stephenkingfan stephenkingfan komentáře u knih

☰ menu

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Měla jsem velká očekávání, asi proto že jde o velmi profláklého autora severských krimi, ale tohle "dílo" opravdu nepovažuji za detektivku. Děj nudný, hlavní hrdina nesympatický, několika stránkové líčení australské historie a mytologie bylo nezáživné, a pro zápletku nedůležité. Romantická dějová linka, které byl dán mnohem větší prostor, než samotnému vyšetřování případu, mě otravovala. Chtěla jsem Nesba začít číst pěkně od začátku, ale tohle mě tedy od ostatních dílů velmi odradilo. Musela jsem se k dočtení knihy nutit. Děj se hrozně vleče, a vůbec mě nenavnadil k tomu abych byla aspoň trochu zvědavá na to, kdo je teda vlastně pachatelem. Bylo mi jedno jak kniha skončí, bylo mi fuk jak dopadnou jednotlivé postavy. Pro ty, kteří mají rádi napětí, zvraty a opravdové krimi či thrillery, tahle kniha nebude správná volba.

06.04.2021 1 z 5


Misery Misery Stephen King

!!Možný spoiler!!

No do příběhu a hlavně do situace ve které se nacházel Paul jsem se tak vžila, že jsem se spolu s ním začala bát o jeho končetiny pokaždé, když byla Annie na scéně. Velmi dobré vykreslení psychologie postav. S každou Paulovou reakcí na Annie, s každou jeho větou kdy k ní promlouval, jsem byla v napětí, jak ta ženská zareaguje. A vlastně jsem i hodně přemýšlela jak bych na Paulově místě s takovým narušeným člověkem jednala já. Tolikrát jsem si v duchu říkala "tak tohle jsi neměl dělat hochu, tohle ti asi neprojde, na tohle ti ta ženská neskočí" a promýšlela jsem spolu s Paulem únikové možnosti z toho pekla, ve kterém se nacházel. Prostě zase jeden napínavý příběh, kdy čekáte až do konce, jestli ten chudák tuhle hrůzu přežije nebo ne, a jestli bude spravedlnosti učiněno za dost.

05.09.2020 4 z 5


Byla to tichá dívka Byla to tichá dívka Michele Campbell

Kniha mě velmi překvapila. Nečekala jsem od ní mnoho, o to více mě bavila. Autorčin styl psaní mi velmi vyhovoval, prakticky okamžitě mě vtáhnul do děje. Hltala jsem každou stránku, a bylo těžké se odtrhnout. Pro milovníky psychologických thrillerů je tohle to pravé. Jsem si jistá, že touhle knihou s autorkou rozhodně nekončím.

24.05.2020 5 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Podobnost s Kingem je nepřehlédnutelná. Ze začátku mi to vadilo, postupně s příběhem jsem se již od toho odprostila a začala jsem si knihu užívat. Není to jeden z těch příběhů co vás pohltí a nepustí, a jehož děj si pamatujete ještě dlouho po dočtení. Ale kniha bavila, místy i vcelku napínavá, nebyla tam žádná hluchá místa, kdy bych se vyložně nudila.

15.04.2020 4 z 5


Christina Christina Stephen King

Kniha ve mně vyvolávala mnoho pocitů. Byla jsem ohromená, nadšená, vyděšená, zmatená, smutná, znechucená, bezmocná...ale hlavně šťastná a nadšená z toho, že někdo dokáže napsat tak skvělý chytlavý příběh, ve kterém s naprostou bezmocí a rozčilením sledujeme proměnu hlavní postavy z obyčejného školního outsidera v "něco" jiného, zlého...a já musím říci, že to miluju, a že strašně ráda prožívám příběhy napsané panem Kingem..

21.01.2018 5 z 5


Ocelový polibek Ocelový polibek Jeffery Deaver

Knize bych vytkla pouze to, že obsahovala více vedlejších linií, které působily rušivě a mnohdy jsem si říkala, proč je tam autor vůbec zařadil. Vedlejší dějová linie s Nickem mě vůbec nebavila. Dost dobře jsem nechápala, proč tam tato postava vůbec je. Ale možná je to tím, že jsem nečetla předešlé díly a je to moje prvotina od tohoto autora. Také jsem možná čekala malinko více napětí. Jinak je ale zápletka bezvadně vymyšlená a části popsané z pohledu záporné postavy jsou také skvělé.

03.10.2017 4 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Výborná kniha! Přečteno jedním dechem.

29.09.2017 5 z 5


Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Měla jsem problém orientovat se v postavách a jménech, na můj vkus bylo vedlejších postav až příliš mnoho. Už druhá Kingova kniha, u které mi trvalo, než jsem se začetla, příběh mě taky nijak zvláště neoslnil. Kniha nezklamala, ale ani nenadchla.

21.09.2017 3 z 5


Doktor Spánek Doktor Spánek Stephen King

Ze začátku jsem měla problém se začíst, děj se začal pořádně rozbíhat až někdy v půlce, ale potom mě chytil a nepustil. Přiznávám, že samostatné kapitoly věnované Rodu Pravých mě nijak nebavily, teprve až se propojily s dějem hlavních postav jsem tomu nějak začínala přicházet na chuť. I přesto, že mě některé pasáže malinko nudily, se jednalo opět o kvalitní čtenářský zážitek.

20.09.2017 4 z 5


Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Na knihu jsem se velice těšila, protože první díl mě nadchnul. Bohužel ale tohle je úplný opak prvního dílu - zápletka je nedomyšlená, mnohé teze a důkazy jsou nedovysvětlené, nedotažené do konce, dialogy neskutečně nudné a hloupé. V prvním díle mi postavy nevadily, dokonce mi přišly sympatické, ovšem teď se mi naprosto zprotivily. Miino rýpání se ve své minulosti už bylo strašně otravné a rušivé. Chápu, že autor chtěl nějakým způsobem vykreslit charaktery postav, ale tohle už bylo opravdu moc. Konec naprosto zbrklý, zprasený, žádné napětí, žádná husí kůže se nedostavila. Tato kniha je pro mě velkým zklamáním.

25.08.2017 2 z 5