Skodinka89 Skodinka89 komentáře u knih

Justýnka a asistenční jednorožec Justýnka a asistenční jednorožec Kateřina Pantovič

Čtené pro 4,5 letou dceru, která v té době měla "jednorožec období". Velmi pěkně napsané jak je důležité neztrácet fantazii. Opravdu velmi milé čtení před spaním. Jediné mínus a to je formát knihy, dost špatně se drží v poloze "čtení na zádech " :D

06.09.2024 5 z 5

Pohádky z 1. nástupiště Pohádky z 1. nástupiště Jitka Dolejšová

Pěkné příběhy, jen doma nezaujalo. Za mě mohlo být více obrázků. Rozhodně velké plus za krátké příběhy

01.09.2024 3 z 5

Podivné počasí v Tokiu Podivné počasí v Tokiu Hiromi Kawakami

Tento styl psaní člověk buď má nebo nemá rád. Připomíná mi to sérii knížek Než vystydne káva od Tošikazu Kawaguči.

Čtení bylo pohlazení po čtenářské duši.

29.08.2024 5 z 5

Mikulášovy patálie Mikulášovy patálie René Goscinny

Krátké, vtipné příběhy. Opět jsem zavzpomínala na své dětství , jak jsem po škole doma ihned musela číst další příběh.

18.08.2024 5 z 5

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Velmi čtivé, rozhodně knížka má překvapivý konec. Řekla bych jediné: vše má své pro a proti.

03.08.2024 5 z 5

Liška Šiška ve školce Liška Šiška ve školce Iva Gecková

Příběh co se děje ve školce, když tam nejsou děti je super. Jen ilustrace děsivá, dítě bylo spokojené

01.08.2024 5 z 5

Dvůr zázraků Dvůr zázraků Victor Dixen

Tento díl má více akce a napětí než první díl.

07.07.2024 4 z 5

Okáček - Veveří kluk z Jánského vrchu Okáček - Veveří kluk z Jánského vrchu Jan Lebeda

Kdo má přečtenou sérii skřítek Medovníček, tak Okáček je fajn doplňková četba na sobě nezávislá. Pěkné příběhy a ještě pěknější ilustrace

30.06.2024 5 z 5

Hrady na kolejích Hrady na kolejích Petr Vokáč

Žádná sláva a maximálně půjčit v knihovně. Jakožto milovník hradů mě tato publikace zajímala, tak jsem se do ní koukala.
Napočítala jsem min 6 hradů, které nemají v blízkosti (ani trošku) vlakové nádraží.

27.06.2024 odpad!

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Závěrem si člověk jen dává otázku co bylo horší. Němci nebo komunismus? Možná komunistické byli snad ještě horší, jelikož znali zvěrstva co se děla za druhé světové a nepoučili se. Politika byla, je a bude

27.06.2024 5 z 5

Jak vosa Žofka vyrazila do světa Jak vosa Žofka vyrazila do světa Olga Bendíková

Obsah knihy poučný, jenom kapitoly někdy dosti kostrbatě psané.

25.06.2024 3 z 5

Velký mokrý balónek Velký mokrý balónek Liniers (p)

Věková hranice 2-5 let
Dcera i já nadšená. Velmi pěkné obrázky v podobě komiksu. Jelikož doma máme 2 děti a mají věkový rozdíl 3 roky, tak velmi oblíbená knížečka.

13.06.2024 5 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Nějak jsem to nepotřebovala číst, ale když je všude ukázka na další film HP, tak mi to nedalo.
Pokud autorka HP chtěla dál těžit z velkolepého příběhu, tak místo této věci měla věnovat čas regulérní knížce. Je to škoda

10.06.2024 2 z 5

Hradní kaple I. - doba přemyslovská Hradní kaple I. - doba přemyslovská František Záruba

Ačkoliv jsem fanoušek historie a převážně hradů/ zřícenin. Tak tento titul jsem nedočetla ačkoliv myšlenka velmi povedená. Za mě tato knížka určená hlavně pro odbornou veřejnost

03.06.2024 5 z 5

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Opět velmi dobře zpracované. Dál nic psát nebudu, jelikož je to prostě potřeba přečíst :)

02.06.2024 5 z 5

Pohádky na houby Pohádky na houby Jiří Skřivánek

Ačkoliv nejsem milovník houbaření, tak mě i dceru knížka nadchla. Pěkné ilustrace a ještě pěknější příběhy s poučením.

29.05.2024 5 z 5

Hlouběji do podzemí Hlouběji do podzemí Roderick Gordon

Knížka by mohla být i tenčí. Některé části zbytečně květnatě popsané. Rozhodně zkusím další díl

22.05.2024 4 z 5

Jak mluvit s dětmi, když neposlouchají Jak mluvit s dětmi, když neposlouchají Joanna Faber

Plus za názorné příklady, které jsou snad v každé rodině.

Jinak čtivá knížka, ale ruku na srdce... nejlepší je použít selský rozum při výchově.

03.05.2024 3 z 5

Sadako Sasaki a tisíc papírových jeřábů Sadako Sasaki a tisíc papírových jeřábů Sue DiCicco

Citace z knihy:
Musíme naučit své děti, že už k žádné válce nesmí dojít.

Smutný příběh, který se vůbec nemusel vyprávět.

02.05.2024 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Velmi pěkně zachyceno jak kdysi vše fungovalo a to hlavně v té nejhorší robotě co si člověk dokáže představit.

Umím si představit tuto knihu jako povinnou četbu na středních školách.
Velmi dobře popsané sociální vztahy v komunitě, třídění společnosti, jak vypadala pracovní povinnost... tohle všechno by se nemělo zapomínat.

30.04.2024 5 z 5