FadeAway

FadeAway https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496894/bmid_fadeaway-29i-496894.jpg 4 55 13

AWAY série

< 2. díl >

Jak mohu chtít po ostatních, aby mi vyprávěli své příběhy, když sama nedokážu mluvit o tom, co se přihodilo mně? Když začne Kyra studovat psychologii v Berlíně, je rozhodnutá hodit minulost za hlavu. Nechybělo mnoho a stala se obětí znásilnění. Myslela si, že traumatickou událost zpracovala, ale opak je pravdou. Nemůže zapomenout na to, co se stalo, ale chce se angažovat v tom, aby ostatní nepotkal stejný osud. Ve feministickém podcastu, který sama vytvoří, pravidelně upozorňuje na to, co se jí nelíbí na vysoké škole i mimo ni. Nikdo netuší, že za úspěšným formátem stojí právě ona – nikdo kromě Milana, který se náhle objeví v jejím životě. Ale Milan je přesně ten typ muže, kterému se Kyra chtěla vyhnout... FadeAway je volným pokračováním románu BreakAway ze stejnojmenné třídílné série. Opět se v ní setkáváme s Liou, Phuong, Miriam, Noahem, Eliasem a dalšími hrdiny z prvního dílu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

FadeAway , 2021


více info...

Přidat komentář

Terka18
13.04.2024 3 z 5

Nemůžu říct, že by mě kniha nějak nadchla. Řekla bych, že pro mě to byl vyloženě odpočinkový příběh. Nápad byl super. Ale proste mě to nechytlo tak jak jsem čekala. Mohla jsem knihu kdykoli odložit a neměla jsem potřebu po ni hned sáhnout. Nápad s podcastem.. v dnešní době skvělé, jen to pro mě bylo občas moc natahované

Zuzíček77
10.03.2024 5 z 5

Super námět na knihu, v dnešní době kdy podcasty letí. Opět tady máme silný příběh, který je o velmi těžkém tématu. Přijde mi, že tento díl je lépe zpracovaný a hlavně u něj bude člověk dost přemýšlet. Není to úplná oddechovka na jedno slupnutí. Kyra má za sebou traumatickou událost a v Berlíně chce studovat psychologii. Do cesty se jí připlete Milan, kluk který zná její tajemství ohledně podcastu. Milan je milý, přátelský a cílevědomý. On ale žije hlavně pro házenou a to je právě problém. Oba jsem si hned oblíbila, s Kyrou už jsme se setkaly v prvním díle a těšila jsem se na její příběh. Konec knihy byl skvělý a tam už nezůstane oko suché. Epilog mě rozsekal ještě více takže hurá na třetí díl s Miriam. Opět musím vyzdvihnout nádhernou obálku knihy.


Ála1968
01.12.2023 4 z 5

Tenhle díl byl lepší než první,i když Noaha a Liu jsem si oblíbila.Hezky to pokračuje a myslím, že tady je to mnohem lépe propracované

monika0181
01.10.2023 5 z 5

Za mě lepší než první díl. Hrdinové mi přišli čitelnější. Kniha neměla tolik "omáčky". Jistě je nutno podtrhnout, že to není jen takové lehká romantika. Máme tu stejně jako v prvním dále závažná témata (pokus o znásilnění, priorita vlastních zájmů) a jak se s nimi Milan a Kyra vypořádávají. Opět zde nahlédneme do našich životů, jaký na nás mají vliv sociální sítě. Je to romantika s dobrým koncem, ale je to kniha, o které budete přemýšlet. Tedy jako oddechovku ji do ruky neberte, přijde vám zdlouhavá a nebude vás bavit. Osahuje hodně Kyřiných myšlenek, jak se s celou situací poprat a to ne každému sedne. Každopádně já jdu hned do třetího dílu, jsem zvědavá na Eliase a Miriam.

Áža707
01.10.2023 5 z 5

Musím přiznat, že i když jsem první díl četla letos v únoru, tak jsem ze začátku druhého dílu měla problém s postavami, ale po chvilce jsem všechny zařadila a šlo to skvěle. Líbilo se mi propojení postav a to, že se rozvíjel i jejich příběh. Protože o Phuong a její poznámky přijít nechcete.

Milan byl taková pro mě zvláštní postava, protože sport stavěl na první místo před vším ostatním. Postupem knihy jsem si oblíbila i jeho. I v této knize přichází pár šoků a jedním z nich bylo chování Kyry po zápase, to doopravdy trochu přehnala.

Kniha opět řeší vážně problémy a jak se s tím hlavní hrdinka vypořádává. Velmi se mi líbil nápad dopisů, které se ve knize objevily a bylo to doopravdy silné čtení.

Konec knihy byl naprosto dokonalý a musím říct, že jsem potřebovala kapesníčky. Byl to masakr a líbilo se mi, jak se zde objevili různé reakce na Kyřin příběh. Nechci víc prozrazovat, abych vám tu nedala spoilery.

Epilog byl úplně OMG! WOW! Tohle jsem doopravdy nečekala a jsem upřímně strašně moc zvědavá na třetí díl.

Knihu bych doporučila všem, kteří mají rádi pomalou romantiku a romantiku, která se zabývá i hlubšími myšlenkami a tématy než je "jen" láska hrdinů.

5/5

Airelle
21.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Série Away má jeden velký problém, a to je ten, že neumí úplně zaujmout a je lehko zapomenutelná. Věřte, že já si jsem schopná pamatovat minimálně děj příběhu včetně hlavních témat a z prvního dílu jsem si pamatovala, akorát to, že Lia přijela do Berlína, celý příběh se odehrává v Německu (protože to je nezvyklé), Noah měl rodinné trable, a že jeli na výlet do Čech, jinak nic.

Pří čtení druhého dílu jsem si tedy začala vzpomínat na víc podrobností, a přesně jsem si říkala, že u druhého dílu si budu snad pamatovat víc.

Kyru už jsme zahlédli v prvním díle, měla tam docela důležitou vedlejší linku, je to Noahova sestra. První díl nám samozřejmě vyzradil, co se jí stalo, a v jejím příběhu dostane hodně prostor to, jak se s tím poprala a jak to ovlivnilo její život.

Milan Nowak je v příběhu nováček, hraje házenou a s Kyrou se potká zcela náhodně a přeskočí mezi nimi jiskra. Milan je ten, kdo v téhle knize paradoxně nemá žádný problém, nemá žádné své vnitřní démony, kostlivce ve skříni, což mi přišlo hodně ojedinělé.

Kniha je vyprávěna z pohledu obou hlavních postav, je to můj nejoblíbenější styl vyprávění, protože hned vím, co si postavy vzájemně myslí.

Jsem zvědavá, jaký bude třetí díl RunAway, který se zase zaměří na Miriam a Eliase. Doufám, že se k němu brzy dostanu.

pogmanka
25.08.2023 3 z 5

Nebylo to špatné a příběh rozebírá důležité téma, ale nechytilo mě to tolik jako první díl. Nějak jsem se nemohla začíst.

Kristy.Seb
22.06.2023 4 z 5

Nemá smysl zavírat oči, protože pak najednou člověk neslyší o to víc.

Není hloupé, když je pro nás na prvním místě to, aby lidi, kteří jsou pro nás důležití, byli v pohodě.

Že země ke hvězdám nevede vyšlapaná cesta.

Skvělé do příběhu zakomponované téma ohledně postavení žen.

Ann98
16.02.2023 4 z 5

Pěkný díl. Ne tak dobrý jako díl první, Lia a Noah u mě pořád vedou. Ale jinak je příběh velmi povedený. Krásně se to četlo, to rozhodně.
Kniha v sobě nese další poselství, autorka se zabývá dalším důležitým tématem. Já čekala, že to bude zpracováno trošku víc do hloubky. A trošku mě to zklamalo, nebudu lhát. Proto na první místě zůstává pro mě první díl.
Milana jsem si oblíbila, byl to sympaťák. Líbily se mi scény s jeho kamarády, škoda, že jich nebylo víc. Chtěla bych kluky lépe poznat. Kyra byla milá, sympatická a přátelská dívka, která za sebou bohužel měla nepěkný zážitek. Naopak měla vedle sebe dva naprosto úžasné bratry a kamarádky. A to je mnohdy nejvíc, co člověk může mít.
Co musím vyzdvihnout, tak je obálka. Ta je naprosto fantastická a jsem ráda, že se autorka u všech dílů drží v podobném duchu. Je to skvost.
Epilog mě teda dostal, čekala jsem cokoliv, ale toto rozhodně ne. Těším se na další díl.

kristy.books
24.01.2023

FadeAway je druhým dielom série BreakAway. Bola to pre mňa jedna z tých kníh, pri ktorých si poviem "bolo to fajn", no nie som z nich nejak extra nadšená. Ide o nemeckú NA romantiku, v ktorej sa rieši aj jeden závažný problém.

Pokiaľ ste čítali prvú časť, určite si pamätáte na Noahovu sestru Kyru, na to, čím si nedávno prešla a ako celá situácia ovplyvnila nielen ju, ale aj jej rodinu. Už v jednotke som bola zvedavá, ako sa všetko vyrieši, takže to bol jeden z dôvodov, ktorý ma poháňal otáčať jednu stránku za druhou. Bolo to milé, priateľské dievča, ktoré však vo svojom vnútri ukrývalo veľké trápenie. Mala šťastie, že mala takých skvelých bratov, ktorí ju po celý čas podporovali a urobili by pre ňu prvé i posledné. Nesmiem zabudnúť ani na jej najlepšie kamarátky, na ktoré sa tiež mohla vždy obrátiť. Páčil sa mi aj jej nápad s podcastom, pretože o týchto témach je potrebné hovoriť.

Milan žil pre svoju športovú kariéru a vyhýbal sa všetkému, čo by ju mohlo nejak ohroziť. V podstate to bol sympaťák, aj keď ma v niektorých situáciách nahneval (najskôr som si ho obľúbila, potom som z neho mala trochu zmiešané pocity, no v posledných kapitolách ma presvedčil, že môj prvý dojem z neho nebol zlý). Bavilo ma neustále podpichovanie s jeho kamarátmi, bola to zábavná partička.

Romantická linka bola príjemná, vyvíjala sa pomaly, čo mám rada. V príbehu nebolo nič, čo by mi vyslovene vadilo, ale zasa som tu nenašla ani niečo, čo by ma nejak extra nadchlo. Jednoducho som už čítala lepšie nemecké romantické príbehy.

Epilóg bol celkom prekvapivý, Miriam v ňom odhalila tajomstvo, o ktorom doteraz takmer nikto nevedel a autorka nás zároveň navnadila na ďalší príbeh, ktorý bude venovaný práve Miriam.

happy19
12.01.2023 5 z 5

Opět skvělá slow burn romantika:-*
Potěšilo mě setkání s partou,kterou známe z minula,-)
Za mě o chloupek lepší než 1.díl!
Úplně mě vtáhla:-)
Ach a ty obálky...zkrášlují knihovny!

„Bolest, kterou cítíte dnes, je síla, kterou pocítíte zítra. Každá výzva, s kterou se setkáte, je příležitost k růstu.“

ŽanetH.
24.12.2022 4 z 5

Kniha se čte opravdu skvěle, jen jsem se nezačetla tak, aby mě vytrhla z reality. Je tam důležité téma, krásně zobrazené přátelství, ale nevtahla mě do děje.
Mínus dávám za časté používání slova "jej" (,,Myslíš, že *jej* odneseme?", hodil *jej*..) místama jsem ho chtěla zaškrtat a dělat, že tam není..bylo tam na mě až moc často (i 5x na jedné stránce).

• ,,Nemá smysl zavírat oči, protože pak najednou člověk slyší o to víc."

Za mě byl o něco lepší první díl. Ale na třetí se těším moc!

nina3905
21.12.2022 1 z 5

Prečítala som, ale určite sa ku knihe nevrátim.

Štítky knihy

Berlín

Autorovy další knížky

Anabelle Stehl
německá, 1993
2022  73%BreakAway
2022  79%FadeAway
2023  77%RunAway

Kniha FadeAway je v

Právě čtených2x
Přečtených77x
Doporučených5x
Knihotéce188x
Chystám se číst115x
Chci si koupit27x
dalších seznamech7x