syky245 syky245 komentáře u knih

☰ menu

Asher Black Asher Black Parker S. Huntington

IG booktrip.kat
podle anotace jsem si říkala, jaká to bude skvělá kniha, ale jelikož jde o autorky prvotinu, měla se moje radost asi krotit.
Bohužel mám pocity smíšené. Příběh a nápad by to byl fajn, ale jeho podání mě někdy hodně nudilo a občas jsem se do čtení musela opravdu nutit
Asher mi byl sympatický hned od začátku. Sice jde o mafiána, kterého se všichni boji a mají z něj respekt, ale já mu to od začátku nějak nevěřila. Nějak mi nesedí obálka, Asher je rozhodně mladší a většinou nosí oblek. Proč kožená bunda s ostny , ale co se mi líbí a je to hezké zpestření je citát na každém začátku kapitoly.
Lucy rozhodně neměla jednoduchý život a dětství už vůbec ne. Má své tajemství a díky své inteligenci se dostane na dobrou školu, kde poprvé potká někoho, komu může říkat kamarádka. Je bláznivá, ale to někdy kamarádky jsou.

Když pozná Ashera, sama uzná, že je jiný, než si myslela. Hrát jeho snoubenku představuje pro Lucy luxus, ale zároveň i nebezpečí a odhalení jejího tajemství...

Představovala jsem si to krutější, temnější. Ocenila bych víc lechtivych scén, než jen na začátku a na konci. Konec byl najednou hodně hrrr a chvíli jsem viděla Ashera spíš jako Nea z Matrixu

Pokračování bude o Niccolaiovi a já popravdě vůbec netuším, jestli budu nakolik zvědavá, abych se do ní pustila

Knihu hodnotím, jako průměrnou. Určitě si své čtenáře najde, ale budou mladší, než je sama autorka (28) a nesmí mít žádné velké očekávání

04.11.2023 3 z 5


Neztrať mapu k mému srdci Neztrať mapu k mému srdci Hana Repová

IG @booktrip.kat
Četli jste něco od autorky? Protože já ne, tohle byla moje premiéra. A po přečtení už mám doma další dvě autorčiny knížky
Byla to jedním slovem paráda.
Příběh nám vypráví o Lorin a Benovi. Lorin je pracovitá, samostatná milovnice čokolády. Ben je ten zlomený se smutnyma očima, jehož si každá z nás oblíbí.
Od začátku mi bylo jasné, že jeho odtažitost musí mít nějaký pádný důvod. Bylo krásné sledovat, jak se jejich vztah vyvíjí a poznávat všechny postavy. Ale jedna mi echt vadila a to byla Lorinina matka. Takhle mě snad ještě žádná knižní postava neiritovala
Knížka se čte sama, příběh hezký, za mě i poměrně originální a bylo tam od každého tak akorát. Láska, smutek, akce, napětí, to všechno tam bylo a mnohem víc.

Kdo ještě nečetl, dělá chybu. Určitě doporučuji tohle milé a příjemné čtení

29.08.2023 5 z 5


Léto lásky Léto lásky Helen Paris

IG: booktrip.kat
Kniha mě nalákala krásnou obálkou a tématem. Po všech těch velkých městech a boháčích byl venkov příjemnou změnou.
Nápad je rozhodně zajímavý, bohužel díky podání autorky ne zrovna zábavný.
Hlavní postava Hope mi nebyla příliš sympatická, o jejím Colinovi ani nemluvím
S láskou partnerskou podle mě tento příběh nemá moc společného. Spíš jsem v tom viděla uvědomění si lásky a vztahů rodinných a přátelských.
Dávej a bude ti dáno, tím se řídila veterinární klinika v Lynnwood Falls, kterou vedli rodiče Hope. Všichni v městečku si pomáhali navzájem a byli na sebe milí.
Celá kniha je spíš o tom, jak se z fiflenky snaží ostatní zase udělat venkovanku, která si váží všeho kolem a je zapálená pro věc.
Ryana jsem chápala, někdy protivný, ale vždy měl důvod.
Léto lásky je velká odpočinkovka. Až tolik, že jsem chvílemi měla co dělat, abych neusnula a konec byl dost uspechany.
Pokračování série ještě šanci dám, ale bude si muset počkat.

25.06.2023 2 z 5


Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

IG: booktrip.kat
Byla to má premiéra s autorkou a po velkých chválách všech jsem měla velké očekávání.
Styl psaní a příběh utíkal sám, četlo se to parádně. Pěkné letní čtení, které umí být tedy i smutné. Jsem cíťa a čekala jsem nějakou slzu i u sebe, ale bohužel.
Od začátku mi na hlavní postavě Beyah něco vadilo. Její život byl nelehký a se vším se vždy poprala sama. Má ostré lokty a umí se o sebe postarat sama. Nějak jsem ji to nevěřila a nebylo mi ji tak líto, jak by se dalo očekávat.
Samson je tajemný, ale i to má své důvody.
V knize je spoustu témat, které by si zasloužily více stránek, přišlo mi to všechno vyřešené na honem
Každopádně tím určitě na autorku nezanevřu a přečtu si i další její knihy.
V závěru nebyla špatná, jen já od ní měla asi zbytečně velká očekávání.

25.06.2023 4 z 5


Habibi Habibi Baja Dolce

@booktrip.kat

Můj ty Habibi, tohle bylo jedním slovem skvělý. Harryho bych sice občas nafackovala, ale líbila se mi jeho upřímnost a přímočařost. O tom, že to je kocour nemluvě, takže budiž mu odpuštěno
Cassie byla správná, hubatá, se skvělým smyslem pro humor. Někdy jsem se u knížky opravdu smála a větu: Oslovení pan si musíš zasloužit, nestačí ti na to pták mezi nohama budu asi v životě používat častěji.
Cassie se zdá, jako slušňačka, ale zdání klame. Každou z kapitol vypráví Harry nebo Cassie a to mám nejraději, každý má svůj prostor na vyprávění.
Druhá polovina knihy a odkrývání životních příběhů a tajemství je opravdu napínavá. Habibi se čte skvěle a je to rajc i spoustu vedlejších postav, jako zamestnance LocalX si určitě oblíbíte.
Oceňuju autorku za reálný popis scén, protože všechny víme, že někdy to v knihách není moc uvěřitelné.
Kdo okusí hřích jménem Habibi, nikdy už nebude chtít být svatý. A ta ořízka českého vydání? Dokonalá!
A já nutně potřebuju další díl

28.05.2023 5 z 5


RunAway RunAway Anabelle Stehl

Skvělé zakončení celé série. Pro mě nejlepší díl, možná to bude i tím, že Miri a Eliase známe z předešlých knížek. A už dříve jsem si tyhle dva oblíbila. Číst jejich příběh byl zážitek a autorka se s minulostí Miriam poprala na výbornou.

07.05.2023 4 z 5


Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

(SPOILER) Na knížku jsem se moc těšila. Řeckou mytologii mám ráda, ale pokud nejste připraveni číst o Persefonině jeskyňce a o tom, jak Zeus kolem sebe mává svým obrovským ptákem, tak se do toho ani nepouštějte mám smíšené pocity, zda se budu chtít pustit do pokračování. Háda jsem si zamilovala, ale těžko se věří tomu, že se celý život schovává a pak se najednou během chvilky všechno změní a celé jeho vypěstované soukromí jde do kytek.
Je zde spousta krásných jmen a spousta peprnych scén, ale znovu bych asi nečetla.

29.01.2023 3 z 5


Haka za lilii Haka za lilii M. K. Hardy

Jsem příjemně překvapená a určitě si přečtu i další. Kniha se čte celkem rychle. Děj super a originální a občas donutí člověka se i usmívat.

20.01.2023 4 z 5


Liliana Liliana Anna Szafrańska

Hodně silná a emotivní knížka. Ale rozhodně jedna z nejlepších, co jsem kdy četla.

02.01.2023 5 z 5


Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Tak tohle bylo jedním slovem Boží. Na začátku jsem si sice říkala co to je. Název knížky souhlasí s obsahem. Konec nutí čtenáře počkat si na další díl

20.12.2022 5 z 5


Vicious: Divoká láska Vicious: Divoká láska L. J. Shen

Vicious je arogantní namyšlený frajer, ale stejně si ho v půlce knihy každá z nás zamiluje. Tohle bylo báječné a určitě se pustím do dalšího dílu.

17.09.2022 5 z 5


Druhá šance pro Zoe Druhá šance pro Zoe Michaela Schmiedlová

Moc se mi líbilo vyprávění matky a dcery. Kniha je tenounká, taková jednohubka, ale krásná. Asi spíše pro mladé čtenářky, ale i ty starší určitě neurazí.

17.09.2022 5 z 5


Medovník s pepřem Medovník s pepřem Alena Adrianet Heinrichová

Kniha má nádhernou obálku, ale bohužel obsah už je o ničem. Hodně propagovana kniha, ze které je čtenář akorát zklamaný.

17.09.2022 1 z 5


Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Od knihy jsem neměla velké očekávání, ale o to víc jsem si ji užila. Dějová linka je u Julie pořád stejná, víme co čekat. Ale takové příjemné, milé oddechové čtení není nikdy na škodu. Gabe mi byl zatím ze všech mužských hlavních postav asi nejméně protivný.

28.08.2022 4 z 5


Mrchy Mrchy Melanie Blake

Bohužel jsem z knihy zklamaná. Těšila jsem se na ni a nakonec jsem se ke čtení musela nutit. Spousta dlouhých a zbytečných popisů, děj takový nijaký a najednou na konci bum. Konečně se něco děje. Kniha mohla být minimálně o polovinu kratší a nejspíš by to bylo i lepší.

18.08.2022 2 z 5


Běh o život Běh o život Richard Bachman (p)

Od Kinga jsem dlouho nic nečetla a vlastně ani nevím proč. Běh o život jsem četla v rámci výzvy #proctemeabecedu a bylo to skvělé a zároveň děsivé. Už je to dlouhá doba od prvního vydání a King pár věcí opravdu předpověděl. Je to napínavé, bez zbytečného okecávání a opravdu čtivé téměř pro každého.

21.07.2022 5 z 5


Milovat a psát Milovat a psát Lily King

Pro mě zatím nejhorší kniha roku, absolutní ztráta času a jedno velké zklamání. Jednu hvězdičku dávám jen proto, že jakákoliv kniha si nezaslouží být nazývána odpadem.

13.07.2022 1 z 5


Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Můj třetí romantický útěk. Ze začátku jsem měla smíšené pocity, ale nakonec je to zatím má nejoblíbenější ze série. A na léto úplně ideální.

09.07.2022 5 z 5


Tajný pánský knižní klub Tajný pánský knižní klub Lyssa Kay Adams

Moc se mi líbil nápad. Jak by to vypadalo, kdyby se muži řídili ženskými romány? Příběh byl uvěřitelný, na to u nových knih moc štěstí nemám.

06.07.2022 4 z 5


Jeho zákusek Jeho zákusek Penelope Bloom

Je to můj druhý precteny díl z této série. Líbí se mi, že jsou čtenářům stále připomínané postavy z předešlých knížek. Bohužel Jeho zákusek byl slabší.

29.06.2022 3 z 5