Brazilský deník

Brazilský deník https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217370/bmid_brazilsky-denik-fiB-217370.jpg 4 28 9

Mistrovství světa v Brazílii. Může fotbalový fanoušek zažít něco úžasnějšího? Komentátor České televize Jaromír Bosák provází ve své knize čtenáře brazilským šampionátem od úvodního zápasu po velké finále na stadionu Maracaná. Den po dni glosuje a rozebírá jednotlivé zápasy a svým originálním způsobem popisuje zákulisí, skandály i atmosféru mistrovství světa. Dojde i na přepadení… ale, bez obav, Džaromír, jak mu v Brazílii říkají, tentokrát ještě přežije…... celý text

Pítrs85
Pítrs85
04.05.2022 4 z 5

MS ve fotbale konané v Brazílii musí být pro každého správného fotbalového fanouška svátkem, protože i když fotbal dala světu Anglie, není jiné země, kde by tento sport brali s takovou vášní, jako v Brazílii. A zápasy tomu odpovídaly, především pak ten semifinálový, Německo-Brazílie, kvůli kterému musí mít brazilští fanoušci noční můry ještě dnes. Míra Bosák napsal další ze svých deníků opět velmi čtivě, jako obvykle nepíše ani zdaleka jen o fotbale, ale snaží se nám zemi, kde se tento sportovní svátek konal, přiblížit tak, jak si to v oficiálních cestovních průvodcích nepřečtete. A jde mu to jako obvykle skvěle.

Pan_Skala
Pan_Skala
26.10.2019 4 z 5

Není to ani sportovní deník ani cestopis, ale je to takový mix obojího. K tomu, když znáte pana Bosáka tak se vám při čtení hlavou ozývá jeho hlas což umocní zážitek. Oproti ruskému MS je tohle o něco slabší, ale zase o 4 roky starší. Takže je znát, že psací styl se vyvíjí a opět se těším na dalšího fotbalové mistrovství a jen mohu doufat, že opět bude s komentářem pana Bosáka.


Wara
Wara
19.12.2017 4 z 5

Čteno v roce 2017, tedy s náležitým odstupem od brazilského MS. Líbilo se mi to hodně- do poměrně malého rozsahu se vešlo hodně zajímavých všeobecných i osobních zajímavostí a událostí.

pagac17
pagac17
03.10.2016

Výborná kniha od mého oblíbeného sportovního moderátora. Podařilo se mu neobvyklým způsobem nám přiblížit MS v Brazilii. Ne jenom vlastní utkání, ale také své a svého kolegy zážitky, když vyrazí na takové světové klání pouze dva naši pracovníci. Líbí se mi také, že má velké znalosti dějepisné, protože vhodným způsobem uvádí populárně historii, počínaje vznikem této velké země a také lidsky hodnotí život obyvatel, jež jsou smíšení z různých národů a etnik. V tomto směru mě velmi poučil. Také rozbor jednotlivých utkání mě dal nahlédnout do jejich problémů včetně trenerů a hráčů. Jsem po přečtení velmi spokojen a těším se na jeho další knihu

kilometr
kilometr
03.03.2015 5 z 5

Ideální kniha na cestu do Brazílie.No a jelikož si moho říct,že tam jsem taky nebyl,tak díky téhle knize jsem k této fotbalem žijící zemi přivoněl.90%.

OldaB
OldaB
31.01.2015 4 z 5

Oblíbený Bosák ve formě. Tentokrát je vidět, že se prakticky nezastavil, reportáže jsou tak přece jen ochuzeny o případné další cestovatelské zajímavosti.

Stinger78
Stinger78
02.01.2015 5 z 5

Bosákova klasika. Čtivé dílko, které připomene celé mistrovství a přidá k tomu něco z cestopisu. Já osobně řadím na druhé místo, hned za Francouzský deník z roku 1998.

MahulenaK
MahulenaK
29.09.2014 2 z 5

Knížku jsem nedočetla, ne že by mě nebavila, bavila, chtěla jsem si jen udělat obrázek, jak je to napsané. Vzhledem k tomu, že jsem MS v Brazílii sledovala, tak mi to stačilo asi do půlky, pak už se všechno víceméně opakuje.

Ardein
Ardein
23.08.2014 5 z 5

Fantastické čtení! Knížku jsem měl přečtenou za chvíli a náramně se u ní pobavil. Pan Bosák přitahuje komické situace a umí je perfektně podat. Jeho humor mi sedí a deníky z fotbalových svátků mám fakt rád. :-)

Doporučuji fanouškům fotbalu, Míry Bosáka a hlavně dobrého humoru!