TerezD TerezD komentáře u knih

☰ menu

Lesní lišky a další znepokojivé příběhy Lesní lišky a další znepokojivé příběhy * antologie

Nic podobného jsem předtím nečetla, ačkoli nejsem velkou fanynkou sci-fi a fantasy žánru, tak čtení jsem si znepokojivě podivným způsobem užívala. Určitě nelituji toho, že mám tuto útlou knížku ve své knihovničce.

30.12.2016 4 z 5


Pan Kaplan má třídu rád Pan Kaplan má třídu rád Leo Rosten

Čtení byl pro mě docela oříšek, vůbec mi nešlo vtáhnout se do děje. Každá kapitola nabízela téměř to stejné, děj se nijak nerozvíjel a celkově mi kniha přišla dost nezajímavá. Jediné co oceňuji je geniální práce s jazykem, kde si překladatel neuvěřitelně pohrál s češtinou.

10.09.2016 2 z 5


Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Myslela jsem si, že do ruky beru satirickou knihu, u které se odreaguji a pobavím. Po přečtení mám pocit, že to až tak vtipné čtení nebylo. Mrazilo mě z toho, že Hitler působil jako sympaťák.
Když si vzpomenu jaké zvěrstva toto monstrum dělalo a tady, v knize, je vystižen jako pohodář. Je mi z toho smutno. Lidé pomalu zapomínají na všechna zvěrstva, kterých byl schopen...

26.07.2016 2 z 5


Tracyho tygr Tracyho tygr William Saroyan

Asi nejsem duší romantik, ale kniha mě moc nezaujala. Měla jsem pocit, že chvílemi se ztrácím a nevím, co si mám zrovna o tom myslet. Třeba časem se k Tracymu a jeho tygrovi (panterovi) vrátím.

30.06.2016 3 z 5


Prima sezóna Prima sezóna Josef Škvorecký

Čtení mi mě v žádném případě neuspávalo, právě naopak Škvorecký dokázal vtipně a výstižně popsat duši vyčůraného a nepoučitelného Dannyho. Nezkušený milovník třiadvaceti kosteleckých dívek mi byl svým způsobem docela sympatický. Za mě zasloužené 4*.

28.06.2016 4 z 5


Staré dobré časy Staré dobré časy Robert Kirkman

Jelikož jsem obrovská fanynka TWD a celkově postapokalyptických survival příběhů, tak jsem si komiks musela za každou cenu pořídit. Nejdříve jsem zhlédla a stále vlastně sleduji seriálovou podobu. V hodně místech se komiks rozchází se seriálem, ale to by zase tak nevadilo. Kresba je detailně propracovaná, což dává celému komiksu ten správný nádech a úžadnou zombiáckou atmosféru.

03.04.2016 4 z 5


Markéta Lazarová Markéta Lazarová Vladislav Vančura

Vančura je bezpochyby mistr jazyka a především metafor. Tato hubená knížečka je toho důkazem. Chvílemi jsem měla problém s tím, co vlastně chtěl autor vyjádřit, často jsem se musela vracet ke starším pasážím. Po značném úsilí a přemáhání jsem se dobrala konce. Každopádně to není čtení pro každého.

06.03.2016 2 z 5


Proces Proces Franz Kafka

V rámci doporučené četby jsem se rozhodla, že Kafkovi dám šanci. Až na sálodlouhé odstavce u kterých jsem musela být maximálně v pozoru, abych neztratila přehled o ději, se mi knížka moc líbila. Kafku určitě nezatracuji a pokud narazím na jeho další dílo, tak bez váhání si ho přečtu.

12.10.2015 4 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Orwell krásně a s přehledem popsal totalitní režim. Je to děsivé až mi naskakovala husí kůže. Doufám, že to nikdy k angsocu nedopracujeme..

17.08.2015 5 z 5


Sedmikostelí Sedmikostelí Miloš Urban

Kniha mi moc nesedla. S mírným přemáháním jsem ji dočetla do konce. Hlavně mi nevyhovovaly dlouhé popisy pražských kostelů u nich jsem opravdu trpěla. Konec mi připadal unáhlený a trošku divný.

17.08.2015 2 z 5


Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Nadčasová kniha plná životních mouder, které by se daly krásně aplikovat na naší dobu...

17.08.2015 5 z 5


Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Jak seriál tak i kniha jsou skvěle udělané. Knihu jsem četla dokonce 2x a i na podruhé to byl skvělý zážitek. Doporučuji každému milovníkovi fantasy žánru!

17.08.2015 5 z 5


Temná tajemství Temná tajemství Hans Rosenfeldt (p)

Celou knihu jsem byla jak na trní. Pro mě jedna z nejlepších krimi, kterou jsem nemohla odložit z ruky. Vřele doporučuji!

31.05.2015 5 z 5