Já jsem Zlatan Ibrahimović

Já jsem Zlatan Ibrahimović https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208000/bmid_ja-jsem-zlatan-ibrahimovi-rv7-208000.jpeg 4 195 40

Vzrušující pohled do zákulisí špičkového fotbalu. Ibrahimović vypráví o době, kterou strávil v dorosteneckém týmu Malmö FF, a o tatíncích z lepší části města, kteří se ho z něj snažili vystrnadit. Dozvíme se všechno o konfliktech v Ajaxu, prodeji do Juventusu, úspěších v Itálii i skandálu, který mu málem zničil kariéru. Poví nám o výhrách s Interem Milán, o Mourinhovi, o svých nejslavnějších gólech. Vypráví o Heleně, dětech a svém životě mimo hřiště. A vůbec poprvé se dozvíme celou pravdu o tom, co se ve skutečnosti stalo mezi ním a Pepem Guardiolou v Barceloně.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Sport
Vydáno: , Host
Originální název:

I am Zlatan Ibrahimović , 2013


více info...

Přidat komentář

Rudol.n
17.10.2022 4 z 5

Fotbal miluju a tak sem si to rád přečetl . Četlo se to velmi dobře . Je pravda , že jeho ego je neskutačný a místama mě vytočil , ale je to pan fotbalista a kam přišel tam se vyhrávalo . Super

ondra295
22.03.2022 3 z 5

Trochu tomu ubírá fakt, že sám Zlatan po letech řekl, že některé příhody nejsou pravdivé a v podstatě šlo jenom o to nějak beletrizovat jeho kariéru. I přesto se to ale dobře čte a i kdyby bylo podle skutečných událostí jenom něco, i tak to dává parádní vhled do poměrně uzavřeného prostředí některých velkoklubů.

Jasně, je to dost arogantní a pro někoho, kdo Zlatana nemá rád, se to asi budeš číst zle, ale Ibrahimovič prostě takový je. A s tím se (bohužel/bohudík) nedá vůbec nic dělat. Stojí za přečtení.


Jack93
28.01.2022 5 z 5

Skvělý náhled do života neobyčejného člověka i fotbalisty, jehož originální a strastiplná cesta na vrchol stojí za přečtení. Zlatan je rozporuplná osobnost světového fotbalu, zastávám ale názor, že čutaná přesně takové postavy potřebuje. Až Ibrakadabra odejde do důchodu, fotbal už nebude tím samým sportem.
Obecně nejsem zastáncem vydávání autobiografií v průběhu sportovcovy kariéry. Je jasné, že Ibrův životopis bude potřebovat značnou aktualizaci vzhledem k tomu, že mezi prvním a druhým angažmá v AC Milán nastupoval za PSG, Manchester United a LA Galaxy. Každopádně jde o svižné čtení. Vyzdvihuju popis prostředí, v němž Zlatan vyrůstal, náhled do zákulisí velkého fotbalu a podrobné vylíčení jeho vztahu s Mourinhem a Guardiolou.

Venda32
16.02.2020 5 z 5

Zlatan biografii pojal po svém. Vychválil se do nebes a ty, které nemá rád prostě natřel. Ale to je Zlatan a s tím prostě musíte počítat, když čtete jeho biografii. A proto knihu vlastně čtete, protože Zlatan bude vždy vybočovat.

Dotcom
09.10.2019

Výborne napísané a okrem toho Zlatan je bohužiaľ opomínaný medzi najlepšími futbalistami sveta. Len prosím autora, preboha - drž sa, Ševče, kopyta! - a už žiadne Milenium!!!

EricNor
03.05.2019 4 z 5

Zlatan bud nechape nebo se divi. Pak se nastve, praskne dvermi a dotceny nechape a divi se. "Nejsem arogantni, jsem jen extremne sebevedomy". Knihu jsem poridil, po sledovani par rozhovoru na youtube. Ze Zlatana tam delaji druheho Chucka Norrise. Pod videi je spousta dobrych hlasek. Ale ten zivitopis me vazne bavil a potvrzuje i muj nazor, ze potrebujete v tymu hrace, ktery chce vyhravat. A to je presne Zlatan. Muzete mit jedenact super fotbalistu, ale kdyz nechteji vyhravat az na dren svoji duse, tak vam jsou k nicemu - mam na mysli konkretne Arsenal. Nekdy mam pocit, ze se moc chlubi, ale stejne se jedna o fascinujici pribeh. Nakonec je potreba rict jednu vec: Chtel bych byt Zlatan!!

tlllk
21.12.2018 4 z 5

K objektívnemu životopisu to má ďaleko, druhá strana tu nedostáva priestor, ale i tak sa to číta celkom dobre, svojimi opismi spoluhráčov Vám dáva pocit súnáležitosti so všetkými tými hviezdami, a aj keď slnko vychádza len preto že mu to Zlatan dovolí, jeho prínos futbalu by sa dal len ťažko poprieť.

freestyla
12.12.2018 4 z 5

"Jak si dokážete u všech vynutit takový respekt?"
"Respekt si nevynucujete. Respekt si získáváte," odpověděl Capello novináři.

"Můžete dostat chlapce z Rosengardu, ale Rosengard z chlapce nikdy nedostanete."

Bolomsson
27.11.2018 4 z 5

Velice povedená kniha ze sportovního prostředí. Zlatan byl vždycky svůj a ať už jste jeho fanouškem či nikoli, tak je ve fotbalovém světě, i přes svou velice kontroverzní a nevyzpytatelnou povahu, neskutečným pojmem. Dá se říci, že kam přišel, tam slavil úspěch, teda...až na tu jeho osobní nepovedenou štaci v Barceloně, ale jinak před jeho fotbalovou kariérou člověk musí skutečně smeknout a přiznám se, že být trenérem a mít Ibru v týmu, tak rozhodně do svého realizačního týmu přibírám o psychologa navíc:-), protože ukočírovat Ibru asi není vždycky jednoduché:-)...své o tom ví i jeden z nejlepších trenérů světa Guardiola:-). Ale jinak super odpočinkové čtení, bavil jsem se a Ibrakadabra je prostě démon:-).

Vesmich
12.08.2018 5 z 5

Styl, kterým je kniha napsaná, mě uchvátil. Zlatan by těžko mohl sepisovat knihy a někdo, kdo by si na jeho jménu potřeboval udělat to svoje, by mohl čtenáře otrávit nějakými oslavnými řečmi. Takto je to reprezentativní vhled do života kluka, kterému fotbal pomůže ke slávě, penězům a všemu, co si kdy přál. Zrovna na tomto příběhu je vidět, proč je to taková pohádková hra pro děti ulice.

kilometr
04.07.2018 4 z 5

I když jsem nikdy nebyl velkým fanouškem "IBRY",tak se mi tato kniha velmi líbila.Příjemné "oddychové" čtení.80%.

Rudol.n
27.06.2018 4 z 5

Zajímavé čtení . Zákulisí přestupů . Doporučuji .

mart.in
19.05.2018 4 z 5

Těžko odhadovat co je pravda a co si Zlatan přibarvil, ale je mi to vlastně jedno. Jako se bavím při sledování jeho hry a jeho rozhovorů, bavil jsem se i při čtení této knihy. Člověk neodolá a musí si popisované góly pustit na youtube, a některé z nich nepochybně patří mezi ty nejúžasnější co kdy padly. Sympatické na něm je, že to není jen kecal, protože jeho statistiky mluví jasně. Ale vyjít s ním asi není zrovna snadné:o).

vlastimil577
18.04.2018 4 z 5

Přesně tak jak se projevuje na hřišti tak je ta kniha napsaná. To ale rozhodně nesnižuje jeho fotbalové umění !!

TheNecumson
06.01.2018 4 z 5

Ibru a jeho chování osobně rád nemám, k jeho životopisu jsem se dostal více méně náhodou, ale jedná se o povedený kousek na poli sportovních životopisů, to musím uznat.

Dera
15.05.2017 4 z 5

Zlatan je sice sebestředný a svůj, ale cestičku rozhodně vyšlapanou neměl a své chování si vlastně může dovolit. Říká o sobě, že by nebyl tam kde je dnes, kdyby byl hodný a spořádaný chlapec. Velmi mě zaujal jeho výrok: "Nejvíce mě kupředu hnala touha po odplatě a nenávist." Inu, jakákoliv motivace je rozhodující...

snílkařka
12.02.2017 4 z 5

Frajer Zlatan se s tím nemaže. Bez obalu Vám řekne co si myslí!! Je prostě svůj na nic si nehraje. Snad jen někdy, když se snaží dokázat jak moc mu je to všechno volný.

-Pečivo-
30.01.2017 5 z 5

"Můžeš dostat chlapce z ghetta, ale nikdy nedostaneš ghetto z chlapce!" - přesně jak říkával muj děda! Volné pokračování Pomejeho "Jak se plave ke dnu" popisuje Zlatanovu kariéru až do přestupu do AC Milán. Musim se přiznat, že po přečtení si získal mé sympatie. Každej kdo trochu sleduje fotbal ví, že je namyšlenej jak Dáda Patrasová, ale zejména po přečtení kapitoly, kde popisuje svůj rok v Barceloně (Guardiola je blbost), čtenáři dojde, že je to vlastně sympaťák. Nikdo kdo má rozum, přece nebude fandit Barceloně.

Zlatan je čirej fotbalovej kapitalismus - kdo dá víc, má Zlatana. Což bohužel asi znamená, že se v Bohemce Zlatana asi nikdy nedočkáme.

Literární hodnota knihy je někde na pomezí návodu na vysavač a Baudelairem. I u této knihy se těším na zfilmování.

Elephant13
07.01.2017 5 z 5

Jednoznačně nejlepší kniha z fotbalového prostředí.

LWALKER
08.11.2016 5 z 5

Kniha skvělá jako tyto góly :-) https://www.youtube.com/watch?v=ia-zi5oLa_0 Děkuju Zlatane za skvělou zábavu při sledování tvých fotbalových kousků a při četbě knihy.