Stinger78 Stinger78 komentáře u knih

☰ menu

Já jsem Zlatan Ibrahimović Já jsem Zlatan Ibrahimović David Lagercrantz

Zlatan je velice svérázná postava a podle toho vypadá i kniha. Ale on si to může dovolit. Vždyť o něm hodně naznačuje i historka při jeho letošním přestupu do ManU. Cantona o něm řekl, že nemůže být v klubu králem, že to je on, ale může být princem. A Zlatan odvětil, že králem být nechce, on že bude bohem :-) No nezbožňujte ho...

09.10.2016 5 z 5


Lovci Lovci František Kotleta (p)

Na Kotletu poměrně málo koz, byť Zevla se to snažila dohnat velikostí, zvrhlého sexu, co ale zůstalo, jsou zběsilé souboje, střílení, spousta krve, vnitřností a jiných chuťovek. Děj pěkně odsýpá a i když se nejedná o kdovíjak inovativní dílko, rozhodně tím řezník z Bruntálu neurazil.

15.10.2015 4 z 5


Příliš dlouhá swingers party Příliš dlouhá swingers party František Kotleta (p)

Pánové Kulhánek s Kopřivou dokáží stvořit neskutečné věci, ale třetí "káčko" do party, Franta Kotleta do toho opravdu hodil vidle. Příliš dlouhá swingers party byla první knihou, kterou jsem od něj četl a dal jsem to prakticky během jedné cesty vlakem Praha - Bruntál (zbývajících asi 25 stran jsem dorazil o dva dny později). Tolik akce, souložení, stříkání a také magie na necelých třech stovkách stránek, to se jen tak nevidí. Nemluvě o tom, jak francouzská Cizinecká legie poslouchá příslušníky české armády :-)
Povedené dílko, které mě prostě nutí si přečíst i předcházející "Kotletoviny".

22.03.2015 5 z 5


Brazilský deník Brazilský deník Jaromír Bosák

Bosákova klasika. Čtivé dílko, které připomene celé mistrovství a přidá k tomu něco z cestopisu. Já osobně řadím na druhé místo, hned za Francouzský deník z roku 1998.

02.01.2015 5 z 5


Drsné sny Drsné sny Jakub Mařík

Po poněkud slabším pátém dílu přichází opravdu našlapaná šestka, která se čte jedním dechem a nemá slabšího místečka. Maříkův styl má drajv, všechny postavy dostaly dostatek prostoru, tohle byl opravdu moc povedený díl. Palec nahoru.

07.05.2014 5 z 5


Opráski sčeskí historje anep fšichňi Zmikunďi národa Opráski sčeskí historje anep fšichňi Zmikunďi národa Jaz

Ciwe Sralin je nejvíc!!!

21.02.2014 5 z 5


Temný déšť Temný déšť Conor Corderoy

Žádný milník knižní sci-fi se zde nekoná, ale úplná bejkárna to taky není. Do vlaku ideální.

21.02.2014 3 z 5


Holomráz Holomráz Štěpán Kopřiva

Mazec. Kopřiva by snad napsal i návod na obsluhu mikrovlnné trouby tak poutavě, že by se z toho stal bestseller. Klaním se, až hlavou třískám o zem.

21.02.2014 5 z 5


Výtah do pekla Výtah do pekla Jiří Pavlovský

Velké očekávání bylo u mě vystřídáno mírným zklamáním. Začátek byl hodně slibný, ale postupem času jsem čím dál víc získával pocit, že to autor psal pod vlivem nějakých psychotropních látek. Šílené, místy trochu úchylné dílo, které ale naštěstí dojelo do poměrně "normálního" konce. Škoda těch hrubek, u kterých mi přišlo, že ani nejsou záměrem autora, jako odfláklé práce "výstupní kontroly". I tak se ale těším na šestku, to jako jo!

21.02.2014 3 z 5


Zamrzlý vesmír Zamrzlý vesmír Martin Gilar

Tak tohle se povedlo. Nápad s elektromagnetickými "velrybami" coby zdrojem energie byl moc fajn, kniha neměla hluchých míst. Za mě příjemné překvapení.

03.11.2013 5 z 5


Sonáta pro Azazela Sonáta pro Azazela Dušan Fabian

Malá odbočka od hlavního děje, Felix s Klaudií v samostatné akci. Za tento nápad autora chválím, nikterak to nepoškodilo hlavní linii série - ba naopak. Děj měl drajv, díky jednomu místu a pouhým několika hodinám to neuvěřitelně odsýpalo a nemělo to hluchá místa. Líbilo se, chválím, už teď se těším na "pětku".

10.08.2013 5 z 5


Kruté stroje Kruté stroje Ondřej S. Nečas (p)

Zatím nejslabší díl, ale musím podotknout, že vzhledem ke skvělým prvním dvěma kouskům je pojmem "nejslabší" stále myšlena velice dobrá kniha. Bylo hodně poznat, že se změnil autor a chvilku mi trvalo, než jsem si na jeho styl zvykl. Jdu se vrhnout na čtvrtý díl.

10.07.2013 4 z 5


Ronnie: Autobiografie Ronnieho O'Sullivana Ronnie: Autobiografie Ronnieho O'Sullivana Ronnie O'Sullivan

Řekl bych, že i díky této knize je Ronnie opět nahoře a není z něj úplná troska. Můžeme se bavit o stylu psaní, ale zde je důležitější obsah. Jak už bylo psáno níže - genialita není zadarmo a on je zářným příkladem.

29.03.2013 4 z 5


Visio in Extremis Visio in Extremis Miroslav Žamboch

Můj oblíbený žánr, byť na Kulhánka to nemá. Ale nevadí. Sympatický upír, rychlá mašina, spousta krve, mladá buchta a zjištění, co jsou lidi kolem nás vůbec zač... Rolling Stones, AC/DC a jiní dinosauři, dávám si na vás bacha :-)

28.03.2013 4 z 5


Sám mezi rowdies Sám mezi rowdies Bill Buford

Kniha o tom, když se Amík vydá mezi anglické fotbalové rowdies a objevuje pro něj netušený svět. Psát tu knihu teď, tak by to v éře Big Brotheru na ulicích a všelijakých registrů ztratilo tu šokantnost, čeho byli (ale někdy i ještě jsou) angláni na svých výjezdech schopni. Skvělá sonda do tohoto fenoménu.

28.03.2013 5 z 5


Fotbalová fabrika Fotbalová fabrika John King

Pro fandu Chelsea povinnost, ale zde vznikla situace, že se mi film líbil více, než kniha. Po chvilce totiž omrzí šablona ZÁPAS - BITKA - JÍDLO - NĚCO Z TÝDENNÍHO ŽIVOTA - ZÁPAS... Nicméně jako obrázek toho, jak to v této kategorii lidí vypadá, povedené.

28.03.2013 3 z 5


Fotbalová horečka Fotbalová horečka Nick Hornby

Skvěle napsaná kniha nejen o fotbale. V Nickovi se asi pozná spousta těch, kteří jsou fanoušky, schválně, kolik z vás to má nastaveno tak, že si důležité životní okamžiky pamatuje podle toho, ve které sezóně se to stalo?

28.03.2013 5 z 5


Kejda Kejda Dan Černý

Naprostá ulítlost, dvě hero girls, z nichž jedna ví naprosto všechno, cesty do jiných světů, zombíci, sem tam trocha prasečinek a výsledkem je humorné dílko na nudné večery. Pevnost měla dobrou ruku při výběru knižní přílohy.

28.03.2013 4 z 5


Metallica: This Monster Lives Metallica: This Monster Lives Joe Berlinger

Neuvěřitelně silná kniha, která jde hlavně do těch drsných okamžiků kapely, kdy byla takřka před rozpadem a která dokáže nastavit zrcadlo těm fanouškům, kteří si myslí, že život v kapele je pohodička, klídeček. Někdy to objímání na pódiu po koncertu je jen divadýlko pro fandy. Mazec...

28.03.2013 4 z 5


Tak to bylo, tak to je Tak to bylo, tak to je Lou Fanánek Hagen (p)

Pro fandy Tří sester povinnost. Čte se to jedním dechem, stylem to připomíná vyprávění kámoše v hospodě, kdy do sebe lejete jednu desinu za druhou a vůbec bych se nezlobil, kdyby přišlo pokračování do současných let. Už by to asi nebylo takové živelné, přece jen se kapela trochu zklidnila (alespoň to tak navenek působí), ale ihned bych po tom sáhl.

28.03.2013 5 z 5