ValiPages ValiPages komentáře u knih

☰ menu

Vendeta Vendeta Catherine Doyle

Quindi, questo libro è stato davvero una manna dal cielo! Tak tohle bylo fakt boží! Tuhle knížku jsem si fakt užila na 100 %. K téhle knížce nejde nic říct. Tohle je prostě ten typ knížky, u kterého stačí si jednou přečíst anotaci a už víte, že to bude pecka. Užívala jsem si každou stránku a nedokázala jsem dělat prakticky nic jiného než číst :). Bratři Falconovi byli prostě boží. Ačkoli jsem byla celou dobu rozhodně team Nico, tak jak přemýšlím, tak si najednou nejsem tak jistá, jestli se spíš neobracím do teamu Luca :). Knížka má za mě takovou tu super letní atmosféru prolínající detektivku, u které vás mrazí. Úplně jsem neplánovala se v poslední době učit italsky, ale po dočtení knížky si myslím, že bych se už nejspíš domluvila. No, hlavně těmi důležitými slovy, které tam zazněly :). Ale hrozně mě bavilo a přišlo nápadité, jak autorka prolínala italštinu s normálním jazykem. Moc nedokážu pochopit, že to psala stejná autorka jako Korunní princezny. No ve shrnutí, to bylo opravdu topka a stala se mou srdcovkou a už se třesu a těším na další díl.
P.S. Luca si nedokážu představit prostě jinak než jako Timothée Chalamet. A potřebuju jít koupit celý nový balíček lepítek. Zase :).
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mou recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mou recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

24.04.2024 5 z 5


Smrtící vzdělání Smrtící vzdělání Naomi Novik

No, plánovala jsem jí dát spíše tři hvězdičky, ale ten konec to vylepšil. Tuhle knížku jsem kupovala, když jsem vlastně jen věděla, že je o nějaké škole a že jsou tam čarodějové. Bylo pro mě docela těžké si zvyknout na to, že prostě jde hlavní hrdinka a najednou na ni zaútočí nějaká příšera. Věc, která mi úplně nejvíc vadila na téhle knížce, byla El. Nebo spíš ne, že by mi doslova vadila, líbilo se mi, že nebyla dokonalá, ale na druhou stranu si myslím, že to autorka trochu přehnala. Chápu, že když někdo žije v takových podmínkách a nemá tak silné nervy, tak se občas trochu rozlobí, ale tohle bylo až moc. El se reálně rozlobila na každé druhé stránce, hlavně kvůli nesmyslům. Ale jinak se mi knížka líbila. Celou situaci vylepšoval samozřejmě Orion.:)
Časem si určitě přečtu i ostatní díly.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mou recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mou recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji. :)

16.04.2024 3 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

Upřímně, mě tahle knížka dost zklamala, nebo ne úplně zklamala, ale jakou má pověst a to všechno, tak jsem čekala něco jiného. Přijde mi, že ačkoli to má okolo čtyři sta stránek, tak se tam vlastně nic moc zajímavého nestalo. Ale fakt velký plus je, že to rychle uteklo. Taky se mi líbilo, že to bylo propojené i s lidským světem a ne jenom s tím kouzelným. Samozřejmě tu máme takovou tu hrdinku, která se pouští do každého nebezpečí a nic jí v tom nezabrání. Někdy mi přišlo, že byla paličatá až moc. Zvláštní bylo, že skoro na každé stránce říkala, že je pořád v pozoru, a přesto mi některé věci došly mnohem dřív než jí, přitom to měla celé před nosem, tak úplně nevím, jak to myslela :)
Ale je to prostě taková ta fantasy, u které se nemusí přemýšlet a přitom se u ní odpočine.
Do druhého dílu se určitě pustím, protože všichni říkají, že je lepší, a taky ten první díl skončil fakt dobře :)
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

12.04.2024 3 z 5


Nezkrotná říše Nezkrotná říše Stacey Marie Brown

Upřímně, když jsem tuhle knížku začínala číst, vůbec jsem nečekala, že k ní budu psát nějakou takovou podobnou recenzi jako teď. Jednička mě vůbec nebavila. Přišla mi nudná, nezajímavá a prostě mi vůbec nesedla. Takže jsem neměla v plánu si přečíst další díl, ale potom, co jsem zjistila, že už za chvíli vyjde třetí a znovu si prohlídla ty úchvatné obálky, tak jsem si řekla, že tomu dám druhou šanci. Jsem hrozně ráda, že jsem to udělala! Druhý díl mě bavil od první stránky do poslední. Stránky mi klouzaly mezi prstama a za pár dní jsem ji měla přečtenou.
Dvojka byla mnohem akčnější a tajemnější. Zároveň tam bylo hodně překvapení. Hrozně se mi líbilo, jak tam nebyla skoro žádná postava zbytečná, co se týče jedničky. :) Hrozně bych si přála už zjistit ve třetím dílu, co je Brexley zač. A ten konec?! Upřímně, na trojku se už hodně těším! :)
P.S. Co ten Warwick s tou motorkou pořád má?!
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mou recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mou recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji. :)

17.03.2024 4 z 5


Jak přežít vlastní vraždu Jak přežít vlastní vraždu Danielle Valentine

Malý spoiler!
No, k téhle knížce nejde říct nic jiného než ,,ty jo! Úplně mě dostala a nepustila. Ze začátku jsem se bála, protože k téhle knížce nebyla zatím žádná recenze. (Tak trochu jsem si říkala, že bude tak hrozná, že se nikomu k ní nechce napsat tak hroznou recenzi:) Ale bála jsem se naprosto zbytečně. Byla opravdu úžasná! Hrozně se mi líbilo, jak se to vlastně všechno stalo ani ne za deset hodin a pořád se něco dělo. (Taky bylo boží, že se to stalo všechno v noci a na podzim:) Ale úplně nejvíc se mi líbilo, jak Alice věděla úplně všechno o hororech. Ty její poznámky k ději byly fakt vtipný. (K těm větám si nejsem jistá, jestli jsou úplně přesný, protože to píšu z hlavy.) Třeba: ,,Teď je ten moment, jak všichni za obrazovkou křičí, aby tam nechodila nebo ,,Teď by kamera zamířila na naše obličeje a sledovala naše výrazy. Upřímně, ať jsem četla už docela dost detektivek, tak u téhle mě vážně mrazilo. Myslím si, že autorka umí vážně skvěle psát. JEDINOU výtku mám k tomu vrahu. Ježiši, jak může být vůbec ta Alice tak hloupá?! Natož, jak měla super nastudované všechny horory, tak tohle jí krapet uniklo. Ten vrah byl tak zjevný už od čtvrtiny knížky. Stejně ten moment, jak se tam objevil, byl nejlepší z celé knížky:)
URČITĚ DOPORUČUJI!!!
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

03.03.2024 5 z 5


Koláč s kapkou jedu Koláč s kapkou jedu Alan Bradley

No, upřímně, knihu jsme měli v povinné školní četbě, jinak bych si knihu asi nepřečetla. Ale vlastně se mi líbila. Hrozně se mi líbila taková ta anglická atmosféra. Na druhou stranu zase nevím, jestli se všem bude líbit, protože mi přijde, že by ji mladší děti asi tak moc nepochopily. Co si ale budeme - vrah mi přišel jako vrah od prvního okamžiku, kdy se tam objevil. Líbilo se mi, jak autor zasadil do příběhu chemii a filatelisty, že to nebyla úplně ta klasická anglická detektivka. Ale musím se přiznat, že se mi asi na knížce líbí úplně nejvíc obálka knížky.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mou recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mou recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

03.03.2024 4 z 5


Křiváci Křiváci Maureen Johnson

No, knížka se mi líbila, ale s čistým srdcem jí nemůžu dát pět hvězdiček. Knížka byla za mě skvěle napsaná, tak jako hravě. Skvěle se četla a měla jsem ji za pár dní přečtenou. Nejradši bych také chodila na takovou školu jako je Ellinghamova Akademie. Ale to asi nejsem jediná :)
Líbilo se mi, jak na školu chodili úplně odlišní lidé. Líbilo se mi, jak každý měl svůj osobitý styl a koníčka. Jediná věc, která mi na knížce vadila, byla ta, že se považuje za detektivku. Protože za mě té detektivky v knížce bylo opravdu malé procento. Stivie sice byla kriminalistikou posedlá a vlastně se celý děj kolem vraždy točil, ale stejně bych to neřadila úplně mezi detektivky. Nemluvě o tom, že se tam vůbec nic nevyřešilo, spíš naopak jenom otevřelo :) Ale i tak se mi z větší části líbila a už se moc těším na další díl.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mou recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mou recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

19.02.2024 4 z 5


Falešné růže Falešné růže Jessica S. Olson

Tak tahle knížka byla vážně bomba. Ani nevím, proč jsem od ní měla velká očekávání, ale vůbec mě tahle knížka nezklamala. Spíše naopak. Knížka mi přijde opravdu hodně dobře napsaná. Byla skvěle zpracovaná, co se týče detektivky i fantazie. Užívala jsem si každou stránku. Všechny postavy byly naprosto boží, hlavně Myra, Lucy, August a Vincent. Bylo super, jak to autorka měla promyšlené, hlavně co se týkalo mágů a jejich spojení s malováním. Někdy mi bylo opravdu hodně líto Myry a Lucy, ale zase se mi hrozně líbilo sesterské pouto mezi nimi. Jako sestra bych se nad sebou asi měla zamyslet. :)
Co se týče vraha, tak si myslím, že ačkoliv bylo zpracování na obě strany dobře, vrah byl celkem předvídatelný. Ale ten konec byl vážně skvěle napsaný. Ačkoliv to tam nehraje takovou roli, líbilo se mi zasazení do děje, co se týkalo růží. Také se mi hrozně líbilo, jak tam Myra popisovala malování. Za mě jsou si August s Myrou doslova souzení.
Opravdu mě mrzí, že je to nejspíš stand-alone, ale na druhou stranu ten konec tomu vůbec nenasvědčoval. Spíše jako půda pro další díl. :)
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mou recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mou recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji. :)

09.02.2024 5 z 5


Všechny skryté dary Všechny skryté dary Caroline O'Donoghue

No moc nevím, co si o téhle knížce mám myslet. Střídalo se mi u ní spoustu emocí. Nikdy jsem nečetla tak dlouho nějakou knížku. Koupila jsem si ji náhodou v knihkupectví, protože mě zaujala obálka, ale jinak jsem moc toho o ní nevěděla. Začala jsem ji číst někdy v říjnu a dočetla až teď. Pořád jsem ji odkládala, že mě nebavila. Nebo jak to říct. Mě vlastně docela bavila, když jsem se donutila ji otevřít a začít číst, ale k tomu jsem se musela opravdu hodně nutit. Knížka mi přišla chvílemi dost divná. Knížku jsem vlastně dočetla jenom kvůli dvou věcem. A to zaprvé protože nemám ráda nedočtené knihy. A za druhé kvůli Meave. Kromě Fiony a Meave tam byly dost zvláštní postavy. Začátek mě dost bavil, pak zhruba sto stránek bylo opravdu hodně nudných, ale třeba zhruba posledních padesát stránek jsem nedokázala pochopit, že to psala ta stejná autorka?! Kdyby knížka byla celá v tom stylu jako ty poslední stránky, tak by to byla fakt dobrá knížka. Ale když o tom tak přemýšlím, tak to nebyla zas tak hrozná knížka, ale asi rozhodně se v poslední době k ní nevrátím. Vlastně jsem docela ráda, že jsem ji už dočetla. Takže shrnutí vykládání tarta a čarodějnictví není nic pro mě, ale někomu by se myslím mohla líbit :)
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli moji recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl moji recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

24.01.2024 3 z 5


Zkouška Zkouška Joelle Charbonneau

Tahle knížka byla fakt super! Poslední dobou mám problém se do knížky začíst a nebo jí vůbec dočíst, ale tahle knížka se četla doslova sama! Děj mi přišel dost originální a přitom i tak podobný jako Hunger Games, ale to mi vůbec nevadilo. Milovala jsem všechny postavy, hlavně Tomase, ale stejně mi přišel úplně nejlepší Michael a doufám, že bude v dalších dílech. Knížka mi přišla super akční a byla fakt skvělá. Byla jsem napnutá na každé stránce. Cia mi přišla hodně chytrá, i když se ze začátku moc nezdála :) Chvílemi mi to přišlo dost drsné, ale no prostě jako Hunger Games Přemýšlím, že si přečtu asi i Divergence. Určitě si přečtu i ostatní dva díly, na které se moc těším a doufám, že budou stejně (možná i víc) dobré a akční. A asi i "Časovanou bombu" a "Prokletý trůn," ale to zatím nevím:) Ale fakt hodně mě naštval ten konec. Nemyslela jsem si, že by tak fakt mohl dopadnout. No nic méně budu doufat, že v dvojce si Cia i Tomas zase na vše vzpomenou. Knížku určitě doporučuji, hlavně fanouškům Hunger Games :) Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

11.01.2024 5 z 5


Hodná holka, zlá krev Hodná holka, zlá krev Holly Jackson

Právě jsem dočetla tuhle knížku a vážně prostě to nejde vyjádřit jinak než PÁNI! Tahle knižní série je fakt super. Pipa a Ravi jsou snad ještě sympatičtější než v prvním díle a je to prostě boží. Vraha jsem upřímně nepředpokládala jak to bylo v prvním díle ( Ten důvod byl fakt skvělý.)
Za mě autorka má tenhle díl ještě víc propracovaný než ten první. Jak je to všechno do sebe zapletený a tak..
A ten konec? U toho se mi chtělo fakt brečet. Milovala jsem tu osobu a myslím, že si to nezasloužila.Ale vlastně ani Pipa. Bylo mi ji taky dost líto. Dost to s ní celkově otřáslo. Doufám, že v dalším díle s tím Pipa ještě nějak naloží, že to nezůstane prostě jen tak. I teď zpětně když si u toho pouštím písničku, kterou jsem si pouštěla u toho konce tak se mi chce brečet.Jediný co mi na knížce vadilo a docela dost byl Jamie. Mělo by mu být čtyřiadvacet ale choval se a přemýšlel tak na patnáctiletého!
Chvílemi jsem si říkala, že to ani není možný jak je Jamie naivní. No očividně to možné je :) Určitě doporučuji a doufám že autorka napíše ještě jiný díl než Mrtvá holka dobrá holka.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

16.12.2023 5 z 5


Poslední gambit Poslední gambit Jennifer Lynn Barnes

Škoda, že je to před poslední díl téhle úžasné série. Poslední gambit mě moc bavil, ale stejně se mi asi nejvíc líbil odkaz Hawthornu. Konečně se vyjasnilo proč si starý pán vybral Avery Kylie Grambs. Je to skvělá série, myslím, že se může líbit hodně lidem. Jsem jediná kdo se chce naučit šachy :)?
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

26.11.2023 5 z 5


Tajemství domu Thornů Tajemství domu Thornů Margaret Rogerson

Dobrá novela k dobré knížce. Za mě by to klidně mohlo být i delší. Novelu jsem si užila podobně jako celou knížku. Konec skončil tak, že mi vlastně přijde, že by mohlo být i pokračování, ale je to jenom moje představa. Trochu mi vadila v domě Mercy. Zdálo se mi, že tam tak trochu překážela, zatímco Elizabeth a Nathaniel řeší něco důležitého.
Ale jinak fajn novela.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

26.11.2023 4 z 5


Vzpomínky Vzpomínky Shannon Messenger

(SPOILER) A máme tu zatím poslední díl naší oblíbené fantasy série ! Shannon Messenger samozřejmě nezklamala a napsala další báječný díl. Na můj vkus možná byla Sophie s Fitzem až moc dlouho u Elwina ale zase tam byli spolu :) Konečně se narodili Winn a Luna ! Těším se na další díl příští rok. Doufám že konečně bude Sophie s Fitzem spolu chodit :)
Že Nespatřeni už dostanou co proto v 8.díle. Proč ty konce dopadají tak blbě ? Jak to myslí, že ,,Sophie Fosterová nejde nikam přiřadit,, ?
Nemůžu se dočkat :)
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

26.11.2023 5 z 5


Návod na vraždu pro hodné holky Návod na vraždu pro hodné holky Holly Jackson

Tahle knížka mě hrozně bavila. Hltala jsem každou stránku což se mi už docela dlouho nestalo. Kdyby mohla tak bych jí dala nejradši 100 hvězdiček. Za mě byla tahle knížka skvěle napsaná a postavy byly super. Pipa byla skvělá. Skvěle mi sedla protože miluju stejně čaj jako ona :). A Ravi.No co k němu dodat. Doslova jsem se do něho zamilovala. Bavily mě ty různé protokoly a rozhovory. Bavilo mě porovnávat seznam podezřelých s tím mým. Upřímně jsem měla celkem odlišný seznam podezřelých. Vždycky jsem byla napjatá, když přišel Pipě nějaký anonymní vzkaz. Vraha jsem čekala tak na 50%. Měla jsem čtyři podezřelé, ale dva mi neseděli vůbec. No a ono to byl jeden z nich vrah :) Rozhodně si přečtu i dvojku a trojku a budu doufat, že Holly Jackson napíše další díl. Velmi doporučuji.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

26.11.2023 5 z 5


Lži v plamenech Lži v plamenech Jennifer Lynn Alvarez

Tahle knížka za mě je ten tip co nenadchne a neurazí. Chvíle mě to úplně pohltilo a chvílemi jsem si říkala, že je to celkem nuda. První část mě hodně bavila a druhá už trochu míň i když zbožňuji detektivky :) Potom mě hodně zaujal dovětek autorky. Jak vlastně tahle knížka vznikla. Připadalo mi že, děj z malé části je složený na základě jejího života. Ale nebyla to úplně špatná knížka. Byla celkem i poučná. Třeba když chceš zakrýt stopy před FBI :)
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

26.11.2023 3 z 5


Čarodějka Čarodějka Kristina Hlaváčková

Tahle knížka mě ale tolik zklamala! Děj mě vůbec nepohltil a bylo mi fuk jak to bude pokračovat. Dokonce jsem to vzdala a nedočetla. A ani mě nezajímá jak to skončí. Ale možná to někdy dočtu a řeknu si , že jsem udělala chybu, že jsem to tak odsoudila. Proto tomu dávám aspoň jednu hvězdičku pro případ, že jsem to odsoudila moc brzy a že by se mi to nakonec trochu zalíbilo. Možná, že to bylo tím, že hlavní hrdinka byla mladší než já a to mě většinou trochu nudí. Ale podle ostatních recenzích je oblíbená tak je možná problém jenom ve mně.
Každopádně ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

26.11.2023 1 z 5


Šepot kouzel Šepot kouzel Elise Kova

Tahle knížka mě celkem zklamala. Čekala jsem od ní trochu víc. Konec jsem dost předvídala. Autorka to mohla trochu víc proplést aby to nebylo tak snadné prokouknout. Na druhou stranu mi děj přišel originální a bavily mě různé úkoly co Eira plnila. Přišla mi to ale taková klasická YA fantasy. Knížka, která nenadchne ani neurazí. Ale myslím si , že má potenciál být pro někoho hodně oblíbená knížka.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

26.11.2023 3 z 5


Odkaz Hawthornů Odkaz Hawthornů Jennifer Lynn Barnes

Tenhle díl mě bavil ještě víc než ten první. Jak to nebylo jenom v Hawthorn House, ale někde jinde. Pořád se nějaké záhady a hry od starého pána nevyřešily a nemohla jsem se dočkat na další díl.
Jamesona mám čím dál radši :) Přemýšlím, že se naučím hrát pokr a šachy, možná se mi to v životě bude ještě hodit :)
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

26.11.2023 5 z 5


Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Noo. Tahle knížka byla velmi zajímavá. Ze začátku se mi to moc líbilo. Jak vykrádala vlaky a jak blbli s Cadencem. Ale Potom se to zvrhlo . A mě to nějak přestalo bavit. Část která mě ještě bavila byla jak bojovala vždy v aréně. Ale jinak mi bylo fuk co se s ní stane a jak to dopadne. Musela jsem se i přemáhat abych to dočetla. I když uznávám, že konec skončil dost zajímavě, takže se možná časem až nebudu mít co na seznamu tak se do dvojky možná pustím, ale v nejbližší době rozhodně ne. Ale body navíc za ich formu a za krásnou obálku která, mě hned zaujala.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

26.11.2023 2 z 5