Sonča95 Sonča95 komentáře u knih

☰ menu

Pokoj Pokoj Emma Donoghue

Velmi zajímavý příběh psaný dětskou naivitou.S takovou knihou jsem se setkala poprvé,je to něco nového a neotřepaného.Doporučuji přečíst,člověk se najednou ocitne v mysli malého dítěte a vnímá svět zas o trochu jinak :)

02.10.2018 5 z 5


Deník japonské manželky Deník japonské manželky Veronika Ageiwa

Super kniha.Člověk díky ní více nahlédne do japonské společnosti.Hodně věcí mě překvapila,vůbec jsem netušila,jak vyspělá země Japonsko je.Autorka navíc píše vtipně a čtivě.Určitě doporučuji :)

02.10.2018 5 z 5


Pláč Pláč Helen FitzGerald

Velmi napínavá a super kniha :) Začátek mě zmátl,pořád jsem čekala to vzrůšo při únosu dítěte.On to sice byl únos,ale jiný,než jsem čekala :) takže jsem při asi 50 stránce zůstala sedět s pusou otevřenou dokořán ;) dokonale propracovaný děj,zápletka i závěr.Určitě doporučuji přečíst,rozhodně to není ztráta času ;) !

18.09.2018 5 z 5


Střípky ticha Střípky ticha Linda Castillo

Od autorky jsem přečetla zatím tři knihy případů Kate Burkholderové a všechny tři byly naprosto skvělé!Vždy po dočtení jedné knihy jsem myslela,že je napsaná tak dobře,že lepší už to být nemůže a musím říct,že mě autorka velice překvapila,když sama sebe dokázala předčit v předešlých dílech.Velmi napínavé,žádné chvilky na odpočinutí,stále vás nutí číst dál a dál až do poslední stránky.Úchvatně vymyšlené zápletky a nečekaný závěr.Určitě doporučuji a těším se na další autorčiny knihy :)

16.09.2018 5 z 5


Sběratel dětí Sběratel dětí Sabine Thiesler

Úžasná kniha.Něžnost a brutalita v jednom.Napínavá zápletka s nečekanými zvraty a koncem.Přečtená jedním dechem.Škoda,že od autorky jsou přeložené jen dvě knihy.Autorčin styl mi maximálně vyhovuje a můžu říct,že se mi už dlouho žádná taková kniha nedostala pod kůži.Příběh mám stále v hlavě a toho si u knížek vážím.Rozhodně stojí za přečtení ;)

21.08.2018 5 z 5


Někdo tě vidí Někdo tě vidí Clare Mackintosh

Super detektivka s nečekanými zvraty a zápletkou!
Neskutečně mě baví,jak si s vámi autor pohrává,kdy neustále tápete,kdo za čím stojí a nutí vás číst dál a dál a závěr vám vždy vezme dech.
Autorku jsem objevila náhodou a jsem za to velice ráda,protože obě její knihy (Má je vina,Někdo tě vidí) jsem přečetla jedním dechem a moc se těším,až napíše další.

05.08.2018 5 z 5


Má je vina Má je vina Clare Mackintosh

Napínavé až do konce.Troška zmatku z pohledu postav,musela jsem se vracet a číst znovu různé pasáže,jestli mi nic neuniklo.Nevím,zda jsem byla tak roztržitá,nebo to byl autorčin záměr,ale přesně tohle mám na knížkách ráda,tu nejistotu až do konce!Určitě doporučuji!!

02.08.2018 5 z 5


Povídej, co vidíš Povídej, co vidíš Joy Fielding

Napínavá,čtivá.Do poslední stránky jsem opravdu tápala,kdo by mohl být tím násilníkem.Ale závěr mě trochu zklamal.Sice byl nečekaný,ale shrnutý do posledních asi 5 stránek..Proto dávám 4 *.

30.07.2018 4 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Velmi silný a dojemný příběh ženy,která přežila brutální nacistické chování vůči Židům. Mengeleho pokusy na dětech se mi jako matce četly velmi špatně,ale je potřeba,aby se to vědělo a nedopustilo se opět takovýchto činů na nevinných a bezbranných dětech a lidech.Určitě doporučuji přečíst a zamyslet se,že je to skutečný,reálný příběh a ne jen smyšlenost.

21.07.2018 5 z 5


Zlomení andělé Zlomení andělé Gemma Liviero

Úžasná,smutná kniha!Období 2.svět. války mě zajímá,ale spíše jsem se orientovala na filmy než knižní podoby.Kniha Zlomení andělé byla mou první o tomto velmi smutném období a musím říct,že mě příjemně překvapila.Četla se krásně a skoro sama,styl mi vyhovoval a nemohla jsem se od ní odtrhnout.Tři životy a tři příběhy,které se vzájemně propletou,tohle mě na knížkách moc baví.Příběh knihy ve mě zůstává a jen tak ho nezapomenu a to si na knihách velmi cením!Určitě doporučuji!!

19.07.2018 5 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Nejdřív jsem viděla film a poté si koupila i knihu,ale musím říct,že už mě kniha tak nelákala.Spíš jsem jí jen tak projela bez většího zájmu,nicméně dávám 5 * za náměť a za napínavost :)

18.07.2018 5 z 5


Náhradnice Náhradnice Tania Carver

Tak tomuhle říkám maso!Krev pomalu na každé stránce..Jako matce se mi kniha nečetla moc příjemně,chvílema jsem myslela,že knihu odložím a už nikdy nedočtu,ale nakonec jsem se přemohla a opravdu nečekaný,napínavý příběh.

16.07.2018 5 z 5


Prokletá krev Prokletá krev Sabine Thiesler

Ze začátku jsem do knihy nemohla tak nějak začíst,ale spíš to bylo tím,že jsem měla v hlavě jiný příběh z předchozí četby.Ale nakonec jsem se začetla a opravdu skvělá četba!Chvilkama jsem měla nutkání některé pasáže přeskočit,ale nebyly tak dlouhé,abych musela otáčet deset stránek najednou.A závěr?Bomba!Do poslední chvíle jsem fakt tápala kdo by mohl být vrahem a konec mě velice překvapil a epilog tuplem!
Knížku rozhodně doporučuji,stojí za přečtení,nikde se nic dlouze nevleče,pomalu z každé stránky na vás vyskočí nějaké to překvápko a konec je nečekaný.Napínavé a čtivé ;) !

13.07.2018 5 z 5