Sedmikostelí přehled
O úkladných vraždách, spáchaných v sebeobraně, o detektivním pátrání, jež vedlo zpátky, o morálním pádu, který byl krásný, a o zvrácené lásce, jež byla čistá – tento příběh vypráví Sedmikostelí, existenciální gotický horor o městě ve městě nad Vltavou.
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Sedmikostelí" od Miloše Urbana je fascinující gotický román. Spojuje tajemství, mystiku a architekturu Prahy. Příběh se odehrává v atmosféře středověkého hororu a moderní krimi. Čtenáři ocení jeho mnohovrstevnatost a jazykovou rozmanitost. Někteří čtenáři však vyjadřují rozporuplné pocity. Kniha je pro někoho příliš bizarní a nuda se může dostavit. Přesto zůstává oblíbenou volbou pro milovníky tajemných příběhů a historie. Více v komentářích.
Komu by se kniha Sedmikostelí mohla líbit?
- Fanoušci gotických románů
- Čtenáři se zájmem o historii a architekturu
- Milovníci tajemných a mystických příběhů
- Čtenáři hledající hlubší myšlenky v literatuře
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sedmikostelí. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 158 komentářůSouvisející novinky - Sedmikostelí (1)
Nové eknihy zdarma (červen)
17.06.2019
Kniha Sedmikostelí v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 13x |
| v Přečtených | 1 149x |
| ve Čtenářské výzvě | 137x |
| v Doporučených | 54x |
| v Mé knihovně | 290x |
| v Chystám se číst | 215x |
| v Chci si koupit | 14x |
| v dalších seznamech | 10x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Praha postmoderna, postmodernismus vraždy detektivní a krimi romány gotika středověk tajemství konspirace pátrání v minulosti gotické romány katolické kostelyMiloš Urban také napsal(a)
| 2001 | Hastrman |
| 1999 | Sedmikostelí |
| 2008 | Lord Mord |
| 2005 | Santiniho jazyk |
| 2003 | Stín katedrály |

77 %
81 %

Nudné vykecávání se o kostelích a flanďákách, takže to působí jak turistický průvodce pro věřící. Nevim koho zajímá počet metrů nějaké zdi, mě teda ne. Navíc v popisovaných místech žiju, takže mě moc nedojímá, že jde někdo po ulici Na Rybníčku apod.
Začátek nemá žádný děj, pořád se tam mluví o ničem, takže se člověk ztratí co se tam vlastně říká. Na začátku se tam mluví jen tak mimochodem o někom za nohu přivázaném ke zvonu a člověk neví, zda je to nějaká báchorka nebo zda už je to ten děj:) Když došlo na scénu, kdy byla objevena lidská noha někde napíchlá na kostele, tak sem to vypnul. Jako gotický román mi to nepřišlo ani náhodou, je to spíš takový prvorepublikový jazyk. Otravná znělka v každé kapitole audioknihy tomu taky nepomáhá. Namluvené je to kvalitně až na to, že herec mluví děsně dramaticky v momentech, kdy se nic dramatického neděje.