Prach přehled

Hugh Howey

Silo série

< 3. díl

Kultovní román Silo čtenářům představil fascinující a propracovaný postapokalyptický svět podzemních základen. Turnus vylíčil, co stálo u zrodu tohoto světa. A v Prachu, závěrečném dílu bestsellerové trilogie, se tento svět dobere svého konce. Život v silech už nebude mít dlouhého trvání: operace Padesát Světového řádu spěje k vyvrcholení, to však bude jiné, než mohl kdokoli očekávat. Osudy hrdinů ze Sil 1, 17 a 18 se protnou, aby přinesly poslední velký příběh a odpovědi na otázky, které se vinuly celou sérií. Prach vypráví o nezlomné touze přežít navzdory osudu i okolnostem. Vypráví o zlobě, zkáze, naději a vykoupení. A hlavně o lidech a jejich existenci ve světě, který je až nebezpečně povědomý – ve světě, jehož zkázu (jsme) si přivodili sami…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2016 , Knižní klub
Originální název: Dust, 2013

Co říkají o knize uživatelé?

Třetí díl trilogie Silo přináší napínavé a emotivní zakončení. Čtenáři oceňují autorovu schopnost udržet napětí a zajímavé zvraty. Přesto někteří vyjadřují touhu po hlubším propojení s postavami. Závěr je většinou považován za uspokojivý, i když zůstává několik nezodpovězených otázek. Celkově trilogie zanechává silný dojem a vyvolává zamyšlení nad lidskou povahou a nadějí v těžkých časech. Většina čtenářů ji doporučuje i těm, kteří obvykle sci-fi nečtou. Více v komentářích.

Komu by se kniha Prach mohla líbit?

• Fanoušci postapokalyptických příběhů
  • Čtenáři hledající napínavé zvraty
  • Milovníci psychologických a sociálních témat
  • Ti, kdo ocení silné ženské postavy
  • Čtenáři, kteří se rádi zamýšlejí nad lidskou povahou

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prach. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Liberi
16.11.2025

Poslední díl téhle post-apo trilogie se nejvíce zaměřuje na morální dilema, čímž získává také nejvíce na hloubce... a díky tomu působí nejvyzráleji.

Celkově, počítaje všechny tři díly, jde o skvělý příběh, který jsem si přečetl rád a s chutí. Jen bych - a to platí pro každý díl - občas jemně přidal na tempu. Ale to už je o spíše o preferencích čtenáře a s posuzováním kvality to nemá nic společného.
Doporučuji!

všech 262 komentářů

Související novinky - Prach (2)

Knižní novinky (30. týden)

20.07.2025

Prosincové knižní novinky

14.12.2016

Kniha Prach v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených1 470x
v Mé knihovně510x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi