T-rish T-rish komentáře u knih

☰ menu

Ostrov Entry Ostrov Entry Peter May

Peter May to prostě umí! Jeho podrobný styl popisování ať už přírody, postav, místa prostě čehokoliv co si umane je dokonalý. Hltáte stránku po stránce a ať chcete nebo ne, opět vás vtáhne přímo do děje. Poutavě propojil minulost s přítomností, ostrov Entry nezklamal naopak překvapil víc než jsem na začátku čekala.

04.03.2016 5 z 5


Pán ohně Pán ohně Peter May

Po přečtení skvělé trilogie jsem od této knihy čekala něco úplně jiného, ale popravdě nejsem ani trošku zklamaná naopak bylo to úplně z jiného soudku, ale opět výborné počtení. Moc mě baví autorův styl detailního popisování aniž by člověka utrápil nudou. Těším se na další pokračování.

24.06.2015 4 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Na tuto knihu jsem se moc těšila, ale nejsem z ní odvařená jako z předchozích dílů. Pravdou je že Písečný muž byl mistrovský kousek a nebude lehké držet tak kvalitní úrověň pokaždé, i tak musím říct že kniha mě bavila jsem ráda, že Joona je zpět a těším se na další pokračování s tímto 'pohodovým chlapíkem'. Rozhodně Keplerovci stále patří k tomu nejlepšímu co krimi nabízí!-)

18.06.2015 4 z 5


Muž z ostrova Lewis Muž z ostrova Lewis Peter May

Po přečtění Skály jsem se hladově vrhla do dalšího pokračování a nejsem ani trošku zklamaná. Naopak. Tento styl psaní mi sedí - popisování přírody, vztahů, prolínání minulosti s přítomnosti vše je psáno 'nenuceně' a 'čtivě', takže musí bavit asi každého. Jsem moc ráda, že mám všechny díly pohromadě a můžu se bez dlouhé přestávky pustit do závěrečného čtení!

27.04.2015 5 z 5


Skála Skála Peter May

Jsem ráda, že knihu jsem začala číst až byly vydány všechny díly protože bych nevydržela čekat jak to všechno dopadne. Ze začátku jsem byla překvapená autorovým stylem psaní, protože poslední dobou čtu hodně severské krimi a popravdě jsem asi čekala styl podobného ražení, ale byla jsem mile překvapena, protože je to úplně něco jiného, ale přesto stránky doslova hltáte a nevěříte svým očím. Celou dobu se krásně promíchává přítomnost s minulostí, aniž by se člověk nudil.

27.04.2015 5 z 5


Motýlek Motýlek Henri Charrière

Neuvěřitelný příběh člověka bojujícího za svobodu, ať je pradivý nebo ne ukazuje nám jak důležité je nevzdat se svých nadějí, snů... "dokud žiješ, máš naději!" ...

26.04.2015 5 z 5


Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Opět mistrně propleteno, Deaver je záruka kvality a hlavně závěrečného překvapení! Jako u ostatních knih hlavní téma propracováno do detailu, ale psáno čtivě takže čtenář hltá a rozhodně se nenudí.

14.04.2015 5 z 5


Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Rozhodně líbilo, i když jsem se trošku děsila že skoro 600 stran budu číst dlouho opak byl pravdou, perfektně napsáno byla jsem i překvapená tím kdo se za vším skrývá a můžu přiznat že jsem se netrefila ani jednou :) Joona a jeho závity smekám! Těším se na další knihy, o které doplním knihovnu.

21.01.2014 5 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Tahle autorka mi prostě nesedí :( první knihu jsem četla Ostré předměty velká masáž + skvělé recenze nechala jsem se zlákat a knihu koupila, k mému překvapení jsem na ni nenašla nic tak bombastického jak byla prezentována. Chtěla jsem tomu dát šanci a přečetla jsem si titul ZMIZELÁ a bohužel teda nejsem odvařená jak opět bylo prezentováno všude možně že je to pecka :( prvních 200 stran bylo utrpení četla jsem s velkou námahou nehodit knihu do koše vydržela jsem a přečetla, druhá půlka je mnohem lepší a dá se číst ale konec nijak nenadchnul... fenoménem bych tohle fakt nenazývala. O temných koutech už si raději jen přečtu v bombastických recenzích protože tahle autorka není můj šálek čaje :)

20.01.2014 1 z 5


Potápěč Potápěč Håkan Östlundh

Příběh sám o sobě není špatný, ale postrádala jsem v ní napětí, od severské krimi čekám prostě víc. Kniha se mi četla dobře, ale nebyl v ní jediný moment kdy bych hltala stránky se zatajeným dechem, něco tomu prostě chybělo.

29.12.2013 3 z 5


Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

První setkání s Keplerem dopadlo na výbornou, kniha se čte prakticky sama líbí se mi propletenost příběhu a hlavně "divnej Joona" konec mi přišel trošilinku natažený ale knize to nijak neublížilo, rozhodně si přečtu z této dílny něco dalšího.

29.12.2013 4 z 5


Vražda s vůní mandlí Vražda s vůní mandlí Camilla Läckberg

Jedním slovem nuda, jediné pozitivum snad že byla tak tenká a v tašce se nepronesla...

30.11.2013 1 z 5


Skočný příliv Skočný příliv Rolf Börjlind

Perfektně napsaná kniha, s překvapivým rozzuzlením. Během pár stran budete vtaženi přímo do děje kolem Olivie a Toma. Autoři dokonale propletli několik nepříjemných témat stojících na okraji společnosti s pomalu prosakujícím problémem z minulosti, který se ve finále týká všech… a tak o napětí a nečekané závěry není nouze.

30.10.2013 5 z 5


Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Skvělá kniha, jediná nevýhoda je že budu čekat na další díl ale těším se moc!-)

07.04.2013 5 z 5