Tynule Tynule komentáře u knih

☰ menu

Den navíc Den navíc Soňa Duchoňová

Manželství Sandry a Erika je idelické. Chtějí prožít život společně, ale pořád se jim do cesty stavý potíže a složité překážky bývalí partner, platonická láska k druhé osobě, zdravotní problémy.
Soňa dominantní žena v občasných situacích mi nesedla někdy jsem si říkala "WAU" jindy jsem si zase klepala na čelo proč. Na to jak je mladá tak si toho ve svém životě prošla velkým bahnem a proto je nyní život s Erikem pro ni jako odměna.
Erik sympatický ideální manžel který se snažil ze všech sil. Na něj jsem si nedokázala udělat moc názoru, jelikoz my chyběli jeho myšlenky a pohled.
První část knihy pojednává o idelickém novomanželském páru a musím uznat, že zdlouhavé intimní scény mě nudili.
Ve druhé části nastal zvrat a kniha dostávala šmrnc.
Bohužel a to je můj pohled zdravotníka (asi to znáte v knize kde se pojednává prostředí vašeho povolání tak Vám stojí vlasy co se může vymyslet) tak i zde bylo docela dost nesrovnalostí, ale jak říkám to je ten můj pohled zdravotníka.
Jinak se mi kniha líbila, měla několik smyček a i nějaký ten bizárek se tu najde, ale pokud autorka vydá další knihy ráda po nich šáhnu.

20.02.2024 4 z 5


Lucas Lucas Marcy Jell

Fíha co o teho knize říct. Byla to úžasná jízda.
Kniha je součástí série Jezdci Apokalypsy Marco, Lucas, Ricci a Hector.
Lucas druhá kniha série.
Hlavní postavy mě velice bavili a vtáhli do děje mafiánských rodin.
Vannina rozmazlená princezna, která mi při prvních pár kapitol pila krev avšak jsem ji nemohla upřít její drzost a odhodlanost. Časem jsem začala chápat, že jsou nějaké věci špatně a ohrožena více než se zdá.
Za to Lucase jsem milovala od první chvíle takový ten bad boy . Urputný, cílevědomý, chladný, krutý a přeci jen laskavý a sexy pod tou šlupkou.
Od knihy jsem dostala co vše chtěla a prožila několik emocí vztek, strach, vlhké kalhotky, něhu, radost, šok a mnoho dalších
Určitě se chystám přečíst i další díly už jen díky namlsáni pár kapitol z knihy Ricci a vrátit se i k prvnímu z bratrů Marca.

Kniha vyšla v nakladatelství Moje Romantika také tam knihu lze zakoupit

18.02.2024


Beze stopy Beze stopy Eva Brykner

Ráda bych dohnala rest a doplnila recenzi na tuto knihu.
Knihu jsem měla možnost číst ještě než se vědělo, že dostane finální tvar. Kdy stránky šustí pod prsty a kniha omamně voní tak jak knihy umí
Autorka mi připomínala svým stylem

Ráda bych vysekla Evče poklonu za její prvotinu ke které nevedla jistě hladká cesta.
Styl psaní mi připomínal autory S. Lapena a W. Dorn

Kniha je thrillerově-psychologická a já se nemohla odtrhnout abych vůbec věděla kdo je tím spouští Nořino utrpení
Již není se těším na další knihy a věřím v jejich úspěch a čtivost

27.01.2024 5 z 5


Blue: Kdekoli mě najdeš Blue: Kdekoli mě najdeš Nikola Hotel

(SPOILER) BLUE: KDEKOLIV MĚ NAJDEŠ
Nikola Hotel

Jane nedávno umřela matka. I když má bratra cítí se osamělá a skrývá před světem velké tajemství, které vím jen část lidí ale nesmí se dostat na veřejnost. Jane se nedávno nepohodla s bratrem a domu se odmítá vrátit, jelikož pracuje jako číšnice v bistru a má klíče tak zde i přespává. Do bistra často chodívá arogantní a vznětlivý Alex, který má své divné chování a Jane se v něm nemůže vyznat. Však jejich cesty se začínají střetávat nejen v bistru a my pozorujeme jak se tyto dvě bytosti k sobě hledají tu správnou cestu. Nahlížíme na cestu Jane která se hlásí na vysokou školu, začíná svůj život na vlastních nohách v chatce uprostřed divočiny ale taky sledujeme její tajemství které ji začíná více sledovat. Nemusíte se bát, jelikož Alexův život taky stojí za to (spíše nestojí) ale rádi do něj nakouknete na jeho život na farmě chování jeho rodiny a vůbec proč je takový jaký je, jelikož to co si zažil, tak se divím, že z něho vyrostl dospělý muž s názorem.
Romantická linka je tu něžná pomalá a ukazuje nám jak je potřeba se navzájem poznávat, respektovat hranice a podporovat druhého partnera.

Knížku jsem četla v rámci spolupráce a strašně se mi líbila. První díl jsem nečetla a nevadilo mi to, nijak na sebe díly nenavazují. Děj se odehrává okolo jiných postav.
Velice jsem si oblíbila hlášky Jane která si Alexe dobírala a přála mu věci které jsou v životě nepříjemné a obtěžující avšak není to nic nepřátelského.
Dále jsem kvitovala vzájemné otukávání postav a nastavování hranic.
Děsila jsem se nad Alexovou rodinou která byla šílená a představa, že někdo zažil takovou výchovu mě zvedá ze židle.

Knihu považuji za velmi povedenou i s vážným tématem.
Nemohu ani opomenout na krásnou ilustraci kapříka provázejícího na každé stránce a na konci knihy i návod na origami kapříka, lišky či srdce.


5/5

Ve spolupráce s @knihydobrovsky @kniznizavislaci

27.01.2024


Skryté bouře Skryté bouře Tami Fischer

Milostno - kamarádský vztah dvou lidí co si navzájem myslí, že jejich láska k druhému není opětována a raději sklouznou do friends zóny.
Lenny a Creed se poznali před 4 lety jsou nejlepšími přáteli však o své minulosti navzájem nevědí.
Lenny má za sebou špatné dětství kdy ji její matka hnala za svým snem i přes Lenniny hranice. Láska k tanci jí zůstala i přes drezúru matky. Proto tancuje v panském klubu pod maskou a pseudonymem Daisy D.
Jednoho dne přijde na její show Creed a je tak uchvácený jejím tancem, že začne klub navštěvovat častěji a dostávat se i tak blíže k Daisy.

Příběh plný lásky, nedorozumění, poznání a touhy

23.10.2023 4 z 5


Zakázaná láska Zakázaná láska Petra Karasová

Kde začít. Kniha mi byla poskytnuta formou spolupráce za což jsem vděčná, že jsem tuto šanci dostala. Však je mnoho nedostatku které jsem shledala asi jako první to bude slovosled a tvoření vět které by mohly být obzvlášťněny. I výběr slov mohl být sofikovanejší. Další byla propracovanost postav se kterou by se také dalo pohrát jejich myšlenky, popis. Zápletka ač myšlená dobře byla velmi osekaná.
Kniha by byla super pokud by byla více propracovaná.
Téma se mi velice líbilo a mělo by to větší myšlenku pokud by autorka zapracovala na pár detailů.
V autorce něco je a jistě o ní ještě uslyšíme

31.08.2023 2 z 5


Nekonečné nebe: Leť se mnou ke hvězdám Nekonečné nebe: Leť se mnou ke hvězdám Gabriella Santos de Lima

Dalila si prochází "trapným po sexovým" rozchodem. Při letu domů zpět do Londýna potkává Johana, který má šílený strach z létání a Dalila mu pomůže zachovat klidnější hlavu a on ji za to složí porozchodové album. Jejich sympatie jeden k druhému jsou nakloněny k něčemu víc, ale po výstupu z letadla odchází každý svou cestou. Však osud jim dá ještě několik šancí kde naváží nit a pokračují dál. Dalila má jedno tajemství se který není vyrovnaná a proto její vztahy vždycky ztroskotají. Zvládnou Dalila a Johan najít společnou notu a budou spolu šťastní?
Na knize jsem mi nejvíce líbila playlist, ale i další písničky které vám nedají a chcete si je najít, kde si najdete i svou TOP. Klasické letní čtení na pláž, na chatu, maltu a zlaté písky, které nyní máte na stavbě, prostě kamkoliv, jelikož čtení je přítel co tě neopouští

20.07.2023 2 z 5


Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Vždycky dva případy stejný avšak každý jiný.
V nákupním centru je nalezena mrtvá žena kde byla se svou dcerou, která zůstala na místě. Hned další den byla nalezena další žena však její dítě zmizeli s s vrahem. Čas rychle ubíhá k dopadení vraha a hlavně na záchranu malého dítěte, co od něj vrah chce. Náhle se na inspektorčině stole objeví dopis adresovaný ji a přímo od vrahem který prosí o pomoc a záchranu
Angela mě opět dostala do děje lusknutím prstů. Její vyšetřovací tým ve kterém se cítím dobře všichni jsou vstřícní, milý a odhodlaný dopadnout dalšího vraha. Kim je šéf kterého bych i chtěla ano je náladová a dokáže být jízlivá, ale je to šéf který je fér a všechno řekne na rovinu takových lidí já si cením nejvíce. Celý děj se odehrává v napětí a poslední kapitoly jsem hltala, že jsem si ani neuvědomovala, že bude konec. Jo a vraha jsem opět neodhalila, teda odhalila jsem ho ve chvíli kdy Kim rozrazila dveře kde se vrah nacházel (tady kapitola skončila)

20.04.2023 5 z 5


V pekle jsme všichni Hébert V pekle jsme všichni Hébert Madla Pospíšilová Karasová

Skutečný příběh ač jsem to do poslední chvíle nevěděla což je asi dobře. Tento "zvrácený" příběh nás dostává o několik set desítek zpět do minulosti do Kanady, kde se otec nemůže starat o své čtyři děti a matka je vážně nemocná, proto se rozhodne, že bude lepší děti dát do ústavní péče - tam jim přece bude nejlépe.m, ne? Opak je pravdou Marcus nás provede peklem na zemi kde je všechno posvěceno Bohem. Jaké bylo zacházení s dětmi ze strany řadových sester? Jak se děti k sobě chovali a kam některé děti mizí?
Tato kniha mě velice fascinovala, děsila, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Velice poutavý příběh který Vás pohltí a na konci vyplivne jako zmačkaný papír.

20.04.2023 5 z 5


Zákon jednoho Zákon jednoho Ashley Saunders

V Dallasu kde vládne klimatická krize je zákon jednoho. Podle zákona mohou rodiče mít pouze jednoho potomka. Hlavní ředitel Darren Goodwin - kontrolor odboru pro plánované rodičovství se již 18 let daří utajit své dcery, dvojčata. Děvčata jsou od sebe k nerozeznání žijí jeden život a to život nejstarší a to Avy, která je také majitelkou mikročipů na zápěstí, bohužel pro mladší Miru tento mikročip nebylo možné sehnat určitě ne stejný jako má Ave. Při jedné návštěvě guvernéra Rotha a jeho manželky s vnukem Halotonem se všechno změní. Z nějakého nepochopitelného důvodu se Halton dozví, že Mira je dvojče a poví to svému dědovi, který zasáhne v noci u Goodwinových. Na to vše je Darren připraven a při hledání jehly v kupce sena v noci nic nezjistí avšak Darren na nic nečeká a posílá své dcery do bezpečí Kanady. Během cesty musí děvčata projít několik nástrah moderního a diktátorského světa.
Podaří se děvčatům uniknout? Co vše je čeká? Koho poznají?
To vše v knize Zákon Jednoho

Kniha ač je hezky a zajímavě promyšlená mě v mém čtení nikterak neposunula a spíše bych řekla, že jsem se dosti zadrhla a měla čtecí deficit. Byla štafeta nechtěla jsem ostatní brzdit a zákon mnoha, který byl součástí štafety jsem raději odmítla. Ocenuji promyšlení spisovatelek jejich fantazii. Opravdu by se to tak jednou mohlo tak odehrát v dnešním zvráceném světě bych se ani nedivila, ale to snad až za x století

20.04.2023 3 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Do odlehlého penzionu zavítá několik hostů, kteří si chtějí užít víkend a odprosit se od všedních dnů.
Děj nás zanese do zimního počasí, ale v penzionu je příjemně teplo a až na telefonu či WiFi signál tu nic nechybí. Kvůli sněhové nadílce která se venku děje, je personál hotelu omezeny na majitele a jeho syna.
Druhý den se hosté probouzejí do tmy, zimy, výpadku elektrického proudu a .... Laurel objevila tělo ženy která nejspíše spadla ze schodů a na pád také umřela. David odborník na trestné právo má domněnku, že to nebyla pouze nešťastná náhoda nýbrž, že tu došlo k vraždě. Bohužel tu jsou hosté jako ve vězení a musí čekat až se přihrne příjezdová cesta k hotelu či zase půjde proud aby mohli tento hrůzný čin nahlásit policii. Hosté si stále myslí, že úmrtí byla jen nešťastná náhoda do doby kdy začne mrtvých přibývat, začíná hon na vraha. Kdo je vrahem, jaký má motiv a kdo bude jeho další oběť?

03.04.2023 5 z 5


Zahrada mrtvých duší Zahrada mrtvých duší Lukáš Boček

Velice psychologický román. Líbilo se mi prolínání času u daných postav. Šárka mladá, ambiciózní dívka hledající spravedlnost. Marek chlapec s vzhlížející láskou k otci a respektem. Marie tichý článek rodinného kruhu. Jan milující otec co udělá vše proto aby jeho "nevinné" tajemství zůstalo tajemstvím a aby za něj nenesl následky .
Kniha byla co se týká psychologického hlediska náročná což neubírá na její kvalitě, naopak! Oceňuji ilustrace, ale nejvíce mě zaujal připravený playlist mě knize od samotného autora, který mi tím navodil depresivní stavy což knihu ještě více podtrhlo
P. S. Taky bych potřebovala takové místo jako Šárka, stačilo by mi tak na víkend maximálně týden

03.04.2023 5 z 5


Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

S klidným svědomím můžu říct, že tato kniha od Lisy byla zatím ta nejlepší. Na začátku vyšetřování se naleznou lidské ostatky patřící ženě okolo 18 let pohřbenou před 30 lety. Podle záznamů se jedná o matku Josie, ale ta zatím ještě někde žije. V této knize se více dozvídáme o krutém dětství vyšetřovatelky Josie. Kde její matka monstrum je a kdo je vůbec Josie a odkud pochází?
Knihy s vyšetřovatelkou Josie Quinnivou mě velmi přirostli k srdci a těším se na další pokračování

03.04.2023 5 z 5


Nevěsta na útěku Nevěsta na útěku Joan Johnston

Život Tate řídí její bratři a docela to přehání, oni snad nevidí, že je z ní žena a ne malá holčička. Jednoho dne se rozhodne z domova utéct. Při útěku se jí rozbije auto a zastaví ji Adam Philips, který jí dá práci na své farmě Lazy S jako účetní. K práci dostane i ubytování na farmě.
Tate se snaží Adama svádět, ale on s ní nic nechce mít jelikož je panna. Po určitých události se situace otočí a Adam nadbíhá Tate. Ona si přeje prince na bílém koni který si ji vezme a budou spolu mít děti avšak to ji Adam dát nemůže.
Kniha z červené knihovny.

03.04.2023 1 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Karen má autonehodu a probudí se v nemocnici, na nic si nepamatuje - co dělala v nejhorší části města? Kousek od místa kde měla nehodu se našlo tělo muž. Což odstartuje mnoho události. Kdo je vůbec Karen jakou má minulost a kde se nacházel Tom v době její autonehody a jaké má teprve plány Bridge? Psychologický román se zarážejícími prvky. Jako oddechová četba není špatná - není to nic příliš nudného má to děj a spád, ale nic co by mě posadilo na zadek

03.04.2023 2 z 5


Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

ústavu pro psychicky narušené dívky se udály dvě děsivé a brutální vraždy. Při počátečním vyšetřování se zjistí, že jedna z dívek utekla a tím je hlavní podezřelá - všechny důkazy ukazují na n. při útěku dívka odcizí auto ve kterém sedí čtyřletý chlapec.
Flora se živý jako médium. pořádá seance kde "mluví" s mrtvými spíše říká lidem co si přejí slyšet o svých mrtvých příbuzných. Flora žije s tetou a strýcem který nejde pro vysprask daleko. Když se Flora dozví o vraždách chce pomoci s vyšetřením, nejdříve vaří z vody ale později se jí začne zjevovat přízrak mrtvé ženy
Knihu jsem měla v audio podobě a měla jsem mezi kapitolami vždy rozestupy. Bylo těžké se soustředit jen na mluvené slovo. Však kniha je svižná a dobrá. Jistě sáhnu po dalším vyšetřování Joona Lina, ale v papírové podobě

03.04.2023 4 z 5


Navždy tvůj Navždy tvůj Gina Wilkins

Summer přijede na navštívit její sestra Spirng, která pobude dva týdny a si sestru užít. Spring je typ ženy, která má v hlavně jasno je vyrovnaná, při zemi, chce muže který bude zodpovědný. Určitě by to nemel být muž co bere život na lehkou váhu. Až do doby než pozná Clayna - nejlepší kamarád Summer. Clay je vtipný , pohodový a divně se obléká s tím by si Spring nikdy nezačala. Však Clay se jí dostává pod kůži tak jako ona jemu.
Kniha je opravdu z červené knihovny. Jak říkám takové sci-fi pro ženy které se nikdy nestane. Jako oddechovka dobrá

03.04.2023 2 z 5


Krvavé skládanky Krvavé skládanky Nadine Matheson

Na břehu Tamže bylo nalezeno torzo těla a ostatní části těla odděleně. Po pozdějším ohledání zjišťujeme, že těla jsou dvě. Někdo se snaží napodobit sériového vraha, který j nyní ve vězení s nejvyšší ostathou. Onen vrah se pokusil zabít i bývalou detektivku nyní již inspektorkou, která dostává na starost tento čin vyřešit, ale dostane i na krk eléva detektiva Ramoutra na kterého musí dohlížet.
Spolu se snaží dostihnou vraha než zabije další oběti, kdo má tyto hrůzné vraždy na vědomí?
Kniha je obsáhlá co se týče postav. Do 2o kapitoly jsem se opravdu trápila, ale pak kniha dostane příjemný spád.
Velice obdivuji autorku a popisy místa činu. Kniha má otevřený konec a tak se snad můžeme těšit na další díl.

03.04.2023 4 z 5


Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

nejlepšího přítele, který zabil svou ženu a sám se poté také zastřelil, stal úplně jiný člověk - chladný, odtažitý, bez zájmu.
Josie je povolána k brutálnimu napadení ženy, které zatím přežila, není to nikdo jiný než Misty - striptérka ale hlavně milenka bývalého manžela Ray.
V prvním vlně šoku se dozvídáme, že Misty je čerstvě po porodu, ale novorozenec se na místě činu nenachází. Po výslechu svědků Josie přichází na fakt, že Luke se s Misty několikrát sešel, ale proč, byl i Luke Josie nevěrný s tou samou ženou? Josie chce znát odpovědi, ale místo nich najde plno krve u Luka doma a oni nikde. Při prohledávání dalšího místa činu je nalezena dívka která tvrdí, že neví kdo je, kde se tu vzala a na nic si nepamatuje.
Hraje to či skutečně má dívka traumatický šok s následnou amnézií? To vše v této knize

Kniha se mi velice dobře četla, byla svižná, nyní už jsem nevnímala zbytečné ukončení kapitol jako v předešlé knize.

27.02.2023 5 z 5


Uteč, dokud můžeš Uteč, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Autorka Rebeca Zanetti další autorka které velice ráda udělám místo ve své knihovně.
Spád knihy je velice zajímavý, rychlý prostě dobře čtivý.
Hlavní žánr knihy bych zařadila do krimi/detektivka ale s nádechem romantiky s občasným nádechem erotična což mi vůbec nevadilo.
Vyšetřovatelka FBI Laurel je velmi osobitá, sympatická a geniální mladá žena. Vyšetřovatel Huck sympatický, energický a tajemný muž který má tmavší minulost.
Kniha má velice dost zápletek a překvapivých momentů i milostná zápletka, která není dle mého názoru přemrštěné
Osobně jsem vraha neodhalila i když jsem měla pár typů. Jak se ukázalo špatných a autorka mi pěkně tím vyrazila dech.

Už nyní vím, že si ráda počkám na další pokračování vyšetřovatelky Laurel

18.02.2023 5 z 5