhne, až za půlkou se to zlepší v okamžiku kdy se skládačka příběhu dává dohromady jako puzzle. Četla jsem však knihy tohoto žánru, které jsou dle mého názoru zpracované lepe. Půl knihy se nudit a až druhou půlku něco přečíst nemůže posunout knihu k lepšímu hodnocení.

02.05.2019 3 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Perfektní klasika. K zamyšlení plná metafor a kontrastů odrážející tehdejší dobu.

18.04.2019 4 z 5


Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Výborná kniha od které jsem se nemohla odtrhnout. I když měla některé pasáže zdlouhavější a více popisné, hodnotím to pozitivně, protože člověka to trochu přibrzdí při čtení a vede ho to k zamyšlení a vcítění se do okamžiku a místa. Zaujalo mne i začínání kapitol bez jmen postav. Ať je příběh zcela pravdivý nebo nikoli, rozhodně je krásně napsaný.

18.04.2019 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Kniha byla zajímavá, ale neustálé změny příběhů a jmen. Dost jsem se v ní ztrácela a teď bych nebyla schopná říct o čem jednotlivé příběhy byly. Asi bych musela přečíst znovu ale na tolik mě to zase nezaujalo.

07.04.2019 2 z 5


Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari Robin S. Sharma

Dá se říct, že něco jako učebnice nebo návod na život. Je třeba brát s nadhledem. Spoustu myšlenek k zamyšlení.

07.04.2019 4 z 5


Alchymista Alchymista Paulo Coelho

V této knize si každý najde své. Příběh je zajímavý a je v něm spoustu myšlenek. Hlavní je jít si za svým cílem. Je na každém, aby si zhodnotil, zda mu kniha něco přinese nebo ne. Rozhodně se čte rychle, takže stojí za přečtení.

07.04.2019 3 z 5


Oba na konci zemřou Oba na konci zemřou Adam Silvera

Perfektní kniha na zamyšlení. Příběh není to nejhlavnější, ale ten nápad perfektní.

05.03.2019 5 z 5