Nekonečné nebe: Leť se mnou ke hvězdám

Nekonečné nebe: Leť se mnou ke hvězdám https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512206/bmid_nekonecne-nebe-9ue-512206.jpg 3 25 7

Nad oblaky série

< 2. díl

Delilah je čerstvě po rozchodu a nepřeje si nic jiného, než nechat svou minulost za hlubokým oceánem. Jenže v letadle z Bostonu do Londýna se nečekaně ocitne vedle šarmantního Jonaha Lowella, jehož nezvykle hluboký hlas ji zvláštním způsobem uhrane. Okamžitě mezi nimi vnímá jistou přitažlivost, ale drží se slibu, že si už nebude s muži začínat nic vážného. Dokud ovšem o pár týdnů později neuslyší v rádiu znovu Jonahův hlas, který ji fascinuje natolik, že začne litovat, že se s ním po náhodném setkání v letadle už nespojila… Emocemi nabitý román plný barev, hlubokých písničkových textů a odhalených myšlenek. Bouřlivý a syrový příliv slov, mix pro zlomená a uzdravená srdce. Další díl z trilogie Nad oblaky, s kterým se ocitnete vysoko i hluboko, nahoře i dole, daleko i blízko.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Endless Skies , 2021


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
24.03.2024 3 z 5

Ani druhý díl úplně neuchvátil. Byl to hezký příběh ale nějak jsem se do toho nemohla dostat. Plus dávám opět za obálku a prostředí kde se příběh odehrává. Kniha se ale čte dobře, autorka píše moc hezky, že opravdu kniha utíká. Jako oddechovka to ale stačí.

Lofda
26.02.2024 5 z 5

Rozumím tomu, že tohle čtení není pro každého, ale lituji toho, že má knížka tak nízké hodnocení. Nemůžu si pomoct, i když jsem se občas ve všech těch myšlenkách ztrácela, ztrácela, ztrácela.. tohle čtení jsem si opravdu užila a zamilovala. Nechci tu filozofovat o tom, jak strašné je ztratit jako teenager nejlepšího kamaráda, protože já tu zkušenost mám a je to vlastně nepopsatelné a i když už dávno nejsem teenager, tohle ve vás zůstane.. Ale spojit všechno do tak krásně sepsaného příběhu, klobouk dolů. Užila jsem si první díl, užila jsem si čtení i tentokrát. A budu se těšit na další díly a určitě se ke čtení již přečteného vrátím, protože si chci všechny ty myšlenky znovu přečíst a užít. A příště si dám ještě tu práci a pustím si úplně celý playlist, tentokrát to bylo jen pár písniček..


pollyn
24.01.2024 3 z 5

Ano, slovo "jemná" se úplně hodí, jak píše alzbeta4340.
Líbí se mi ta košatá stylistika autorky. Moc! A ty barvy a moře, pastva ke čtení:)
Děj trochu ubírá hvězdičky. Přeci jen je v předchozím díle Lila vykreslená trochu jinak a překvapuje mě jak málo o sobě hrdinky vědí! Úvodní zápletka v letadle taky není nijak originální, ale tak ... přiznám se, že kvůli ději jsem to nakonec nečetla:)

kristy.books
14.10.2023

Z prvého dielu série Nad oblaky som mala trochu zmiešané pocity, preto som bola zvedavá, aká bude dvojka. Po dočítaní môžem povedať, že moje pocity sú podobné ako pri jednotke. 

Hlavným kameňom úrazu je autorkin štýl. Je taký zvláštny, miestami až taký filozofujúci (veľa vnútorných myšlienok, opakovanie tých istých slov niekoľkokrát za sebou a podobne), ani neviem nájsť vhodné slovo, akým by som ho opísala. Naozaj dlho mi trvalo, kým som si naň zvykla a dokázala sa do príbehu začítať. Samotný príbeh bol dosť emotívny, rozoberali sa tu témy ako smrť blízkeho, vyrovnávanie sa so stratou, nešťastná láska...

Delilah dosť zasiahla smrť jej najlepšieho kamaráta, s ktorou sa ani po niekoľkých rokoch stále nevyrovnala, najmä kvôli tomu, že v tom čase boli na nože a zostalo medzi nimi veľa nedoriešeného. Odvtedy je dosť uzavretá a žiadneho muža si nemieni priblížiť k telu. Navonok sa síce tvárila ako bezstarostná mladá žena, ktorá si rada užíva život, no vo vnútri bojovala s mnohými démonmi. Nebolo to zlé dievča, len potrebovala niekoho, kto by jej pomohol s jej problémami.

Jonah, talentovaný hudobník, ktorému sa práve rozbiehal sen o speváckej kariére, si tiež prechádzal náročným obdobím. Zranil ho človek, ktorého mal veľmi rád. Bol to fajn chalan, preto mi miestami bolo ľúto, ako sa k nemu Delilah správala, nezaslúžil si to. Páčilo sa mi na ňom, že okolo ľudí videl farby, bolo to také nezvyčajné a robilo ho to zaujímavým.

Romantická linka bola taká horkosladká. Medzi Delilah a Jonahom preskočila iskra už pri prvom stretnutí, mali toho celkom dosť spoločného, nemali problém nájsť spoločnú reč, no obaja mali dosť vlastných problémov, ktoré si potrebovali najskôr vyriešiť, inak by ich vzťah nemal žiadnu šancu.

alzbeta4340
10.09.2023 4 z 5

Škoda toho velmi pomalého rozjezdu. Jinak je to opět jemná, řekla bych přímo snivá, romantika.

Tynule
20.07.2023 2 z 5

Dalila si prochází "trapným po sexovým" rozchodem. Při letu domů zpět do Londýna potkává Johana, který má šílený strach z létání a Dalila mu pomůže zachovat klidnější hlavu a on ji za to složí porozchodové album. Jejich sympatie jeden k druhému jsou nakloněny k něčemu víc, ale po výstupu z letadla odchází každý svou cestou. Však osud jim dá ještě několik šancí kde naváží nit a pokračují dál. Dalila má jedno tajemství se který není vyrovnaná a proto její vztahy vždycky ztroskotají. Zvládnou Dalila a Johan najít společnou notu a budou spolu šťastní?
Na knize jsem mi nejvíce líbila playlist, ale i další písničky které vám nedají a chcete si je najít, kde si najdete i svou TOP. Klasické letní čtení na pláž, na chatu, maltu a zlaté písky, které nyní máte na stavbě, prostě kamkoliv, jelikož čtení je přítel co tě neopouští

Martule44
24.06.2023 4 z 5

Příjemná romantická chuťovka, u které už předem víte,jak to dopadne a stejně hltáte řádek po řádku, protože vám to nostalgicky vyvolává úsměv na tváři.
A ty dva mladí, ještě plné ideálů a svobodného smýšlení, jsou prostě sympaťáci...kdo by jim nedal šanci?
Já ano a čtení jsem si užila :-)
Happy endy prostě k létu patří ...

Autorovy další knížky

2022  66%Planoucí oblaka: Nebe ve tvých barvách
2023  63%Nekonečné nebe: Leť se mnou ke hvězdám

Kniha Nekonečné nebe: Leť se mnou ke hvězdám je v

Přečtených30x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce116x
Chystám se číst77x
Chci si koupit24x
dalších seznamech5x