Mrchy

Mrchy https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488512/bmid_mrchy-PjL-488512.jpg 3 25 9

Mrchy Melanie Blakeové nás zavedou do zákulisí světa veleúspěšného seriálového dramatu Falcon Bay, telenovely, kterou zná celý svět. Má sice miliony věrných fanoušků, ale pravdou je i to, že dny výsluní a slávy seriálu jsou dávno pryč. Falcon Bay se natáčí doslova v ráji – na soukromém ostrově v kanálu La Manche, blízko poloostrova Jersey; dokonalá destinace pro dokonalou telenovelu ale sama o sobě není vším. Po více než dvaceti letech vysílání docházejí produkci nápady i šťáva a sledovanost strmě klesá. Je potřeba přijít s dokonalým plánem a scenáristickým zázrakem. Ideálně se zajímavou postavou, která nenechá kámen na kameni. Do soukolí navíc vstupuje nová americká majitelka, rozhodnutá udělat všechno, aby se seriál stal opět jedničkou v žebříčcích sledovanosti. Televizní svět ale dávno není jen o talentu, dobré práci, skvělých nápadech a radosti z tvorby a hraní; je tvrdý a drsný. Mnohem více spíše o penězích, dravosti, neohlížení se na druhé – a intrikách. Hlavně tedy o tom, kdo je schopný čeho – a kdo umí kde mistrně zatahat za ty správné nitky, obrátit se na ty správné lidi.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Jota
Originální název:

Ruthless Women , 2021


více info...

Přidat komentář

intelektuálka
15.10.2022

Pokud je toto kniha roku 2021, tak můj čtenářský vkus se naprosto vymyká průměru ....

Po něžném vhledu do dětských duší Tří a idylickém Pomerančovém háji jsem byla hozena do světa komerce, seriálů, podrazů, závisti, zrady , drog a účelového sexu ....

I já jsem stěží dočítala - pouze ze zájmu, jak absurdně autorka dojde ke konci ....

Do dnešních nelehkých dní čtenáři potřebují knihy zcela jiného kalibru ....

Jediné hezké zde snad bylo prostředí ostrovů v La Manche průlivu....

Opravdu tohle svým oblíbeným nemohu doporučit.

ŽanetH.
09.09.2022 3 z 5

Děkuji za poskytnutí knihy nakladatelstvi Jota!

Jak bych jen začala. Nebudu lhát. Kniha mě příliš nenadchla. Četla se mi pomalu, nemohla jsem se začíst a z množství jmen a dlouhých popisů se mi točila hlava. Bylo tam všeho tolik a často zdlouhavé popisovaní nevedlo nikam dál.

Nakonec jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Bylo to pro mě úplně něco jiného a nového.
Prostředí natáčení seriálu, televizního světa, seriálových hvězd. Drogy, sex, pomsta, nenávist, závist, zrada a opravdu nečekaný zvrat a zápletka na konci!
Samotný konec mě opravdu překvapil. A obalku chválím.


Monuli36
07.09.2022 1 z 5

Málokdy se mi stane,že knížku nedočtu.Tahle jí bohužel byla.Čekala jsem od ní mnohem více.Pro mě nuda bohužel

syky245
18.08.2022 2 z 5

Bohužel jsem z knihy zklamaná. Těšila jsem se na ni a nakonec jsem se ke čtení musela nutit. Spousta dlouhých a zbytečných popisů, děj takový nijaký a najednou na konci bum. Konečně se něco děje. Kniha mohla být minimálně o polovinu kratší a nejspíš by to bylo i lepší.

luciella10
30.07.2022 1 z 5

Rozhodně nedoporučuji. Ze začátku kniha vypadala dobře, je z prostředí které znám. Ale postupně se z toho stala absurdní parodie. Myslím si, že to dalo velkou práci vymyslet něco tak nesmyslného. Dočetla jsem to jen proto, abych zjistila, kam to dokázala autorka až dovést.

renulka16
21.07.2022 3 z 5

Tahle kniha mě celkem zklamala. Jako taková mě bavila, ale bylo tam hrozně zbytečně scén a popisů a taky postav, které knize ubírají na kouzle. Hrozně jsem se na ni těšila, ale při čtení jsem ji musela neustále prokládat něčím jiným :/.

Njangu
14.06.2022 2 z 5

Knížku jsem četla poměrně dlouho. Čekala jsem od toho hodně a dostala hodně málo. 3/4 knížky jsou příliš obsáhlé popisy bez děje. Postupně dostanete moc informací, které stejně není možné zpracovat. K nějakému ději se dostaneme tak cca posledních 150 stránek před koncem, ale i tak se ten rozbíhá příliš pomalu a je zbytečně moc místy zamotaný. Kdysi dávno jsem přečetla celou Jackie Collins a očekávala jsem od toho něco podobného a podoba byla pouze v prostředí, ve kterém se děj odehrával.

L.Helena
12.06.2022 3 z 5

Dost dlouho jsem s knihou bojovala. Vadila mi ta spousta omáčky v první části knihy, představení každé postavy bylo hodně rozvleklé na úkor děje, vůbec mě to nebavilo. Pak se postupně začalo něco dít a tak to konečně bylo čtivé a zábavné. Závěr dobře vygradovaný a překvapivě vypointovaný.

Knihomolka97
20.05.2022 5 z 5

Tahle kniha je naprostá pecka a zatím asi největší překvapení roku. Anotace zněla lákavě a věděla jsem, že se mi příběh bude líbit. Ale až tak? Wow!
Příběh plný intrik, podrazů a sexu.
Je napsán v er-formě poutavým stylem. Užívala jsem si i detailněji popisy filmařského prostředí, kde se příběh odehrává a to je co říct. :D
Na začátku je seznam postav a o každé alespoň pár informací. Což je super pro lepší přehled, protože jich je poměrně hodně, každá dostává svůj prostor a jsou vlastně navzájem propojené. Je zajímavé, že postavy jsou věkově starší. Máme tu tedy hlavně ženy, ale muži samozřejmě též nechybí.
Musím říct, že jejich charaktery byly perfektně vykresleny. Jakž takž jsem si oblíbila snad jen dvě postavy. :D Jinak to byli všichni do jednoho velcí intrikáni, podrazáci a sobci. Co všechno byli schopni někteří udělat pro úspěch...mazec. A já to úplně hltala a chtěla víc a víc. Dočkala jsem se také pár momentů, které jsem nečekala a hlavně ke konci zvratu, který stál opravdu za to.

Štítky knihy

anglické romány romány pro ženy

Autorovy knížky

Melanie Blake
britská, 1976
2022  61%Mrchy

Kniha Mrchy je v

Přečtených35x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce96x
Chystám se číst36x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x