Ronnie: Autobiografie Ronnieho O'Sullivana

Ronnie: Autobiografie Ronnieho O'Sullivana https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17963/bmid_ronnie-autobiografie-ronnieho-o-sul-wxv-17963.jpg 4 40 8

Ronnie ve své autobiografii líčí úspěchy i pády, svou cestu k vrcholu a téměř i k sebezničení. Knihu napsal ve spolupráci se Simonem Hattenstonem.

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Motto
Originální název:

Ronnie: The Autobiography of Ronnie O'Sullivan


více info...

Přidat komentář

P1tr
12.01.2019 4 z 5

Ronnie O'Sullivan je snookerový génius a tento upřímný pohled do jeho nitra potvrzuje, že géniové to mají často v životě těžší, než běžní smrtelníci. Hráčova autobiografie splňuje všechna očekávání tohoto žánru, neboť popisuje krok za krokem autorův život a dočkáme se tak detailního popisu jeho kariéry i osobního života. Oboje složky jsou spolu díky osobním neštěstím a jejich vlivu na hru úzce propojeny a kniha často působí, jako by jí Ronnie sepsal jako terapeutickou pomůcku, aby získal správnou perspektivu na svůj život a zbavil se svých psychických problémů. Jde o zajímavý úkaz, kdy kniha svým obsahem vtáhne a je velmi zajímavá a na tento žánr nezvykle sdílná a upřímná, ovšem svojí formou působí často amatérsky a nesoustředěně, kdy se občas náhodně přeskakuje z jednoho období do druhého až jsem měl někdy problém se orientovat, kdy se vyprávění zrovna odehrává. To knize ubírá na literární kvalitě, ale jen to potvrzuje vyprávěcí bezprostřednost a otevřenost. Pro fanoušky tohoto hráče i snookeru obecně jde nicméně o povinnou četbu, kterou zajisté ocení.

Zodiak
17.11.2016 4 z 5

Ronnie O'Sullivan je především vynikající snookerový hráč. Proto jsem neočekával nějaké skvostné beletristické dílo, ale pohled do zákulisí špičkového snookeru a hlavně do jeho vlastní minulosti, abych pochopil jeho životní a hráčské výkyvy. Nebudu tedy posuzovat Ronnieho spisovatelské kvality ani hodnotit Ronnieho povahu. Myslím, že psaní pro autora samotného bylo i částí psychoterapie. A mohu říct, že moje očekávání kniha splnila.


Kiwisska
07.12.2015 5 z 5

Moje první přečtená autobigrafie. Velmi se mi líbila, bylo zajímavé proniknout do zákulisí a tréninkové přípravy snookeru.

józi.odkudkam
27.02.2015 4 z 5

Žánr autobiografií je mi cizí. Ježto už ale snooker nějaký ten pátek sleduji, rozhodl jsem se o legendě tohto sportu, a vůbec i o zákulisí, dozvětet něco víc. Knížka je napsaná stručně, jasně a překvapivě otevřeně. Ronnieho život postihuje od jeho dětství až do nedávné minulosti. Za mě spokojenost. Solidní 4****

rtesarova88
11.05.2013 5 z 5

dříve jsem Ronnieho moc nemusela, ale po přečtění této knihy, před ním smekám. Zde je jasně vidět, že peníze nejsou všechno.

Stinger78
29.03.2013 4 z 5

Řekl bych, že i díky této knize je Ronnie opět nahoře a není z něj úplná troska. Můžeme se bavit o stylu psaní, ale zde je důležitější obsah. Jak už bylo psáno níže - genialita není zadarmo a on je zářným příkladem.

kattyV
18.02.2013 1 z 5

Opravdu velmi obdivuji hru Ronnie O'Sulivena (je velmi dobrým hráčem Snookeru, pro ty, kteří tento druh kulečníkové hry nesledují). Ale tuto knihu Ronie fakt napsat neměl. O co je lepší, chtělo by se říct až geniální, když se pohybuje okolo kulečníkového stolu, o to je horší spisovatel Nedoporučuji ani jeho vášnivým fanouškům

mrksik
02.04.2012 3 z 5

Odhliadnuc od toho, že tá kniha vyzerá, ako keby ju napísal dyslektický puberťák, dobre demonštruje vnútorné pochody - beznádej i bezmocnosť - človeka na vrchole potýkajúceho sa s depresiou. Podľa Styronovej Sophie a zrejme i mnohých iných "nezaslúžene nešťastný" chlapec s úžasným talentom, podľa mňa však pekný príklad toho, že genialita nie je zadarmo.

(Na Ronniem ma fascinovala jeho submisivita vo vzťahu k ostatným ľuďom - otec hovorí, Del hovorí, psychoterapeuti hovoria, odborníci hovoria - a čo hovorí Ronnie?)

Štítky knihy

kulečník, snooker

Autorovy knížky

Ronnie O'Sullivan
britská, 1975
2008  84%Ronnie: Autobiografie Ronnieho O'Sullivana

Kniha Ronnie: Autobiografie Ronnieho O'Sullivana je v

Právě čtených1x
Přečtených55x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce19x
Chystám se číst5x