RunAway

RunAway https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507458/bmid_runaway-1Ke-507458.png 4 35 10

AWAY série

< 3. díl

Proč ti, které nejvíce milujeme, mají zároveň moc nás nejvíce zraňovat? Život jedenadvacetileté vysokoškolské studentky Miriam se ze dne na den změní. V podcastu své kamarádky prozradí tajemství, které už dlouho nosí v sobě. Před dvěma lety musela učinit závažné rozhodnutí a podstoupila interrupci. Netušila, jaké následky bude mít odhalení na vztahy s rodinou, a hlavně s její sestrou. A aby toho nebylo málo, touží po tom, aby přátelství s klukem z party Eliasem přerostlo v něco většího. Je v pořádku, aby si začínala s bratrem své nejlepší kamarádky? Dokáže mu pomoci vyřešit jeho osobní problémy? Podaří se jí urovnat vztahy se svou rodinou? Kniha zavádí čtenáře do atraktivního prostředí Berlína, kde naši hrdinové studují, milují, baví se a rozhodují o svém dalším životě. Román RunAway je volným pokračováním románů BreakAway a FadeAway z třídílné série Away. Opět se setkáváme s Liou, Phuong, Kyrou, Noahem, Milanem a dalšími hrdiny z prvního a druhého dílu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Red
Originální název:

RunAway


více info...

Přidat komentář

Terka18
14.04.2024 3 z 5

I třetí díl byla příjemná oddechovka. Zase jiný námět a problém k řešení. Vztahy jsou složité i v rodině a mezi sourozenci, ale nakonec vše dobře dopadlo a musím říct, že mi i pár slz ukáplo. Konec byl krásný a Elias se mi moc líbil. Ale pro mě neměl příběh to "správné" kouzlo nebo jak bych to řekla.

Zuzíček77
10.03.2024 4 z 5

Konec druhého dílu nám prozradí veliké tajemství Miriam, které mě prostě donutilo okamžitě přečíst poslední díl. Miriam si rozhodně neprochází lehkou situací a z její rodiny i bylo chvilkama fakt zle. Bylo mi jí tak líto, že se k ní rodina v tomto případě otočila zády. Ona byla vlastně zodpovědnější než většina lidí v jejím věku ale stejně jí to dávaly sežrat. Samozřejmě je v tom trochu více ale to nebudu prozrazovat. Elias, který má také dost problémů s kterými se snaží vypořádat sám. Oba jsou dlouholetí kamarádi, jistá přitažlivost tam je, hlavně ze strany Miriam ale tím, že jsou léta kamarádi bojí se udělat ten další krok. I nadále se setkáváme se zbytkem party což je za mě super. Příběh se mi líbil o trochu méně než dva předchozí, jsem ale ráda, že jsem sérii přečetla celou. A před Miriam klobouk dolů.


Ála1968
01.12.2023 3 z 5

Asi nejslabší díl ze série.Celkem to nebylo špatné, zajímavá témata,i když v prvním díle nebyla příliš probrána,jen okrajově,ale řekla bych, že je to takový střed z knih pro mladé

Áža707
25.10.2023 4 z 5

Už závěr druhého dílu mě velmi nalákal na třetí díl. Miriam nám odhalí své tajemství a musí se potýkat s důsledky, které z toho vyplynou a ty rozhodně nejsou jednoduchý. Osobně bych se nechtěla ocitnout ani v jedné ze situací, které Miriam potkaly.

Postavy zde potkáváme opět stejné jako v předchozích dílech a jejich životy jsou příjemně propojené. Za mě stále nejlepší postava je Phuong a jediné, co mě doopravdy na sérii mrzí je, že nedostala více prostoru. Eliase si podle mě oblíbí každý a je to člověk, který se bude za svoji rodinu prát až do poslední chvíle.

Miriam i Elias každý řeší své problémy a potíže, ale nedokážou se svěřit svým nejbližším a místo toho najdou útěchu mezi sebou. Právě jejich dlouholeté přátelství jim brání udělat další krok. Bojí se toho druhého, sebe samého a reakce okolí. Oba dva se s tím perou po svém a i s ostatními věcmi. Musím říct, že jsem si obě dvě postavy oblíbila a tak nějak mi jejich spojení dávalo smysl.

Budu se opakovat, ale ráda bych znovu zdůraznila, že to skvělé na sérii je, že se nejedná o plytký romantický příběh, ale řeší se zde těžká a zásadní témama jako například potrat. Rozhodně si myslím, že když budete chtít najdete ve knize hodně.

Děj utíká rychle a kniha se čte velmi dobře. Samozřejmě ve knize najdeme zajímavé zvraty, které vás překvapí. Obsahuje i plno krásných myšlenek.

Překvapilo mě, že série se odehrává během jednoho roku, čekala jsem, že to byl delší čas. Trochu bych knize vytkla až přespřílišný Happyend, ale jako zakončení série je to příjemné.

Musím přiznat, že s posledním dílem série se mi doopravdy nechtělo loučit. Věřím, že se někdy k sérii velmi ráda vrátím. Ráda bych vám knihu a celou sérii doporučila a doufám, že většinu z vás neodradí hromada negativních komentářů a recenzí, které existují. Mně osobně se nejvíc líbil druhý díl.

4.5/5

monika0181
03.10.2023 5 z 5

Dojmy z tohoto dílu jsou pro mě zvláštní. Brala jsem to tak, že je to díl Miriam a Eliase a nakonec to byl spíš díl Eliase a Miriam. Trochu neobvykle byla zápletka Miriam zveřejněna již v počátku knihy. A dál se vlastně řeší následky. Za mě víc místa zabíral Elias a jeho vnitřní boj. Každým pádem kniha opět obsahuje silná témata k zamyšlení. Téma potratu, zodpovědnosti před vlastní spokojeností. Jako vždy včasná komunikace by odstranila dost problémů. Ovšem to by pak nebylo o čem psát. Když jsem knihu četla, často jsem se přistihla, že vlastně nečtu, ale přemýšlím. Tak to asi mělo být. Pokud si chcete odpočinout, tak si vyberte jinou knihu. Tato má své poselství. Ne každému musí sednout. Ale jistě stojí za přečtení a popřemýšlení, jak o osudu hrdinů, tak i našem vlastním.

kristy.books
30.07.2023

Na túto knihu som sa celkom tešila, najmä po tom, čo v závere dvojky odhalila Miriam svoje veľké tajomstvo. Bola som zvedavá na jej životný príbeh. Musím však povedať, že nakoniec som zostala viac-menej sklamaná. Pre mňa to bol najslabší diel z celej série.

Pri postave Miriam sa autorka rozhodla riešiť pomerne citlivú tému pre každú ženu. Čakala som, že bude podaná trochu z inej stránky, no aj tento pohľad bol zaujímavý. Priznám sa, že som z toho bola trochu rozpačitá, no každá žena má právo rozhodnúť, čo chce urobiť s vlastným telom, a to rešpektujem. Miriam bola celkom sympaťáčka, hoci som nebola stotožnená so všetkými jej rozhodnutiami. Bolo mi ľúto, ako sa k nej najskôr zachovala jej rodina, ale dúfala som, že si to postupne medzi sebou vyriešia.

Eliasa som si obľúbila už v predchádzajúcich častiach, bol to skvelý brat, ktorý vždy stál pri svojich súrodencoch a podporoval ich. V poslednej dobe sa to naňho valilo zo všetkých strán, takýto tlak by nezvládol asi nikto. Musel sa rozhodnúť medzi tým, čo má rád a tým, čo považoval za svoju povinnosť. V niektorých veciach bol dosť tvrdohlavý.

Najväčším kameňom úrazu bola pre mňa romantická linka. Bohužiaľ, medzi Miriam a Eliasom som necítila takmer žiadnu chémiu, skôr mi pripadali ako najlepší kamaráti. Tiež som mala pocit, že romantika bola skôr v úzadí a viac sa riešili rôzne závažné témy. Potrebovala by som, aby autorka túto časť príbehu viac rozpísala a dopriala týmto dvom viac spoločne stráveného času, lebo takto som im ich lásku nejak nedokázala uveriť.

happy19
05.07.2023 4 z 5

Milé zakončení série,-)
Za mě slabší část,pro mě zůstává 2.díl tím nejlepším.
Tady to postrádalo větší drama a chemie zde taky nefungovala na sto procent,-)
Ale je to odpočinková četba se vším všudy!

,,Ti,které milujeme,nás nejvíce zraňují."

Kristy.Seb
03.07.2023 4 z 5

Odvaha nemusí nutně spočívat v tom, že zdoláváte jedno dobrodružství za druhým, ale v tom, že pokusíte rutinu a vystoupíte ze své komfortní zóny.

Jsme jako puzzle, do kterýho každej, kterým se obklopíme, ať už dobrej, nebo špatnej, přispěje svým dílkem.

Opět velmi zajímavý téma příběhu.l, ale mohlo to být kratší.

Ann98
14.05.2023 3 z 5

No, koukám, že tento díl má zatím nejlepší hodnocení. Pro mě je naopak nejslabší.
Na začátek bych chtěla říct, že celá série má nádhernou obálku. Jedna z nejhezčích, co se mi snad zatím dostala do ruky.
K samotné knize. Jako počínající autorka, hlavně velmi mladá, má své knihy kvalitní. Není to žádný brak jako ze střední školy. Ale její knihy mají hloubku. Důležité téma. Důležité poselství. Sociální problém.
Děj celkem svižně ubíhal, ostatně stejně jako v předchozích dílech. Začátek měl slabší rozjezd, ale pak už to běželo jako hodinky.
Miriam a Eliase známe už z předchozích dílů. Už tam jsem si je oblíbila. Obzvlášť jsem se na tento díl těšila poté, co autorka na konci druhého dílu nastínila problém Miriam. Noo .. asi jsem čekala něco jiného, než se mi poté ve finále dostalo. Asi jsem čekala, že autorka to pojme trošku jinak. Dalším zklamáním byl vztah mezi Miriam a Eliasem. Nulová chemie. Kamarádi, co jsou do sebe zamilovaní a pak když jsou spolu, tak .. Vůbec mi k sobě neseděli.
Ale určitě se těším na další autorčinu tvorbu.

syky245
07.05.2023 4 z 5

Skvělé zakončení celé série. Pro mě nejlepší díl, možná to bude i tím, že Miri a Eliase známe z předešlých knížek. A už dříve jsem si tyhle dva oblíbila. Číst jejich příběh byl zážitek a autorka se s minulostí Miriam poprala na výbornou.

Autorovy další knížky

Anabelle Stehl
německá, 1993
2022  73%BreakAway
2022  79%FadeAway
2023  77%RunAway

Kniha RunAway je v

Právě čtených2x
Přečtených56x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce151x
Chystám se číst91x
Chci si koupit26x
dalších seznamech4x