Nezbytné věci přehled
V malém americkém městečku Castle Rock ve státě Maine si otevře sympatický cizinec na hlavní třídě obchod s podivným názvem "Nezbytné věci". Každý tu objeví věc, po které zatouží tak, že bez ní nemůže být, a dostane ji za směšně nízkou cenu. Ale neplatí se pouze penězi. Zákazník, který vytouženou věc získá, musí zároveň obchodníkovi slíbit, že provede nějaký "drobný žertík" jinému obyvateli městečka. Tak s plynoucím časem stoupá hladina vášní a nenávistí a stačí již jen drobný impuls, aby byl uveden do chodu mechanizmus vyřizování účtů...... celý text
Originální název: Needful Things, 1991
Co říkají o knize uživatelé?
V Castle Rocku se objevuje tajemný obchod Nezbytné věci, který mění životy místních obyvatel. Pan Gaunt, jehož úsměv je zároveň přitažlivý a děsivý, prodává zboží, které lidé touží mít. Avšak cena za tyto věci je mnohem vyšší, než by kdo čekal. Každý, kdo si něco koupí, musí splnit nevinný žertík, což spouští řetězec událostí vedoucích k chaosu a násilí. Příběh zkoumá temné stránky lidské povahy a ukazuje, jak snadno se lidé mohou stát oběťmi svých vlastních tužeb a slabostí. King mistrně vykresluje psychologii postav a atmosféru maloměsta, kde se zdánlivě nevinné situace mění v tragédii. Více v komentářích.
Komu by se kniha Nezbytné věci mohla líbit?
- Fanoušci psychologických thrillerů
- Čtenáři, kteří mají rádi temné příběhy
- Milovníci děl Stephena Kinga
- Ti, kdo se zajímají o lidskou psychologii
- Čtenáři hledající napětí a zvraty
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nezbytné věci. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 345 komentářůSouvisející novinky - Nezbytné věci (1)
Knižní novinky (7. týden)
08.02.2020
„Schyluje se k bouřce.“
„Existují lidé, kteří lžou proto aby něco získali, jiní zase lžou proto, aby se vyhnuli bolesti, někdo zase lže prostě proto, že je mu naprosto cizí pomyšlení, že se má mluvit pravda... a pak ještě existují lidé, kteří lžou proto, že na svůj čas, kdy budou mluvit pravdu, zatím ještě čekají.“
všech 4 citátů najdete u autoraKniha Nezbytné věci v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 52x |
| v Přečtených | 3 491x |
| ve Čtenářské výzvě | 169x |
| v Doporučených | 247x |
| v Mé knihovně | 1 135x |
| v Chystám se číst | 446x |
| v Chci si koupit | 118x |
| v dalších seznamech | 19x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
zfilmováno psychologie americká literatura tajemství ďábel, satan obchodování, prodej Nová AnglieStephen King také napsal(a)
| 1994 | Řbitov zviřátek |
| 1993 | Osvícení |
| 2001 | Zelená míle |
| 2010 | Pod kupolí |
| 2016 | To |

74 %
80 %

Nezbytné věci ukazují jak snadné je podlehnout Zlu. Jak Zlo přichází a využívá sebemenších trhlin ve společenství a slabosti lidí. Jak rozdmýchává oheň a přináší zkázu. Hodně hrozivé, protože mi to přišlo bohužel až velmi realistické. Lidé, bděte - chtělo by se napsat :-)