Skáča Online Skáča komentáře u knih

☰ menu

Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

(SPOILER) Meeh, bylo to nějaké utahané. Nápad dobrý, "poselství" knihy také hodnotím kladně. Začátek knihy vypadal slibně, ale ke konci už jsem si přála, ať už se konečně všichni povraždí a je konec :D.

01.12.2023 3 z 5


Bez citu Bez citu Neal Shusterman

(SPOILER) Pokračování ve stejném duchu jako první díl. Kniha se dobře čte, příběh "odsejpá", ale celé mi to přijde takové spíš naivní než scifi. Bylo to tak už u prvního dílu, u tohoto druhého je ten pocit naivity ještě o dost výraznější. Líbí se mi nápad s rozpojováním, který pokračuje z prvního dílu i nápad s vytvořením člověka "spojováním", ale dějová linka, kde se banda dětí vzepře světu a žije napůl utajeně na letišti, do toho zachraňuje další děti a pak finální velká bitva dětí s těžkooděnci je jen těžko uvěřitelná. Celkově 3 hvězdy, hlavně za čtivost knihy, ale další díl už si nejspíše nepřečtu.

10.02.2023 3 z 5


Billy Summers Billy Summers Stephen King

Čte se to dobře, pan King prostě ví, jak napsat knížku :) ale jak už psali jiní, tak mě po přečtení mrzelo, že tam nebylo nic moc tajemného/hororového a pasáže o válce mě moc nebavily. Celkově Kingovo průměr :)

28.12.2022 3 z 5


Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Zajímavý nápad, hezky se to čte, ale řekla bych, že děj je dost předvídatelný, proto 4*.

10.01.2022 4 z 5


Chvalozpěv na Leibowitze Chvalozpěv na Leibowitze Walter M. Miller

Souhlasím s Alex. B, skončila jsem taky v půlce druhýho příběhu.

28.12.2020 2 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Mám tuhle knížku strašně oblíbenou a všem ji doporučuju :) Není to žádný strhující příběh plný zvratů atp., ale je to hrozně hezký příběh o lásce. Asi to není kniha úplně pro každého, nerada bych psala, že je to jen pro ženy, ale řekla bych, že ženám se to bude líbit o něco více, než mužům.

20.09.2020 5 z 5


Sníh Sníh Neal Stephenson

Bylo to takové roztahané. Debaty s knihovníkem o Egypte atd. byly hodně zdlouhavé a myslím, že to pro příběh nebylo zas tak důležité. Celkově je v knížce spousta balastu. Četla jsem to na můj vkus hodně dlouho. Příběh mě prostě nenutil se k němu vracet.

26.04.2018 2 z 5


Temný les Temný les Liou Cch'-sin

Pokračování opět super! Už se těším na další díl :)

26.04.2018 5 z 5


Problém tří těles Problém tří těles Liou Cch'-sin

Super! Čínská jména jsou mozna trochu náročná na zapamatování, ale z kontextu vždy víte, kdo je kdo. Hodně se mi libilo technické vysvětlování fyzikálních a astronomických jevů. Pro někoho, kdo u knihy nechce ani trochu přemýšlet, a nemá ani páru trošku o fyzice, tak to asi může být trochu složité. Ale určitě stojí za přečtení!

26.04.2018 5 z 5


Prach Prach Hugh Howey

Dávám 4 hvězdičky za ten konec, jinak mě to hodně bavilo, ačkoliv jsem měla tedy problém pomatovat si, co se dělo v minulých dílech, jelikož jsem tento třetí díl četla s větším odstupem. Za mě nejlepší 1. díl, pak 3. a nakonec (jako u všech trilogií :D ) 2.díl.

30.05.2017 4 z 5


Malevil Malevil Robert Merle

Já vám nevím, ale mě to prostě nebavilo. Celé je to takové vleklé, nic se tam pořádně neděje, postrádá to akci. Možná je to i tím, že mám radši "postapo" typu Metro 2033 nebo sci-fi z vesmíru. Tohle mi přišlo jako povídání o životě několika lidí, kteří zažívají každodenní strasti ve své vesnici (je to maličko okořeněno nájezdy útočníků a podobně, ale opravdu velmi maličko).

30.05.2017 2 z 5